Miért esne be 2900 alá. A NIS-t biztosan behúzta a kormány, az elemzők pozitívan fogadnák ha sikerül többségi tulajdont szerezni benne. A te verziód akkor lenne reális, ha nem sikerülne semmit vennie.
Szerbia 6,5 milliós piac, nagyobb mint Horvátország és Szlovákia. Bőven elég lenne következő lépésnek. A románok soha nem engedik a Molt túl nagyra nőni Romániában, a bolgároknak talán van elég pénzük az oroszok kivásárlásra.
Szerinted mikor lesz majd olyan, hogy az oroszok visszakaphatják? Mikor lesznek újra olyan állapotok, mint a háború előtt? Szerintem meg a bizalom az már nem lesz újraépíthető. 2x támadták meg Ukrajnát. Az EU-t folyamatosan támadják kiber és most már drón eszközökkel is. Azon dolgozik az EU, hogy levágja az orosz kapcsolatokat.
Szerinted nem lenne elég, ha megvenné a NIS-t? Ha nem veszi meg az összes Lukoil tulajdont itt a környző országokban, akkor nincs is sztory? Én pont azt írtam, mióta elindultak a találgatások, hogy most a NIS lenne a reális lépés. Szerintem elegendő lenne a szintlépéshez!
Az amerikai szankciókkal sújtott orosz cégekért nem a Mol az egyetlen érdeklődő. A bolgár és a román kormány is kivásárolná a náluk lévő vállalatokat, amelyek most mélyen az értékük alatt cserélhetnek gazdát a korlátozások miatt.
Az RTL-nek nyilatkozó szakértő szerint most nyomott áron lehet hozzájutni ezekhez a cégekhez. „Ha az oroszokon múlik, akkor szeretnék majd ezt visszakapni, amikor a szankciós hullám levonul és véget ér a háború. Egy olyan befektetőt keresnek, aki nem stratégiai iparági befektető, megveszi, és aztán másfélszer, kétszer annyiért visszaadja nekik később” – jelentette ki Deák András György, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos főmunkatársa. A csatorna kereste a Molt, amely azonban hallgat.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.