Minden bluenak kormány a baja. Pozitívan nézünk lehet, én inkább a nyitott szemmel nézünk és nem a múltból levezetve jelent érzem helyesnek. De mondom lehet azoknak van igaza akik szerint a kormány megint beavatkozik a Mol gazdálkodásába. ( drasztikusra értem és nem régió középérték elvárást ) Feltételek viszont nem azonosak ,mint két éve, talán ebben megegyezhetünk.
Ársapka bevezetésére nincs mozgástér, ezt írtam! Szerintem nem a pénzelvonás merült fel hanem az üzemanyagár csökkentésének kérdése! Megértem a beidegződéseket elmúlt évek alapján, én nem látom azt a kormányzati szándékot, hogy beavatkozzanak a Mol gazdálkodásába, ha mégis azt a Molra bízzák, elvárják. Talán ez jár a legkisebb profit csökkenéssel. Október óta halljuk Nagy M. feltételeit, azóta volt egy drasztikus adóemelés is az árban, Mol mégis követi a piacot! Mai napig ez a helyzet szerintem. Kockázat mindig van, OTP-nél is van profit rendesen, bár gyenge lábakon áll a költségvetés további adóelvonások szándékát szintén nem látom. Hiányt is "elengedték" Nagy M. javaslatára azaz nem akarják a nagy gazdasági szereplőket megfojtani, pont ellenkezőleg pörgetni akarják. Politikának nyilván nem kedvező a magas üzemanyagár szavazatszerzés szempontból, de adóforintok oldaláról nézve nagyon is jó. Ezt a látszólag ellentmondást akarja a kormány kimozogni. Véleményem , és nem azt jelenti, hogy nálam lenne az igazság. ( közelgő választások inkább helyi jelleggel bírnak, és kevésbé számít az üzemanyagár, talán ezért sem ársapka a lényeg. Persze van egy szint ami felett nem tolerálható már , de itt sem látom elértük volna. )
Szerintem aki ma vette a Molt az nagyon bennfentes lehet. Nincs mozgástér ársapka bevezetésére. Fél éve egy ilyen hírre 2800-ra leverték volna a részvényt, ma még emelkedett is 3050 felett! Nagyon régen láthattunk ilyet.
Jovore lesz érdemes MOL részvényesnek lenni..amíg az állam bármikor belnyulhat és meg is teszi, addig nem lesz érdemi emelkedés. Termelésben minden bányajáradék kategóriát ugyanúgy hozni kell, mint tavaly. Ha nem tortenik meg, dollár milliókat kell befizetnie a cégnek..ugyanez igaz az üzemanyag ár stoppra is, mi a garancia hogy nem lépik meg nemsokara egy növekvő üzemanyag ár mellett? Túl sok a fizikális faktor, annak ellenere hogy rengeteg területen erdekelt a cég..lasd lítium..nem szeretnek senkit lebeszélni, de mint bennfentes én jovore latnek a papírban nagy potenciált :)
Szerintem a MOL viszonylag nagy kilengésekkel, de stabilan trendel észak felé 2020 óta. Semmivel sem kiszámíthatóbb itt a magyar piacon, bármelyik blue-t is nézed. Egyedül a Telkó ami most egy ideje kilóg a sorból. amíg pofont nem kap újra!
Lehet, a Nagy Marcis "hír", is bennfentes kérésre jött! Semmi izgalmas nem történt ma a benzinárban. A haverok viszont szeretnének még 3100 alatt MOL-t venni!
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.