Értem, hogy addig kell emelni az árakat, amíg még nem éri meg behozni az országba üzemanyagot.. De mirefel drágul? Az olaj egyre olcsóbb. Milyen elfogadható indok van ez mögött? Esetleg a kínálatot akarja növelni az ország külföldi olajfinomítók termékeivel, hogy az ellátás ne akadozzon?
Pontosan...Olcsón venni drágábban eladni ez a tőzsde lényege,ha esik várni ez van itt is és Amerikába is,csak annyi hogy Amerikába több a választék...Aki kapkod,ugra bugrál,eladja veszteségbe,az bukik...aki olcsón vesz vár esetleg higit felveszi az osztalékokat az nyer....ennyi
Technikailag igen, de a realitásokat tekintve az iráni atomalku megkötése ( ha nyélbe ütik ) 3 hónap alatt + napi 2 millió hordó olajat tudnak piacra vinni, ami 80-90 dollár közé vinné a brentet...ideiglenesen, mert az EU teljeskörű olajszankció csak 2023 elejétől élesedne. Talán a kettő pont kioltaná egymás hatását, ennek nem számoltam utána. A MOL szempontjából talán a mérsékelt olajár a nyerőbb, neki ott a finomítói árrés. A túl magas olajár inflációhoz és recesszióhoz vezetne, ami paradox módon az olaj részvényeket is fékezné, mert a recesszió csökkentené az olajfogyasztást. Úgy látom hogy általánosságban egy magasabb sávban állapodik meg az olaj ahol a recesszió és az olajszűkösség viszonya alakítja a plafont és az aljat.
Ez nem kaszinó mivel azt ami ott zajlik te nem tudod befolyásolni.. Itt pedig akkor nyersz vele amikor TE akarod és akkor szopod be amikor debil vagy és eladod bukóval. Én már hónapok óta nagy nyerőbe vagyok mégsem adom el...mint írtam sokszor nem kell semmire (jelenleg ez a pénz) és minden 100ft emelkedés 850k tisztán nekem. Türelmes ember vagyok ,tudok várni. Osztalékok már eddig is szép pénz hoztam 3.3 milla csak azért mert nálam vannak a papírok..kell ennél jobb dolog? Kötve hiszem :)
Köszi, bízok benne. A diszlájkolók meg elárulhatnák hogy miért nyomták, mert én pusztán jószándékból osztottam meg a tapasztalatom. Mert Off-topic? Ha már olaj akkor érinti a MOL topicot. Ha meg úgy gondolják elhibázott részvények, akkor meg kíváncsi vagyok a véleményükre hogy miért.
Így van ezekben van és lesz bőven lehetőség és már előre gratulálok a profithoz! Az egész bét meg egy igazi régi vidéki kaszinó lett, ahol úgy voltak beállítva a gépek, hogy legjobb esetben is csak a pénzed bizonyos százalékát nyerheted vissza.....
Megosztom a portfóliómat veletek ami mostanában akkor is zöldben van mikor általános esés van a tőzsdéken. Nekem 2 hónap alatt 17%+ átlagban, de van amelyik 50%+. Na most nem mondom hogy mindegyikbe most kell beszállni, mindenesetre érdemes figyelgetni, mert még bőven van bennük kakaó. Főleg olaj/gáz cégek, tankerhajók, ( 1-2 évre ) lítium + ritkaföldfém bánya ( 5-10 évre akár ). DVN, SLB, XOM, COP, LNG, GLNG, FLNG, TTE, EE, FRO, LTHM, SGML, SQM, LAC, PLL +MP ( ritkaföldfém, egy esetleges tajvani konfliktus esetén nagyon felértékelődne ) Szívesen
Tegnap én is eladtam a papírom 15 %-át 2816-on kicsi nyerőben, mivel az elmúlt napokban reggel felhúzták majd folyamatosan visszacsurgatják alacsony forgalommal, ráadásul a döntéshozóink is szórakoznak velünk..... ami nem igazán szimpatikus. Bár ha valamit eladok, akkor szinte biztos, hogy kicsit megindul :) Én továbbra is bízok a papírban és a szeptemberi emelkedésben :)
Tetszett volna 381-ért dollárt venni amíg lehetett és azon olaj/gáz részvényeket. Én így tettem és vastag a profit a részvényeken és az árfolyamváltozáson is. Na de nem fog ez örökké így maradni, ha erősödne a forint, lépni kell. Az EU pénzek lesznek a vízválasztó, ha megkapjuk eladom a részvényeim felét, a dollárt visszaváltom forintra, megvárom míg visszaerősödik, aztán azon dollárt veszek és visszaveszem a részvényeket. Ez a terv.
Az a baj, hogy már rég megköthették volna, sőt el sem kellett volna indulnia az eljárásnak, ha tavaly megegyeznek. Szkeptikus vagyok ebben az ügyben, sajnos. A politikus meg mondja, amit mondania kell a kotta szerint. Ez a véleményem erről a cikkről, közvetlenül. Valódi jelentősége majd annak lesz, ha az EU irányából jön valami pozitív vélemény.
Biztos megijedt szegény, ha nincs hozzászokva, hogy napról napra több a mínusz, akkor könnyen bepánikolhat. Viszont, ha azt érzi, hogy 2700-alatt vissza tudja venni , akkor addig SHORT ezerrel, de ez szerintem csak remény. Remélem , hogy nem sokat VESZTETT és nem ment el a kedve az egésztől!
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.