Lehet szerencsénk lesz, németek elindulnak felfelé , akkor év végére itt bármi lehet, de most szerintem már átléptünk a csúcson, ezért óvatosnak lenni megéri.
....csak az a baj, hogy ezekhez közgyűlési határozat kell (ami április - tervezetek március) "OTP srv program bejelentèse 100mrd+ Rèszvèny 1/10 felosztás bejelentèse" addig csak a tavalyi megmaradt srv. összeggel vehetnek részt benne... illetve ha 2000-2200 huf os osztalékkal számolunk (50%-os évi eredmény kifizetés - a másik 50% meg 2026 srv+tartalék), akkor az eddigi évek 5%-os osztalék kifizetések alapján valahol 40-44000 huf körüli rv ár jön ki április környékén....(persze ez csak az "eddigiek" 2022-2025 alapján....)
Ezeket várom a napokban: OTP srv program bejelentèse 100mrd+ Rèszvèny 1/10 felosztás bejelentèse Cèlárfolyam emelèse elemzőktől 47k+ Egy komolyabb árfolyamemelkedő nap (+6%+7%)
NA most az ábrákbol jol vissza közön pl az, hogy mekkora euforia uralkodik a piacokon nagy arányban vannak a hitelböl poziciot épitök ez már a kabzsiság magas foka a hitel / pénzkinálat arány ezt mutatja... egyszer bedobja valaki a törölöközöt az "OK" mindegy... és indul a domino sor....
Pl a FINRA ad ki rendszeresen adatot erröl usában... Decemberben volt felkapott a téma.... bár kicsit csalokán foggalmaztam mert ugyan igaz hogy rekord magasságban van a margin hitel állomány de ez természetesnek is mondhato mivel az inflácio stabil és folyamatos... ezért ez normális hogy az csak növekszik a végtelenbe hogy fent lehessen tartani a látszatot... Erről jo sokat beszéltem már youtubon régebben a tőzsde addig emelkedik amig van pénz lovéra mert mindennek hitel az alapja... erre mutatok egy ábrát ami mutatja pl az S&P 500 at és a hitel hegyet... milyen szépen haladnak kéz a képzben vagyis amit látsz a tőzsde grafikonon az nem növekedés hanem inflácio le sarkitva... https://imgur.com/K18pw10 A hitel állomány növekszik ugy ahogy a árszinvonal is ez által az M2 ami nominálisan felfle hajta az árat, ez tök jö amikor mutatjuk mekkorát emelkedett a tözsde de reálértéken nem emelkedik ekkorát... Ha össze veted hogy a M2 pénzkinálathoz képest mekkora a margin hitel állomány akkor kezd veszélyes képet mutatni csak igazán a dolog... https://imgur.com/Z2gBGIR Itt ugyan is az látszik hogy a pénz kinálathoz képest olyan magas szinten van mint a dot kom vagy 2008-as összeomlás elött... Miért fontos ez? azért mert mint mondtam ha egy margin call lámpa kigyullad valahol és a fedezeti szint azon szint alá csökken ahol kényszer likvidálást kel alkalmazni, hogy a broker ház ne veszitse el a vagyonát piacra dobják az adósértékpapirjait piaci áron ami még lejebb tolja az árat és ez miatt kigyuladd másnál is a piros margin call lámpa öt is likvidálják és a folyamat saját magát gerjeszti.... ezért omlik össze minden... még az OTP is...
Ez nem arrol szol h valakik érdekeltek e benne vagy nem... bár ezt se lehet teljesen kizárni de most ne menjünk bele, viszont a piac az hangulat vezérelt és összetet.. sok a származtatott eszköz a margin hitel stb azért néha elég ha csak egy domino eldöl valahol magával ránt mindenkit... OTP a bevezetés ota a kb 30 év alatt 5 alkalommal esett 50%-nál nagyobbat, ami ha csak statisztikázol akkor el mondhato h 6 évente lefelezi magát "mindenféle ok nélkül"... 2008-2009 ben pl esett 50% ot majd ami meg maradt belöle azt is lefelezte majd ami ez után maradt még azt is lefelezte :DDD ezen felül számtalan alkalommal voltak 20-40 % közötti kilengések OTP-ben az 50% feletti eséseken felül.... Nem érdek kérdése ez ... ilyen a piac ilyen amikor a kapzsiság és a félelem között ingadozik az ár.. Egyszer DAX-ot néztem este határ idös kontraktust és éppen akkor jelentett a META a föld másik felén és a DAX hirtelen vagy 300 pontotott esett a semmire..... Mert a Metát is elkezték ütni... kérdezem én a kettönek mi köze egymáshoz??? Semmi.... ilyen amikor a hangulat viszi a tözsdét... Továbbé a nagy vissza esések mögött sokszor a füstölgö margin poziciok állnak.. Hiába erös az OTP ha pl máshol fedezeti kötelesség merül fel amit csak OTP eladásával lehet fedezni akkor megy a kényszer eladás hogy a tartozást tovább tudják finanszirozni... Rekord magasságban a margin számlák hitel állománya még soha nem volt ekkora a történelem során.. most képzeld el ha valahol likviditás hiány alakul ki és elkezd ösze dölni a kártya vár amit hitelböl épitettek fel... ilyenkor mindent is eladnak bármi áron és mindegy mi a funda... csak a pánik és rettegés uralkodik
Te nagyon buta, az az árfolyamzuhanás irracionális túlreagálás volt, Berlini az eredményről beszélt! Az OTP bizonyította h nem rengette meg az ukrán háború tehát a piac már jobban bízik benne ilyen helyzetekben.
OTP részvényesek ide!