Múlthéten írtam: 29000-29030 körüli dupla alj látszódott már pénteken. ellenállás a csüt-pénteki duplatető: 29630-29640 és amit én korábban írkáltam: 29700~ az előző korrekciós alj-forduló szintje, tehát ez fölé vissza kell másznia, és ott is tartaniuk.
Szerintem a 28740>31000 volt a béke rally. Visszaköszönt ide, ahonnan elindult, fals kiugrás. Tehát ideálisan ez a jó beszálló, és előző ATH is, amiből lecsorgott 25100-ig. Ha töri a 28740-et (HA Töri), az sincs kizárva, USA ATH ATH-ra halmoz, DAX tétovázik, kis megingás, egy -3-4% korrekció, HA JÖN, és viszik magukkal az OTP-t is) Én ezt tartom "kockázatnak", most. De ha már -3-4% 25100/27000/28740 , kb félúton a másik előző ATH heti csúcs, 27k. ott is szutykolhat egy kicsit. "Észak", észak fele nem írok, mert még nem indult el északra. Lou kolléga 32k-n bezsákolja a nagy manit, legkésőbb év végén, a mikulás hozza el piros ruhában. Az ilyen "várakozások" után szokott összeomlani az árfolyam, mindenki felfele várja. 1 domino eldőlt, érdemben nem esett alá, tartja. Ideig-óráig. Majd akkor leszek pozitív, és felfele váró, ha a napos gyertyák felfele haladnak aljak-tetők. Addig viszont "kockázat", bármilyen long.
Az, hogy foglalkozom, az túlzás. kb 5% pénzem egy Lightyear-es TBSZ-en van és ott tartok pár ETF-et. Volt Tesla, Nvidia és Apple is, de az esésben eladtam őket, épp csak pénzemnél voltam. Most csak SP500 és MSCI World. Ez is csak vegetál jelenleg.
Én a 30K-ból vettem le 10%-ot,ami 27-ezer ft lenne, ne, hogy egy erősebb korrekció esetén megnézze? Vagy mivel SRV-van,ezt a szintet már nem nézheti meg?
És, hogy igazságos legyek a kisebbekkel, a másik kettő számára ugyanakkora összeg ment BMÁP-ba. Amikor majd nekik kell, akkor megkapják a kamatos kamattal növelt összeget. Ezért ahhoz, hogy én ugyanazzal a megnyugtató háttérrel hagyjam abba munkát, most 32k körüli OTP ár tartozik. Ennyi a célár növelésem története.
"szimpla apró szúrka-piszka volt." Engem bánt. Nem ismerjük egymás élethelyzetét. Egyáltalán nem a telhetetlenség az, ami miatt nem tehetem meg, hogy nem elegendő tőkével tegyem le a lantot. 3 gyerekem van. A nagyobbik most ment férjhez, most kezdi az életet, segítenem kell. A középső egyetemista, gondolom nem kell magyarázni. A legkisebb meg 2,5 éves, őt még sokáig kell támogatni. És a munkám is olyan, amiből 100-ból 99 ember nem menekülne el. A céláram sem telhetetlenségből nőtt. Vett egy házat az idősebbik gyerek, aminek felét én fizettem. Értelemszerűen ugyanakkora "nyugdíjalaphoz" most magasabb célár tartozik.
OTP részvényesek ide!