Na ezt mondom, amig én ezret azért visszaveszek bármikor , neked vissszavenni is nehéz annyi darabot. (kb beszakítanád az árfolyamot mire mindent eladnál :D )
Nem kapkodok eladni. Nem kiöntöm, nem kiszállok, hanem egy stratégia mentén csökkentem a kitettségem. De amúgy szerintem továbbra erősen is long. Féléves távon jöhet egy csomó pozitív dolog, ami egy időszakos esés után úgyis megint felhajtja. (Akvi, vagy esetleg magasabb osztalék, funda, béke)
Lentebb írták a régebbi béketervel is voltak gondjai az oroszoknak, az új meg igazából ott tart mint bármelyik másik eddig :D Tehát sehol..... 35k kissé optimistának tűnik nekem, na nem hosszútávon, csak így rövidtávra. 34 is az , 33200 nál már kissé köhögött, nem tudtunk fölékerülni. Az előző korrekció rövid volt nem volt jelentős kiszálló, sőt senki kb..... szóval lassan egy realizálós korrekció jönni fog. Azt kell majd elcsípni.
Na a mennyiség nem mindegy :D Te vagy 10k certivel gurítassz :D Nekem ennél kevesebb certi volt pláne hogy 105 ösből volt/van még. Nekem kb 1000 darabot sikerült összeszednem..... annyit azért bízok benne vissza tudok venni :D 106ra váltanék át már vagy 107 re ha tudok, ha nem akkor jó lesz a 105 is. Esetleg veszek rvt , mert arra is gondoltam már. De már 100 rv re is jön 100k osztalék + 5k árfolyamemelkedés legalább jövőre. Szóval 20% profit ez egész jól hangzik, ez is kecsegtető azért.
Ezek nagyon hasznosak. De amit hiányolok minden TA-ból a mikor, és meddig?! Persze lesz lent és lesz fent, és stb, de számomra az idő a legfontosabb. Azt kellene tudni. Fontos, hogy mennyire megy fel/le, szerintem. Fontosabb számomra, hogy mikora és meddig lesz ott... A "befektető" tőzsdéző megveszi a részvényt/talán certit és vár, amíg el nem éri a számára fontos célszámot. A "kereskedő" tőzsdéző (nem napizó), szerintem "az irány meddig tart ki fontosabb", mint a mennyire megy fel/le. Mindkettő fontos, csak én most az időtávokat próbálom kitalálni, ez meg inkább spekuláció... Persze nem megy egyik a másik nélkül... Vagy félreértem az egészet. :-)
Mindig van “le” kör. Certiknél az a kérdés, hogy vissza tudsz-e szállni a vonatra a “le” kör végén, azaz kapsz-e majd TL certit, amikor vissza akarsz szállni. És ha nem kapsz, akkor a kis “le” körrel vége is van a pénzkeresetnek, mert leszálltál, amikor a vonat tolatott az állomáson, aztán minden ajtó záródott, nincs felszállás…
rajzoltam egy naposat, nagyon bullish: https://kephost.net/p/MjE4NjkyNg.png simán belelátható egy kisebb-nagyobb zászló, ennek megfelelően tettem rá 1-2-3 célárat. 32950-et átvitte, felette zárt ("nincs eladó, ki kell zabálni a könyvet, ha venni akarnak, ez a scenario fut, tehát AKÁR lehetne ma egy +1000, ha nagyon longos: 34300-ig, ezt jelöltem mára = fekete sávtető, mivel visszajött a feketébe a tegnapi nap, és ha megtartja a sávaljat (ha nem rogy össze) egy pici zászló: narancs 33900 nagyobb kék zászló: 35000+ Tehát: 1. 33900 2. 34300 3, 35000+ Persze bármi benne van.
TL certikkel még vagyok felfelé.. még 200 pont kell és elmegy mind. Ott már a tőkém 10%-kal veszek TS74-t. Péntekre, hétfőre várok egy kisebb (minimum 2-3%-os) lekanyart - szerintem gáz lesz a "béketervvel". Nem fog összejönni, és DT hétvégére ezt rosszul fogja venni/kommunikálni... Ha mégsem, akkor ezt is kipróbáltam :-) Pár napja még nem gondoltam volna, de most már úgy gondolom lesz még legalább egy lekör... Ott visszaveszem a TL-ket. És utána bízom a további UP-ban.
Csenszes! :))) Erstés Fiúk visszeétertek a nagy alakzati TA célárukhoz: 33 600 Holnap megnézzük? Kedden 33 600 on v felette lesz kötés: fel Csak alatta: le
Sacc átlagos v kicsit nem igazán olcsó Nekem tav emlékek Rafi - Erste 0,45 % vétel / adás körül. (OTP Unicredit ezek felett tán 0,6 körül) HA sok a kessed Cib lehet megadja Prémiumban tán a 0,3 % ot. Én drágállottam így eljöttem onnan. Figyelj Van állományi díj is! Alert! Tav évből származó infók.. Ettől nagy eltérésre nem számítok de lehet nem pontos értékek. :) Én K&H Értékpapperhez jöttem át olcsóbb de van kézimunka is (Adót utalni nekem kell majd/ CIB nél semmi dolgom nem volt -de nekem kisebb munka megéri a különbözetért :)
OTP részvényesek ide!