127. §
Hatályát veszti a MOL – Új Európa Alapítvány létrehozásáról és a részére történő vagyonjuttatásról
szóló 2021. évi XIX. törvény.
38. Ez a javaslat, a dátumot nem tudom.
chat:A jelenlegi (2026 júniusi) kormányzati tervek szerint nem egyszerre, hanem két ütemben kerülhet vissza a KEKVA-kba kiszervezett állami vagyon az államhoz:
A nem felsőoktatási KEKVA-k esetében a célhatáridő 2026. augusztus 31. Eddig kellene javaslatot tenni a visszavételre, és az eredetileg állami vagyon visszakerülne az állami vagyon körébe.
Az egyetemeket fenntartó alapítványok esetében hosszabb átmenetet terveznek, a szervezeti átalakítás határideje 2027. augusztus 31.
Kedden kekva tv elfogadás, (a nis mellett) és a dátum az érdekes, hogy mikor kerül vissza a tulajdon az államhoz. Miért várnának augusztus 31-ig? Azonnal és kész. Ha van dátum, onnantól mehet a szelvényvágás....van oka késedelemnek? Nagyon előre vette a parlament a kekva ügyet..ha már haladékot kért a richter/mol csoportoktól..
Mégis nyomoznia kell a rendőrségnek a Molnál történt bennfenteskereskedelem-gyanú ügyébenA Fővárosi Főügyészség hatályon kívül helyezte a BRFK döntését a feljelentés elutasításáról.
Szerintem ez még nincs lejátszva. Nem lett volna okos lépés azonnal elmozdítani. És jogilag is nehézkes, amíg az alapítványoknál vannak az állami rv. csomagok. A vezérigazgatót az igazgatóság választja. Oda pedig a rv. csomagokon keresztül lehet tagokat delegálni.
Az en vilagkepemben a nis uzletnel a piacszerzes lenne a lenyeg, es masodlagos az infrastruktura. Amugy biztam benne hogy a valtozas szele hernadit is ki/elfujja. Sajnos ez az ohajom sem teljesul. Hiszem h lenditene az arfolyamon. Szemelye tobb helyen, pl. hedge fundok koreben sem szalonkepes.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.