Ez így van. Nekem annyi a mázlim, hogy idén csináltam 30% pluszt, amiből utána elbuktam 25%-ot, és most a maradék 5-öt fogom bukni, illetve van egy csomó ricsim, ami ezen még szépíthet... Szóval én a nyerőmet nullázom a hülyeségemmel.
egy hónapja még 14,5k volt,akkor mindenki a kitörést várta!Most egy hónap múlva meg új mélypontot!:)Nem lesz új mélypont sztem!Negyedévek kiemelkedően,ha a horvát választásokon nyer az ellenzék,akkor megnyugszik!Az INA ügy a mérvadó!
En azt gondolom, hogy bar egyet lehet erteni azzal, amit irtal, a 11.000 szint az komoly tech kart csinalna a charton.
A legutobbi abradon 5-tel jelzett TOP van, es ahhoz kepest van egy A-B-C (komplex, elhuzodo...) korrekcio. Az megsem jarja, hogy a korrekcio 90% koruli legyen (a varhato 300-as USD/HUF keresztrol nem is beszelve). Szoval, ha igy van, ahogyan irod, es 11.000 szint jon, akkor NAGYON at kell am gondolni, hogy most akkor bull vagy bear piacban is van a MOL?
Nem lehet az, hogy a tavaszi oriasforgalom ellenere, amit ott lattunk, csak egy IV hullam volt (a 2012 evi vergodes parja). Mert ha igy van, akkor ami most megy, az V, es uj melypontok jonnek.
Szoval, en nagyon ajanlom a MOLnak, hogy errol az ek tetorol felfele forduljon. Mert ha nem, akkor megy a levesbe, es vele egyutt BUX is. Akkor el lehet felejteni a "NAGY" kitorest, es bull fordulatot meg evekig.
Ja és még egy!
igazat aok azoknak akik azt mondják hogy Molly a legkeményebb pálya.. én nyáron vettem vissza 350 et 14400 al bruttoban. előttem is elhúzták azt a bizonyos" mézest" a nyári tötyorgésben.. Sokan vagyunk beragadva e szinteken.. Viszont már ügyesebb voltam, leffedeztem 1800 Ricsivel 4100 ról Minden nem mehet a csába.. gondolván. Leggközelebbi nagy vételem 11500 nál lesz. Mért is? Én más szemszögből nézem a dolgokat. Állambácsinak mindig fog kelleeni az évi 4-500 ft/ részvény osztalék. Az pedig 4-5% os hozam, ami a mai kamat környezetben mindig fog egy jónagy rallit turbinálni..
Kozeptavra most csakis talalgatni lehet.
Foleg azert, mert meg nem tudjuk, hogyan fog viselkedni SPY, es DAX. Mekkora lesz az esesuk? Milyen lesz az elso eso ciklus-hullam strukturaja? Es annak korrekcioja?
Es azt sem tudjuk, hogy a most veluk szinkronban mozgo EEM piacok mikor fognak elvalni toluk, es milyen sorrendben? Vajon 1 vagy 3 honap mulva szakadnak el?
Eloszor India vagy Russia+KeletEuropa fog kulon utra terni, vagy inkabb Brazil es Kina lesz az elso?
Vajon hogy fognak az EEM piacok kozponti bankjai viselkedni?
Szoval, nincs velemenyem 1-2 honapnal hosszabb idore. Talalgatni meg minek?
Tegnapelőtt azt írtam, hogy sehol sem higítok rá. Milyen igazam volt.
Ez a cég, egy katasztrófa, Hernádyval az élen.
Itt, nem csak kurdisztánról van szó, hanem az északi-tengeres akvizíciós részvényeseket megkopasztó távozásáról is.
Amikor bejelentették, én egyből gondoltam rá, hogy a külföldi upstream-es, saját pályán vásároltatta a MOL-t, e mögött, visszaosztásos lehúzás lehet. A bukó, már tuti ott is.
Keffer Bácsi!
A certik már csak ilyenek.. ők tanitják meg igazán az embert arra hogy soha ne mondd ,hogy soha, valamint hogy mindig van lejjebb...
Mondom ezt úgy hogy pont két éve vettem 17000 ezres mol nál 11600 as kiütődésű certit.... Mondván tutti buli, soha nem megy le addig... erre tavaj juni -júli végén givégezték mint a szart... (igaz Balu??) 5 millát buktam!!Amit le is irok! De nem adtam fel, a maradék pénzből vettem 3600 as otit januárban, majd korán kidobtam..4800 nál és vettem 12000 nél molt... el telt két év, nullán vagyok(Isteni szerencsével)
Én 12060 körülről gondolok egy pattanást
És mi a véleményed közép távról János ?
szerinted , 1) az a chart ami lefele mutat hetesen eső trandcsati... 8-9K aljal,
2) vagy innen fordulunk ? Természetesen most hosszabb irányra gondolok, tudom hogy semmi nem tuti, de érdkelne az álláspontod jelen pillanatban.
Ha csupán TA alapon nézem egy egész gyors korrekció is jöhetne akár. Azok ellenére hogy ful erőtlennek néz most ki.
Hadd ajanljak egy gondolatmenetet, hatha segit abban, meddig eshet a MOL. Nincs garancia.
Miert ajanlok Elliott alapokon szamolni? Mert szep tiszta az Elliott hullamstruktura. Es most mar lehet jobban is becsulni, mint az a mar 5 honapos projekciom, hogy MOL korrekcio vege a 11500-12500 kozott van, ott a target ar, marmint a korrekcio vegen?
Itt a chart hozza, szabad pontositani, mert en eleg hanyagul szoktam szamolni.
1)Abban egyeterthetunk, hogy Maj.1 ota lejtmenet van, es a korrekcio a-b-c forma.
Abban is, hogy (a) hullam vege Junius vege, szoval kb. 8 hetig tartott. A (b) hullam vege pedig aug.5 korul volt, az kb. 6 het. Es most fut a (c) hullam, eddig nagyjabol 7 hete tart.
2)Ha igy van akkor erdemes megnezni MOL (c) hullamanak belso strukturajat. Azt tudjuk, hogy a (c) hullamok 5 subhullamosak. Tudjuk, hogy a kozepso (iii) hullam szokott a leghosszabb es legerosebb lenni benne. Szoval, az a legmeredekebb esesi szakasz.
Nos, ez van most MOL-nal, ebben is egyet lehet erteni.
Az jol latszik, hogy MOL Aug. eleje ota eddig 1-2-3 hullamot csinalt meg az otbol. Es most vagyunk a (iii), a leggyorsabb szakaszaban: az altalaban a (iii) hullam kozepe-vege. Ott nem szokott lenni korrekcio: MOL-ban mostanaban nincs.
3)Nezzuk a mereteket.
Az (i of c) merete kb. 1600, a (iii) eddig kb. 1900 pont;
es ha bejon a szokasos (iii)=1.62*(i)=2500, szoval ez arra utal, hogy (iii) meg siman eshet 400-600 pontot, mielott (iv) korrigalni kezdene.
4)Es vegul: ha a (iv)korrekcio merete a szokasos 38%, akkor az kb.950 pont. Viszont ha (v)=(i)=1600, akkor a mai szinttol meg boven lehet esni 1000-1200 pont.
Akkor lehet kesz a (c)-bol mind az ot subhullam, es keszen lesz a korrekcio.
Mennyi is az? Ugy Kb. 11.000 szint.
Arrafele van is par support. Iden is, tavalyrol is.
Szoval kicsit korai a vasarlas maris.
Idoben sem rossz becsles a szokasos a=c time, szoval (iii of c) hullam esesebol is lehet konnyeden meg egy het hatra. A melypontig meg eltelhet akar 2-5 het is.
Van benne igazság
picit zavar az hogy az RC ne ragadok be. Szivem szerint vissza mennek az otp hez, csak ott meg a módosítás(konyv) is pénzbe kerül. De lehet átmegyek az erstehez.
...nem biztos, hog jó 5let...hiába veszel 11000-en ha a szolgáltatót felszámolják és nem férhetsz hozzá amikor 17000 pl. mert lassan dolgoznak/húzzák az időt...csak talán majd akkor amikor újra leesik az árfolyam 11000-re...
...és hiába láttad, érezted, kiszámoltad...tripla-dupla szívás, miközben pedig egész évben játszottál rá...
a felszámolási törvény jogellenes (de senkit sem zavar ?!?!?!), mert nincs benne a felszámolásra adott maximális időtartam...így ha 1 ember dolgozik a Q.ügyön akkor mondjuk a 12000 ügyfélnél 32 évre fektetsz be...
Afene, tegnap, meg ma reggeltől estig tartó melóba kerültem, erre most meg azt látom, hogy a certijeimtől érzékeny búcsút vehetek... Bökje meg, eredetileg 12.400-nál kivágtam volna mindent bazi nagy buktával, de 2 napja nem vagyok gép előtt és arra kell visszajönnöm, hogy már itt tartunk???
Pedig innen már gyakorlatilag biztos a kiütés, nem hinném, hogy ha idáig jött ilyen szinten megtorpanás nélkül, akkor majd a 12 megfogja, és ha az nem fogja meg, akkor nyilván le viszik legalább egy certikiütés erejéig 11.800-ig...
Azt hiszem ez volt az utolsó certis kalandom, maradok a rv-knél. A 13.200-as rv-jeim egyáltalán nem zacarnak. El nem kell adnom őket, a francot érdekli, hogy mennyi lesz az áruk 1-2 évig, ha utának nagy haszonnal eladom. Csak hát a certit kiütik, és ez a nagy gáz ezzel. Márpedig nem tudok minden nap ezzel foglalkozni, hogy amikor nagy a baj, kidobjam.
No mindegy, az össz tőzsdés kavicsom 55%-a jelenleg bőven plusszos ricsiben van, és az a mai nap is inkább erőt mutatott, mint sem. Ezt a tl 17-et meg leírom, mint a mol a kurdisztáni buliját...
Szerintem mar itt is érdemes venni RSI tuladott, support kozepen van most a mol ilyenkor mar a mely pontot meg szokása nézni. Mindenesetre En itt csipegetnek.
Ma nap vége felé talán már jó lehetett sávos vétel esetén kezdőpakkot megvenni. Jó pénzért odaülök melléd és szöggel kivert doronggal rácsapok a kezedre, ha idő előtt venni szeretnél, főleg bef. hitere.
Én reggel beálltam, hogy majd 800-ról shortolom dt-re, de később nem mentem utána. Neked gratula, igazad lett.
Nos vettem 400-on, meg záróban is 20-20 darabot a meglévő ragadtak mellé, de azt hiszem felesleges egyelőre az alját keresgetni, a nagy vevők ügyesen kivárnak, mi kicsik meg egymást faljuk fel. Ezt sem gondoltam volna még 1-2 hónapja sem, hogy a Richter lesz a legerősebbnek látszó blue.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.