Akkoriban is ezt kérdeztem, most is felteszem ugyanazt a kérdést: ha Hernádi annyira szívén viselte a közérdeket, akkor miért nem a magánvagyonából hozott létre alapítványt a magyar állammal? Miért a MOL vagyonából?
Én erről írtam. Ez nem az MCC, de ezt is visszacsinálhatják, piaci alapú müködes helyreállítása címen. Ezek a rv-ek srv-k lehetnek. Ergo nőhet az osztalék.
Ez az híres OMV pakk, amit később a ruszkiknak adtak el. Majd mi megvettük azoktól. Onnan a MOL, majd MCC. Szép út :-)) Amúgy IMF pénzől vettük meg (1.88 mrd euró) amit kaptunk anno tartalék pénznek . .
Ez nem az MCC: 2021.04.01. "A Mol a magyar állammal közös alapítványt hoz létre Mol-Új Európa
Alapítvány néven, amely közérdekű célokat fog megvalósítani. A Mol az
alapítvány részére mintegy 43 millió darab törzsrészvényt ruház át, ami
nem kis tétel, jelenlegi piaci árfolyamon 94 milliárd forintos csomagról
van szó."
nem emlékszem ilyen ajándékozás féle lett volna, ilyet egy vezető nem is tud megtenni csak közgyűlési határozattal: Olyan volt az manyupokat felszámolták jogosan.. az ott lévő részvényekkel (benne mol is) állampapírokkal kistafirungoztak egyetemi alapítványokat a maradék állampapír kivonták csökkentve az államadósságot. Ezzel a kezdőpakkal lehet egy egyetem független.
Ja, életem 2. részvénye MOL részvény volt. 1994- vagy 95-ben. Kárpótlási jegyért lehetett cserélni. Azóta sok-sok brókercég, alapkezelő, stb. szűnt meg. Én még mindig a parketten vagyok.
Értem, tehát az a 2/3-ad nem demokratikus ez viszont igen. És mond csak, most hol vannak/lesznek a fékek? Orbán kirúgta az előző köztársasági elnököt, vagy láttad őt ilyen ruppótlan proli stílusban megnyilvánulni valaha is? Ez még viccnek is rossz, “de nem kell félnetek” a piac majd beárazza ezt is!
Tájékozatlan vagy! Én benne voltam. Csak ird be a gugliba: MOL részvényátadás alapítványnak.Íme egy idézet egy Portfolió cikkbőól akkoriban: "A Mol 42 977 996 darab részvénnyel járul hozzá a közösen létrehozandó alapítvány vagyonához."
EDgyébként, részben ezért is maradtam ki sok, jó tőzsdei emelkedésből. Ezután jó ideig egyszerűen rá sem néztem BÉT-re, magyar cégekre. Hál'Istennek, egyszer, valamiért elolvastam egy Hold-os cikket Mtel-ről. Ezt elkezdtem követni. Mivel Orbánék szivatták őket, úgy gondoltam, ez egyszer kiárazódhat. Kb. 300-400 között vettem, úgy 3 éve. Aztán az osztalékokból is. Még mindig megvan....
Valszeg azért nem találod, mert az már nem a MOL-é. Leírtam, hogy egyszerűen elajándékozták! Capisci? Odadaták ingyen! Azt, ami az enyém is volt, részben. Mégha kis részben is.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.