Mol befektetőknek kevés volt a 30 pontos alapkamat emelés, érdemben nem erősíti a forintot így a feltételezett veszteségek sem csökkennek..... viszont az MNB kommunikációja szerint folyamatos és emeltebb kamatemelési gyakorlatra térnek át azaz 30 bázispont emelés minden alkalommal minimum borítékolható....következő decemberben........minimum 3 hónapot úgy is ki kell várnunk.....szerintem érdemes vételeken gondolkozni ezen árszinteken.....még ez évben lesz pozitív meglepetés a cégtől!!
nos a Goldman Sachs elemzői más véleményen vannak a részvénypiac jövő évi teljesítményéről..... de mondom sok tényező kiszámíthatatlan....szvsz a szokásos nagyobb korrekciókat érdemes figyelni és megvenni, nagyot nem lehet mellé lőni....
A kormány és az MNB képességeit árazzák. Ez az alapkamat emelés is megint milyen volt? 30bp, de 2 napon belül lesz valami "extra bejelentés". Ez milyen egy komoly befektető szempontjából? Mintha azt a megmaradt pár nagyobb befektetőt akarnák elkergetni a magyar piacról...
mondtam ezt neki, hogy a vállalati eredmények jók. Azt mondja az ember, hogy iszonyat lassulás jön, emelkednek a kamatok, így a modellekben a profit elvárás és osztalék elvárás jelentősen emelkedik. Meglátjuk, ő ebből él, meg nem. A mai nap is remek példa. Közben kistollodtam, és nem is veszem vissza, csak ha erős felfelé kanyar látszik.
ez max állampapírokra , kötvényekre lehet igaz, ha a bét nagyjai szépen termelnek akkor meg fogják venni a részvényeket....Hullámzás lesz bőven jövőre pl. ha az ellenzék nyer, akkor ki fog lőni a bét!!!! és még ezernyi eshetőség.....+ v. -
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.