Ha megáll ez az extrém tőkebeáramlás, akkor sanszos, hogy a realizálás komolyabb korrekciót okoz és hasznot hoz a TS certid, de szerintem nyitnod sem lenne szabadna. Nem savazás, jó tanács :)
15 perc késleltetéssel 44160-at látok, ez már közel van a 44180-hoz, gyakorlatilag "STOP". Az olaj esik. https://www.investing.com/commodities/brent-oil 94 több napos talp, ha ez alá bejön, az már trendforduló.
Szerintem fugg a tudasa szintjetol is. Aki nem ert hozza kulonosebben, csak latja h jol megy az OTPnek, emelkedik evek ota, eros a profit, csak eppen volt egy krach es beszalt, annak nem biztos h jo ha adja veszi, mert egyszeruen nem latja mikor mit kene nezni es h kene cselekesni. En vettem minden eses utan, a decemberi tanacsod utan a TL110 certi vasarlas is meg volt az irani haborus esesben. Most persze agyalok, h mikor adjam el, mit kezdjek vele.
Pont ezért írtam 1h-s tetőket, azzal szinte "kimaxolja a pozit", minimális kockázat mellett. Tegnap és ma is írtam, hogy érdekes módon, a tőzsdék nyitásánál az olaj mindig esik. USA kinyitott: 15:30: WTI 96>92 Tehát mintha "szándékosan" rásegítenének a longra, vagy a kettő együtt mozog, inverzen.
Rajzoltam egy képet neked, arra a kérdésre, meddig érdemes tartani: https://kephost.net/p/MjM2NjM5OA.png Minimális kockázattal: 1h tetők: piros vonal, csak vinned kell utána a stoppot, ha rv-vel shortolsz. Tehát a STOP jelenlegi szintje, aki shortol, 1h-n nézve:: 44180. //NQ (Nasdaq 100) megy tovább 25620, így nézve az OTP is pattanhatna Én biztosan stoppolnék.
Másik kolléga meg 35-nél szált ki és azóta se szált vissza. Aki pénteken kiszállt az 3-4 %-ról maradt le. . Mindkét verzióra van pozitív és negatív példa. A túlzott ugra bugrára is és az örökké csak tartásra is.
Ők biztosan nem daytradelnek. Nagyoknak nem számít, nem ma fogják eladni. Kicsik örülnek a gyors nyerőnek, látod az egyik kolléga 45500-nél kitapsolta magát a longjaiból, és jól döntött, mert azóta már 44000 alatt. Az dönt jól, aki a világba tartja? Vagy az dönt jól, aki néha realizál?
Túl risky volt többször is a nemzetközi hangulat. Pont az ellenkezőjét kellett volna lekereskednem. Kimaradt 2.5 milla nettó profitom. Viszont a túlzott tőkebeáramlás is érdekes. A nyakvonal alá ment az otp 43.770 aztán picit vissza. De szerintem lehet a záróban valaki 40 milliárdért felrántja megint. De kicsit furcsa. Nem tudom melyik intézmény kezdte el ilyen tételben venni. Tegnap is 4 db 134 ezer db-os pakkot vettek 44.750-en. Félelmetes.
A Moody's hitelminősítő szerint a választások után megalakuló Tisza-kormány pozitívan hathat Magyarország adósbesorolására. Bár a javuló uniós kapcsolatok révén jelentős befagyasztott források szabadulhatnak fel, az új vezetésnek komoly gazdasági kihívásokkal és az előző rendszer intézményi örökségével is meg kell küzdenie.A hitelminősítő elemzői elsősorban azért értékelik kedvezően a kormányváltást, mert várakozásaik szerint rendeződhet Magyarország és az Európai Unió viszonya. Ennek köszönhetően a befagyasztott, mintegy 17 milliárd eurónyi uniós forrás jelentős része megnyílhat.
OTP részvényesek ide!