Ha valakinek 2020 közepe óta van MOL részvénye /lassan 4 éve!/ és 2023 januárjában ír egy 2400-as átlagot, ami a tavalyi évben tovább romlott a vásárlásokkal, akkor bizony elmarad az állampapírhozamoktól, a piszkosul szarrá keresem magam megjegyzés pedig bőven megmosolyogtató.
Kedves Kvazír! Én nem bohócoztalak le és hazugnak sem nyilvánítottalak. Általában véve nem jellemző rám az ilyen stílusú kommunikáció. Mégis, mikor legutóbb így belém álltál, én lettem kitiltva személyeskedés miatt 3 napra. Tényszerűen, én biztosan nem írtam olyat 2023.01.17-én, hogy akkor pont 2400 volt az átlagom. És itt kezd érdekes lenni, hogy velem hozod összefüggésbe Tónit és a megafont. Hiszen pont Te próbálsz oly módon lejáratni engem, és a hitelességemet rombolni. Alternatív topicot is vezetsz, ahol lehet a MOL-ról bármit írni, és rólam is akár! :) A bármi nagyon ritkán pozitív, az azért még hozzátartozik. 2020-ban nyitottam a jelenlegi MOL befektetésemet. Abban az évben tettem bele a tőke legnagyobb részét 1864 Ft-os átlaggal. Azóta az osztalékokat forgattam bele. Most azonban vettem a fáradságot és kiszámoltam hol tartok. Jelenleg a pénteki árfolyam mellett 1,995 szorzónál tart az induló tőkém. Mindezt úgy, hogy 2021-ben kb. 2468-as átlaggal vettem rv.-eket viszonylag rövid idővel az osztalék készhez vétele után. A 2022-ben kapott osztalékból 2023 március végéig kerekítve 2600-as átlaggal , a 2023-ban kapott osztalékból pedig még az elmúlt hetekben is vettem. Eddig annak 2840 Ft körül van az átlaga. És képzeld, bármily meglepő, még mindig 2400 alatt van az összesített átlagom a teljes befektetésre! :) Sőt, ez most sem azt jelenti, hogy pár Ft-al alatta. Bármekkora indulótőkével kimatekozhatod! Ja és nem is fogattam bele az osztalékokat Ft-ra, fillérre. Mindig min. 10-re kerekített rv. mennyiségeket veszek. Nem bohóckodok! :) A lényeg, amit próbálsz elfedni folyamatosan, hogy ez egy halmozott hozamú stratégia. Nagyon leegyszerűsítve hasonlóan működik, mint a kamatos kamat, csak itt még a hab a tortán az árfolyam emelkedése. Nem ugra-bugrálok. Leírtam már 100x. Mire vagy még kíváncsi? Remélem azért a moderátor figyel, és kiegyensúlyozottan osztogatja azt a moderációt! Nem csak az ellenvéleménnyel rendelkezőknek! Számomra egy bocsánatkérés elegendő lesz!
Haaat, akkor megillet a sajnalat. Ugyanis 2023. Aprilis ota, a 2400 alj ota vagyok MOL kilatasaiban bull. Itt van az akkori hetes chart, ahol a korrekcio veget sejtettem. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20230405v01xaqce8.jpeg . Ha azota shortolsz kedves kollega, ahogy contrarykent mondod, nos, akkor a bukasod eddig -25%, es meg ugyesen elbuktad az osztalekot is. Vagy van ket masik eset is: 1)puha az orrod, vagy 2)ocskan pimaszkodsz.
Szia Ha 2023 év eleje óta az árfolyam emelkedett 560Ft-ot (2400) és felvett tbsz-en 350-et. Az 38%. Nem is tudtam, hogy az állam papíron ennyit lehetett keresni. Lassan itt a következő osztalék. Üdv
Kedves Balin! Teljesen tönkretetted ezt a topikot az ellenvéleményt nem tűrő
kinyilatkoztatásaiddal, a nem létező shortos csapattal való hadakozásoddal, az
OTP-ét véget nem érő fikázásával és stb. Egyszer már írtam, hogy a fórum bohóca lettél az OTP-vel kapcsolatos jóslataiddal. Nem is értem, hogy nem Tóninál dolgozol vagy a Megafon csapatban. Sajnos viszont a legfőbb baj, hogy notorikus hazudozó vagy. Piszkosul szarrá kerested magad a Mollal? Hogyan is? 2023.01.17-én 14:23-kor 338041-es hozzászólásodban ebben a topikban írtad le
az átlagodat, ami akkor 2400 volt. 2400! Ha ezen a 2400-on lovagolnál, akkor magad írtad. Magicman hsz.-re
válaszoltál, amiben Ő a darabszámát és az átlagát pontosan leírta. Saját bevallásod szerint nem adsz el csak folyamatosan vásárolsz, amit
azóta csak magasabb áron tudtál, így az akkori átlagod még magasabb lett. Lásd
a mellékelt rajzot. A tavaly év eleji 2400-as átlaggal és a folymatos vásárlással Te a Mol-lal még az állampapír hozamokat
is alulmúltad, nemhogy piszkosul szarrá kerested magad.
Bizony, ha tavaly év elején ilyen átlagod volt, akkor nagyon is rosszul
vásároltál. Talán most már értem az OTP felé érzett dühödet, mert azzal bizony azzal
tényleg piszkosul szarrá kereshetted volna magad. A Mol-lal viszont nem. https://invst.ly/13j1g7
Ezek itt vélemények. Ezek alapján illik kezelni ezeket. Itt kell megjegyeznem, hogy a TA-sok nagyon pontosan "véleményezték" a 2960-as szintet, mint ellenállás, és tényleg....
Októberben is olvastuk Nagy M. egyeztetéseit, eredményből is látszik csak propaganda. Gázolajat már nem is említi, benzint is immel-ámmal. Ársapkát nem lehet bevezetni, piac épp hogy kezd rendeződni. Mol árfolyamát az ársapka is fékezte. Nagykereskedők még egyszer nem fogják lenyelni és távoznak, Molnak nem lesz elegendő üzemanyaga az ársapkás keresletre, ezért is vezették ki 15 hónap!!!!!! után. Agyrém. Szegénynek és gazdagnak ugyanazon áron, vicc!
Igazad van ha piaci alapon nézzük nagyon jó cég,ha politikai alapon akkor már már nem olyan izgi és a befektetők szeretnek olyan részvénybe fektetni ahol évi 20-30% mozgások vannak fel-le,sajnos a Molnak mostanában kicsik a marginális elmozdulásai,de persze ez stabilabb árfolyamot is eredményez de ez állóháború...És a Molnak ezért nincs hypeja mint az OTPnek,vagy Richter...
Nagy Márton 7-én kijelentette, hogy a benzin ár esetében lét esélyt az ár kiigazítására.Sapka nem lesz, csak szájkarate. A Mol kicsit majd kevésbé fog emelni. Ha valami oknál fogva az árak emelkednének még 50-100 ft-ot szerintem csak akkor lenne sapka húzva a Mol-ra.
Persze időtáv választás kérdése. 3600-tól, 1500-tól is lehet nézni, meg 2380-tól is ( 2022 nov. ) meg lehet 2700-tól is stb. Azt szeretném, hogy OTP-Mol párhuzam ne terhelje a topikot. Mollal foglalkozzunk.
Érdekesség továbbá, hogy a szakavatott újságírók menyyire nem tudják eldönteni, hogy ez most jó, vagy kevésbé jó év volt e. Mondjuk ha odaírnák, vagy kiszámolnák, hogy extra adó nélkül milyen év lenne, akkor tisztábban látnák a teljesítményt, és annak pályáját. 8% volt rosszab EBITDA az extrém tavalyinál, ez csúcs. Ha ezt megfejelik azzal, hogy megerőltetik az osztit, és 3-al kezdődne, nos az tényleg azt mutatná, hogy jó úton halad a cég....csak rossz a környezet...
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.