https://invst.ly/1j4gqg Én egyetértek veled és próbálom megérteni amit írsz. Nálam így néz ki az utóbbi idő(k) grafikonja és qvára nem értem mire emelkedik még mindig az OTP. Ugyan én egy teljesen amatőr vagyok a "certis" profikhoz képest, de osztom a véleményedet. Nyilván ezek után ezer mínuszt fogok kapni, de nem érdekel, mert itt a fordulás ideje itt is és a BUX-ban is.
100 Ft-ra a kiütéstől nem csak azt a 100 Ft-ot kockáztatod - ez kicsit félrevezetőnek tűnik
azt a pénzt bukod el, ami a certi vásárláskori OTP árfolyam és az ERSTE átlagos pozi zárási ára között van (certi kiütés esetén az ERSTE visszaveszi a piacon az eladott TS certi mennyiségének megfelelő darabszámú OTP részvényt) - vagy másképpen nézve a certi vásárlási ára és a certi korlát árkori ára közötti pénzt bukod el - ez a 100Ft - plusz a korlát ár és az ERSTE átlagos zárási ára közötti különbséget is elbukod) - így egy réssel felfelé nyitás esetén akár a teljes certibe tett pénzedet elbukhatod - volt már ilyen eset
Igen... mindig ezzel jönnek akik nem olvasták a korábbi posztokat... Az hogy nem olvastad csak annyit jelent hogy nem jutott oda el a sikeres fooldollás miatt... vagy eljutott csak nem értetetted... Vagy nem is érdekelt... Most már "utólag" nehogy én legyek a hibás hogy "nem olvastad"... Sőt szerintem még most se "hiszed" el... Akkor hogy is van a közmondás ha rád vonatkoztatjuk ? "Van olyan paraszt a vásár utáni vasárnap este se elég okos " ...
A likvitás miatt kell az OTP-nek a TS... Abban legalább van forgalom... Persze nem vénembernek való vidéke az a tözsdének... De ha 100 forint a kiütési határ, akkor max ennyit is veszíthetsz... Ha kiütik akkor részben visszakapod a kiütés jegyzési ár külöbözetet (mint maradványérzéket)... 100 forintra a kitüéstől csak azt a 100 forintot kockázatod ... És a tőkeátéltel cserébe 30x-os .. És természetesen azért nem is ütik ki mert amikor a bull csapát állitották pontosan tudták hogyan lehet kis összeggel is "letörni" a kisbefektetől TL "rohamát" akiket csaltak a málnásba a macik... Pont az ellenkezőjét kell csinálni mint a bikák... A pénteken a csúcs után reggel, a csúcs árfolyama pont a TS certi kiütése - 100 volt (a maximális tőkeáttételhez)... Ha még volt Lonjuk akkor azzal kezdték hogy eladták (ezzel védték az árfolyamot a TS kitütésétől)... Majd amikor amikor már minden TL-ot eladtak (MAX árfolyamon, max tőkeáttétellel) akkor kezdék el venni a TS-t... Azzal a pénzel amit pont a TL-on kerestek... A kisbefektetők meg ahogy érkezdtek reggel látták hogy már van TL , ami eddig Soldout volt.. Szépen "Hullámokban" vették is ezeket és újra megtöltötték .. Addig kellet csak csak a Shortokkal korláttot szabni... Amikor már újra megteltek a certik. már elfogyott a Bika "erős" is... A nagy zöld bika gyertyából már csak egy kis "doji" maradt... És az is éppen piros...
Soha nem erősíti egymást, amit Trump csinál annak semmi közze a piac belső mozgásához ha lenne akkor nem az Elliot hullám elméletre van szükség hanem Harry Seldon pszihohistoriájára .....
Elfogadom, hogy te így látod de a befektetés világa megmutatta, hogy a statisztikai tudományos eredmények hozzák ki igazán , mi igen és mi nem működik. Ez még akkor is igaz ha az öreg részeg whisky zabáló angol vh miniszerelnök mondása alapján: "csak azt a statisztikát szabad elhini ami mi magunk hamisitottunk!" Ezt a cikket azért ajánlanám elolvasásra: https://elemzeskozpont.hu/elliott-hullamelmelet-gyakorlati-tudnivalok-strategia-indikatorok
ezzel elárultad hogy fogalmad nincs a certikről :D tehát 10 millió forintért mennyi certit tudsz venni ? pl egy tl112 az nagyjából 17 ezer forint körül mozog épp. ez 2-3 között van, 30 szoros áttéten kb 1500 forint egy certi ts tehát mondjuk beletoslz 10 millát és veszel 6-7 ezer darab certit :D de az nem 300 millió. Szóval vettél te valaha TS certit felmerül bennem a kérdés .
".A szabadságom miatt éppen kihagytam... Pénteken 9:30kor 47200-as árfolyamon megveszed a legnagyobb tőkeáttételű shortot, és még az se baj ha kilövik, mert a maradványék körül már nem sok veszteni való van... 30x tőkeáttétel vagy még talán annál is több... eladod 10:00 kor 46800-on. 30% haszonnal."
Te nem látod magadon azt a szólást, hogy "vásár után okos a paraszt" ? :))
Jo de mashogy mondom vettel volna 10 millioert mondjuk certit ? Mert veszel mondjuk 100 ezerert certit azon lesz 30 ezres profitod mondjuk …. Csak hat o irkal hogy ki be ugralni (ami lehetetlen mert long certi nincs is) illetve ertelmes penzt belerakni nem hiszem hogy merne egy kiutes elott allo ts be…. Egy dologban van igaza hogy zaras volt de zaras miatt hiztak le , nem pedig fel. Jovohet szerdan jelentes es hovege is letudva trump megse bombaz . Ennek hatasara olaj ke , mi fel …. Joker baratunk az ellenkezojet mondja ismet.
Nap végére én is nézegettem, hogy hú de jó lett volna, de azért reggel 100Ft - ra a kiütési ártól hát na... Bár egyesek szerint direkt nem ütik ki, mintha az a TS valami szent grál lenne. Nn nem gondolom, hogy ekkora jelentőséggel bírna egy szem vacak certi, hogy majd mindenki ahhoz igazodik. Komolyan úgy érzem néha, mintha valami összeesküvéselméleti fórumon ülnék, amikor olvasgatom egyesek hozzászólásait.
Nem akarlak elkeseríteni (és magamat sem), de péntek volt a legjobb "short" nap...A szabadságom miatt éppen kihagytam... Pénteken 9:30kor 47200-as árfolyamon megveszed a legnagyobb tőkeáttételű shortot, és még az se baj ha kilövik, mert a maradványék körül már nem sok veszteni való van... 30x tőkeáttétel vagy még talán annál is több... eladod 10:00 kor 46800-on. 30% haszonnal... És a pénteki árfolyamot nézve ezt legalább 3 szor el is letett jácc'ni 10:30 kor 47000en... 11:30 után 46600-on... 13:30 : 46900 - 14:30 46500 és még utána is volt legalább 1 erőtlen próbálkozás hogy legalább be a nyitó alatt zárjon... És szerinted ezek után hétfőn mindenki akinek vele van TL long-al a puttonya (proftoliója) 49800-as állagáras OPT-nél mit fog csinálni? Ha nem lennék szabadságon én is tovább shortolnám . Ha a "B" korrekciós csúcsot megerősítette a pénteki nap akkor a "C" hullám kezdődik... (az nem 2 nap lesz).. Bár sosem zárok nyitott pozival talán egy TS még akár több napra is tartanék. Jön egy kis "háború" , vagy rendkívüli helyzet (országosan) a meleg és az áramhiány miatt... Máris nem az lesz a hogy az emberek rohannak az OTP-be részvényt venni...hanem inkább pénzt kivenni amíg az automatában van áram, illetve a boltan a terminálokban..... .
OTP részvényesek ide!