Topikgazda: 2007. 08. 17. 09:53

MOLly tulajok topikja  

Hi!

Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Beze
Beze 2022. 07. 14. 06:47
Visszatérve , nem értem miért nem a benzinnel kezdik, pont a 2 nagy vesszőparipájuk az alacsony adó meg a rezsi, erre ezt a 2 dolgot nyírják meg. Sokkal eladhatóbb téma lett volna pedig a piaci áras üzemanyag, hisz ha úgy vesszük az autó egy luxus , nem muszáj tartani és azzal járni. Ezzel szemben fűteni kell, világítani kell, adózni kell, ez mind alap. A 800 ft-os benyát simán el lehetne adni a népnek, de ez a Kata + rezsi dolog egyszerre megfekszi az emberek gyomrát. Nyilván meg kellett lépni de mirefel ez a nagy kapkodás hogy 2 nap alatt 2 nagy területhez is hozzányúltak? Eddig meg hónapokig semmit se csináltak csak osztották a pénzt a választás előtt. Ha így haladnak a héten ilyen tempóban, még a sapkát is kivezetik péntekre :)
Beze
Beze 2022. 07. 14. 06:26
Előzmény: #326438  Beze
Ja igen a klímához, sokan azt hiszik , hogy az 5kW-os klíma annyit zabál, de a szám az a teljesítményt mutatja egy klímánál, nem az áramfelvételt. Itt jön a képbe a COP/EER mutató (fűtés/hűtés), ami azt mutatja 1 kW áramból mennyi teljesítményt tud csiholni. Tisztán emlékszem mikor a klímát választottam hogy 5 körül voltak a mutatói. Stimmel is, mert bikán pörgetve mikor le kell hűteni gyorsan a házat, akkor 20 fokra veszem max ventillátor fordulattal, és ha nézem mennyit eszik (kiírja), akkor ilyen 1,1-et ír ki. Tehát óránként 1,1 kWh. 
Beze
Beze 2022. 07. 14. 06:16
Előzmény: #326437  Törölt felhasználó
2 havonta 209 kWh, nem is kapunk havi szinten számlát, mert nem éri el az 5 ezret. Minden takarékos az utolsó lámpáig. A hűtő A+++, azt nem tudom mennyi lehet a fogyasztás, de igen ilyen havi 20 körülre gondolok, éves 200 vmennyi ha jól emlékszem az adatlapra. Klíma nagy dög van 5kW-os, persze az is fasza LG, ősszel tavasszal még fűtünk is vele, ha 10-15 fok van és bentre csak egy kis enyheség kell. A mosógép mellett a szárító marha sokat megy, szerintem az eszi az áramot rendesen. Mosogatógép viszont ehhez mérten nagyon keveset, inkább elmossuk mindig azt a pár edényt és nem gyűlik fel. Kazán kondenzációs. Nyilván vannak telefonok tabletek kütyük amiket állandóan tölteni kell, meg a kamerák is mennek 0-24, bár nem gondolnám hogy azok annyira sokat esznek. Tv alig megy viszont mióta megvan a gyerkőc. Már inkább tableten nézünk mindent. Kert van meg garázs, de az elhanyagolható áram szempontból. Flex szokott menni néha. Ja viszont sokat nyírom a füvet, szezonban heti 2x, és a fűnyíró is akkus, tehát azt is töltöm állandóan.
Valóban kicsit kevésnek tűnik a fogyasztás így összességében, de biztos hogy stimmel, mert a villanyóra 4000 kWh körül volt az éves leolvasáskor, és 3 éve lakunk itt.
Na viszont jön a víz a másik oldalon, amit marhára nem értek, hogy 12 köbméter havi szinten hova tűnik el??? Nektek mennyi a víz?
Törölt felhasználó 2022. 07. 13. 23:12
Előzmény: #326430  Beze
tehát azt mondod, hogy 105kwh/ hó az áram fogyasztásotok? hárman vagytok ok kisgyermek ( nekem kettő is van , nagyobbak ), de ez nagyon kevésnek tűnik, klímával meg egyenesen nem létezhet. csak egy hűtő havonta 20-25kwh fogyaszt. Mosógép, mosogatógép, vasalás világítás, tv, mobilok töltése stb. ikerházban ?    Kazán áramfelvétele meleg víz és fűtés ellátásához?  Ház esti világítása esetleg kert már lassan luxus szint , ezt nem is venném bele.  no , de a te életed, nincs okom megkérdőjelezni.....
Persze ezeket az intézkedéseket meg kellett hozni és az ársapkákat is ki kel vezetni, de nem lehet elfelejteni az idáig vezető utat, kik a haszonélvezői és milyen módon még a mai napig és kik az elszenvedői.Hatalmas felelősség a kormány részéről, hogy társadalmilag a legrosszabb időpontban hoz adóemeléseket, rezsi emeléseket. Azért bűn, mert elhallgatta a valós folyamatokat választási győzelme érdekében, nem a háború okán, 2021 . nyarán már bőven lehetett látni -hol volt a háború??? Matolcsy és Varga nyilvánosan vitáztak stb. , hanem azért mert üres a kassza, a falig elment. Nagy a baj. Molra vetítve kicsit jobba kép, ha kivezeti az ársapkát akár lépcsőzetesen, erre nem fog ugrani a nép. Katára és a rezsire nagyon. Ez egy elhallgatott , fentarthatatlan tény, de nem ezt ígértrék nekik! Becsapva érzik magukat, választóként, családként, emberként!
1916 2022. 07. 13. 23:03
Előzmény: #326435  1916
Jó megvan, igazad van.
1916 2022. 07. 13. 23:02
Előzmény: #326432  Beze
De ha X hónap múltán 500 ft lesz 1 eur, akkor jobban járt. Vagy én nem értek valamit?
1916 2022. 07. 13. 22:59
A Porrfólió hozhatná a cikket a Rendhagyó osztalékralli a molnál: 3000-ről 2700 alá címmel.
Robin80 2022. 07. 13. 22:56
Előzmény: #326425  Törölt felhasználó
Nem akarok politizálni, mert ez nem az a fórum, értem amit leírsz és egyetértek vele. Ezt ami most lesz, világosan lehetett látni, csak a vak nem látta. A választási rendszerünk alapján sosem lesznek leváltva, kár is reménykedni. Azért remélem a következő választásnál még emlékezni fognak erre a Fidesz hívők.
Ha nem egyezünk meg az EU pénzekről szeptemberig akkor az országnak annyi, a fotint vesszőfutása nyomásgyakorlás a kormányra.
Beze
Beze 2022. 07. 13. 22:56
Előzmény: #326429  1916
Nem tudom/tudjuk...
A csorgást én a magyar piactól való elfordulással is magyarázhatnám akár. Még ha az eurójat dollárját rakja is ide, milyen jó hogy most többet kap érte, hát de mivan ha X hónap vagy év múlva mikor kivenné már 500 lesz a forint árfolyam ? Bukik mindent csórikám. Külföldiként én is menekülnék innen az orbáni világból.
Törölt felhasználó 2022. 07. 13. 22:54
Előzmény: #326409  Törölt felhasználó
En mar regen azt mondom, hogy bármi lehet...akár a napokban dobhatjak a sapkát is ..na az megporgetne az árfolyamot! 
Beze
Beze 2022. 07. 13. 22:48
Nekünk kb a limit fele mindkettő, az áram is meg a gáz. Télen 21-22 fok van. Nyáron 25 foknál ha több van bent, nyomatjuk a klímát. Hárman vagyunk kisgyermekkel, de ha négyen lennénk is ugyanennyi lenne szerintem, esetleg hajszállal több az áram. Ja, vidéki ikerház. Nyilván az iker jelent egy kis védelmet télen, de ha nem lenne akkor is benne lennénk a limitben. 
Nem kell télen 25 fok, nem kell hogy éjjel nappal menjen a gép a torrent miatt, nem kell a tévé egész nap , legyen szigetelt a ház, és akkor belefér mindenki. Rég meg kellett volna hozni a döntést. Remélem még nyáron a sapkát is dobják. 
1916 2022. 07. 13. 22:48
Előzmény: #326422  oldrider
Pont most megy a kiszállogatás. Kb 3000 óta tart. Vagy ez szerinted mi, hogy extra osztalék jön egy hét mulva, a papír ára meg már lassan a 2700es sávba kerül? A héten még ott lesz. Ha nem már holnap.
Beze
Beze 2022. 07. 13. 22:39
Előzmény: #326426  oldrider
Nem?? Ha nem lesz semmilyen rali a következő pár napban, akkor vágás után azonnal annyi lesz...
Azért mondtam a 2500-öt, mert hátha lesz valami mégis, 100-150 pontocska, aztán vágás és kicsi csorgás 2500-ig.
HuTi 2022. 07. 13. 22:35
Előzmény: #326425  Törölt felhasználó
Nem egy ismerősöm számolgatja, hogy most mi lesz a több generációs, beépített tetőterű “öreg” családi házban. Tragédia…
oldrider 2022. 07. 13. 22:28
Előzmény: #326423  Beze
Leírtakkal egyetértek, de szerintem nem indokolja semmi, hogy lemenjen 2500 körüli szintre. 
Törölt felhasználó 2022. 07. 13. 22:28
Előzmény: #326417  Robin80
Figyeld a forintot, hogy mennyit ér a hitelessége a kormánynak. Csak ez számít és nem az itteni mínuszok vagy pluszok!   Közben pedig magas kamatoktól a hitelek elszállnak ami a következő válságot fogja létrehozni. Totális spirálban az ország. MNB további kamatemelésekre fog kényszerülni addig, míg az inflációt jóval meg nem haladja az alapkamat, de nem a KSH manipulált adatait hanem a tényleges inflációs értékeket ami kb. 15% jelenleg. Ami máris emelkedni fog a rezsi árak emelkedésével, a lakosság háromnegyede meghatározás egy átverés, 210 kwh/ hó áram fogyasztás egy 4 tagú családnak kevés, főleg családi házban.144 m3 gáz /hó fogyasztás télen tarthatatlan .
Sok embernek rossz lesz? Nem sok embernek csak száz ezreknek akiket Gaben idézem leszar",mert neki van alternatív lehetősége, ő nem Katázott. Gratula a jellemhez.
Beze
Beze 2022. 07. 13. 22:24
Előzmény: #326422  oldrider
Mert aki 2400-tól rakja bele a lét, az 3000 fölött már szép summa. Konkrétan 20-25% is meglehet. Oszti után lecsorgatják 300+200 ponttal mondjuk és megint ott vagyunk hogy 2400-2500 körül be tudnak vásárolni Q2 és sapka kivezetés előtt. Pár hét alatt megint meglehet a 20%. És ezek nem 1-2 milliót, meg 10-20 milliót tolnak be mint mi...
Beze
Beze 2022. 07. 13. 22:19
Előzmény: #326419  oldrider
Nekem a 3000 felett az a VIP kiszálló. Igen ez az én fejemben, nekem ez lenne az. Oszti után ha lecsorogna megint 2400-2500 köré ahonnan indultunk fel, akkor újra beszállnék persze. 
Csak hozzányúltak végre a rezsihez, a következő a sapka lesz. Mindenképp érdemes szerintem oszti után beszállni, mert ha kijön egy jó Q2 report, aztán meg egy sapka módosítás, az fellökheti pár hét alatt a mai szintekre.
Végre rájöttek a marhák, hogy jó szóval nem lehet a népet rábírni a csökkentésre. Mindenki szórja a pénzt, télen nyomatja 25 fokkal, nyáron nyomják a klímát 20 fokra, az autót meg senki se teszi le, mert már hozzászokott a pics*ja. Ennyi autót még életemben nem láttam, ami megy az utakon, ez kész röhej. Még úgy is, hogy a covid miatt 2 éve rengeteg ember haza kényszerült, és a mai napig otthonról dolgoznak. És mégis évről-évre egyre csak több az autó. Gyermekkoromban egy családban volt 1, maximum, ma már alap a 2, de ahogy nagyok lesznek a gyerekek azoknak is kell...Hát nekünk 1 van és autóval nagyrészt már csak akkor megyek dolgozni, ha nagybevásárlást intézek, és sok helyre megyek. Undorító, és gyűlölök már vezetni, annyi baromarcú van, hogy hihetetlen. Kellene a 800-as benzin, sőt lehet ezer is tőlem, hogy érezze mindenki a bőrén, és ne azért menjünk már egyedül, mert jajj de kényelmes... Így akarunk zöld jövőt, hogy olcsón adjuk a benzint? Nevetséges. Lehet támogatás féle, havi X literre, vagy aki rászoruló, stb., de ugyanaz van jelenleg mint a rezsinél, a böszme nagy 10 litert zabáló dögökbe öntik az olcsó benyát, mintha nem lenne holnap, korlátozás nélkül. Nyilván a közlekedésfejlesztés, vasútfejlesztés is szükséges volna, több kocsis, emeletes vonatok stb, hogy át lehessen terelni sokakat.
oldrider 2022. 07. 13. 22:16
Előzmény: #326420  1916
Gyakran jártam az utóbbi 8 évben Szlovákia, Csehország, (Németország) útvonalon. Azt tapasztaltam, hogy mind Szlovákiában, mind Csehországban rengeteg MOL benzinkút van és mindíg sorban állnak az autósok a kutaknál. Napokban értesülhetett mindenki az INA és a MOL által is előzetesen elfogadott független bíróság döntéséről a MOL javára. Várhatóan jó lesz a Q2 is. Miért szállnának ki pont most a benfentesek? 
Törölt felhasználó 2022. 07. 13. 22:01
Előzmény: #326417  Robin80
Hatalomért átvertek embereket, ezt az unió is látja. Nem tárgyalnak, nem egyeztetnek csak erőből adóemeléseket hajtanak végre egy olyan időszakban amikor már így is hatalmas a drágulás. Több év bűne, hogy nem változtattak Katán azért, hogy hatalomban maradjanak!  Miután egyes szektorokat agyonadóztatnak, hogy a tranzakciós díjakat felemelik, hogy a végletekig elhúzták  az uniós tárgyalásokat és még most sem akarnak igazán megállapodni ez az igazi bűn. Sajnos látni kell, hogy a nemzetközi gazdasági fősodornak elege lett ebből a hatalomból. Rászálltak a forintra és az unió az utolsó bőrt is lefogja joggal húzni Orbánról a jogállamisági kérdésekben. Amit az M1-től kezdve a bíróságok befolyásolásáig, a civilek üldöztetésétől kezdve a korrupcióig műveltek azt nem lehet 1-2 engedménnyel helyre tenni. Normális gazdaság politika? Először is elzavarni azokat akik ebbe a helyzetbe sodorták az országot, Matolcsitól Orbánig. Minden feltétel adott volt, hogy Eurónk legyen, de ezek nem akartak kontrolt a lopásaikhoz és soha nem is fognak. Maszatolnak itt az ügyészségi határozatok perelhetőségével csak az eu ügyészséghez ne kelljen csatlakozni, vajon miért?????  Csak a nép fogja tudni kikényszeríteni Orbántól azt, hogy fejezze be ezt az ámokfutást és elégedjen meg ennyivel, azonnal fogadjon el minden demokratikus követelését az uniónak. Tanárokról már nem is beszélve miközben az államtitkároknak csendben megemeli a fizetését.  Topikhoz is illesszem: a bét forgalma 12 év alatt a felére esett vissza és csodálkozunk, hogy nincs érdemi mozgás a részvényekben?????Na befejeztem, holnap már nem jelentkezem csak , ha kell Mol ügyben. Jó éjszakát mindenkinek!

friss hírek További hírek