Itt a csalás, a 32000-es tetővel. A D betűnél látszódik a felfele eltolás az osztalék napjától, így gyönyörűen illeszkedik az emelkedő tetők vonalára. https://kephost.net/p/MjA4NjY3OA.png aljak vonala: a 21500 körüli aljat tekintettem mérvadónak, 2025 év elején. a 23100 körüli dupla aljat, amit jelöltem is., az első alj pöcköli, a másik visszazár fölé: long jel. így húzva a 25100 gyönyörűen illeszkedik rá. így rajzolva, Soft Landingelni akar a kék vonalra, óvatosan, komótosan, "ferde aljakkal".
https://kephost.net/p/MjA4MTIwNQ.png erre gondoltam, múlthétről: Pont múlthéten elmélkedtünk, hogy ez a 28600 sehogy nem illik a képbe, C-nek túl mély, napos emelkedő aljakat tört. 4-es napos letörés visszateszt kész: pipa. és 29400>28400, viszont ha 5-ös jön, majdnem a 3-as szintjén van, ami még szintén kevés. Tegnap USA már megmutatta, hogy "valami halovány" por került a gépezetbe, -0,8% körül, amit most próbálnak visszahozni, kb. a felét visszahozták. A rajz abból a szempontból érdekes, hogy ha az osztalékot ráraknám, akkor most nem 28400-nál lennénk, hanem 29400-nál, vagyis még a kék vonalon. a tető pedig 32000 lenne, a kék vonal, és nem 31000. Látjátok? Tehát simán lehet, hogy az osztalék miatt nem stimmel a C alj, az, hogy mélyre csúszott. Majd utólag okosabbak leszünk.
Nem vagyok szakértő. Amatőr rajzolgató-számolgató vagyok, aki a fele TA-s marhaságot se nézi, mint amit nézni kellene Nem fibozok, csak nagyon ritkán. Nem nézek MACD-t, csak ha már a chart is mutatja, hogy valami furcsa mozgás van. Általában a több napos "szöszölés", ha valaki megnézné, hogy mi történik ilyenkor, akkor a MACD átfordul az ellentétes irányba. vagyis jeleket ad, ami vagy fals vagy nem. eladásiból vételibe. vételiből eladásiba. Az öntő brigád erre alapoz, várják a pattanást, pattanj csak.. 29400.. és jön a szurok a bástyából. mert neki az az érdeke, hogy minél magasabbon szálljon ki. "realizáló", nem pedig shortos szemét banda. Hanem egy közületek, aki kezdi felfogni, hogy a zöld fény AKÁR pirosra válthat, és stop van, nem pedig további emelkedés. És minél inkább lentebb megy, annál inkább hangolódtok át a negatív nézetekre. Amikor már mindenki azt hiszi, hogy "észak", akkor jön a rotty. Amikor már mindenki azt hiszi, hogy NA most szakad be, akkor fog jönni a long kampó. Az öntő emberkének most el kell gondolkodnia. 28600 alatt vagyunk, leborítottam, de nem jön a vevő, nem jön vissza 28600 fölé. Mi a fenét csináljak, várjak, hátha fentebb viszik, vagy öntsek? És meglátja,hogy 28400, már csak 28300.. És borít, és borít, és borít, és jön a -1000 kampó. Mert stoppokat is fog. Ő nem shortos, csak menteni akarja a menthetőt, amíg még a pénzénél van. Én ezt a logikát látom bele. Akinek van ideje, "pánikban a legjobb venni", csak mi a pánik vége? Ugye? Pont múlthéten elmélkedtünk, hogy ez a 28600 sehogy nem illik a képbe, C-nek túl mély, napos emelkedő aljakat tört. Lehet tol egy napos visszatesztet 29400-ig? ÉS onnan jön egy kampó, végülis 29400>28400 - 1000
Hol lehetnek a hosszú long stoppok? Ez a kérdés. Valszeg valamelyik kitörési szint alatt. Melyik alatt? Én 18k óta ülök benne, nyugdíjra jó lesz mint Lou-nak. De aki a "hiperbolám" közepén szállt be, annak már remeg a szája széle....😁
4h-n már divergencia van. emelkedő RSI (30>37), miközben lefele nézelődött, csökkenő aljak logikája. A következő 30at kell figyelni, tolja vagy pattan róla, ha nem tolja, akkor buy. ( ha 4h-n nézem a korábbi 28300-28700 bázisépítést, akkor azt áltom ,hogy 28400 alatt nem zárt., ez a mai min. napos rsi hasonló 37> 38, és mélyebbre jutott. 25100-as RSI is 37, ezért kell erre figyelni, ha aláhúzzák. hete rsi 55 most, 25100: 55 volt akkor is. elég sok mutat arra, hogy talán -inkább patt jön, aztán a fene se tudja.
lefele indult, kicsit követte USA-t, DAX-ot. DAX ismét esik. 23620>23500 DAX topicban longos napot várnak, írták 9-kor, aztán jött a -120 pont. Kicsit hasonló az itteni long feeling is: "fordulunk", mintha brummogni akarna a medve, csak senki nem akarja elhinni, csak amikor már a hátatok mögött van. 28200-28300 alatt van probléma Korábban 10 napot töltöt 28300-28700 megtartásával, amiből indult a rakéta, ennek az elvesztése már necces. Pont erről írtam tegnap. 28600 VIP beszálló, Ha mégsem, akkor valahol realizálni kell, 28300-28200 alatt, ha úgy tűnik, hogy nincs megállás. Ha visszajönne 28720 fölé, akkor megmentették.
OTP részvényesek ide!