USA-t leminősítették, rallyztak +2%-ot, mert szomorúak lettek. Ezek a hitelminősítik már csak az afrikai homokot szállítják Európába a felhőkben, kb ennyi jelentőséget tulajdonítok nekik.
Ma leminősíthet a moodys. Eleve negatív a kilátás, de még ha le is minősít nagy jelentősége nincs már ezeknek. Államcsőd nem fenyeget. Tudja magát az állam finanszírozni.
Trump pont akkor posztolt egyet. Nem tudom, hogy van-e hozzá köze. Megmondta, hogy Ő mekkora király amiért megmentette az összeomló kínai gazdaságot a vámoktól, bezzek a kínaiak most felrúgták az alkut.
Jovo pentek fitch minosites. Orulnek ha nem esne tovabb, jovo heten meg komolyat emelkedne, de ketlem hogy a fitch minosites elott komoly emelkedes jonne.
Úgy látom nagyon beálltunk 27 re. Szerintem ezt akarják zárónak. Nem lesz itt már ma nagyobb mozgás se le se fel. Aztán jövőhéten ha elment msci hó zárás, ország minősítés mizéria, mehetünk tovább
Na azok azok - tények, számok - amik őt sosem zavarták. A tegnapi esés is pozitívnak lett elkönyvelve, mert záróban 500 milláért emelkedett 4 pöttyöt, neki ez volt a lényeg...
Tette itt az eszét, tegnap csak épp a tények makacs dolgok. A számok nem hazudnak . Szaros Molból ha még az oszti is leesik? .. Oké van még ideje . De….,
A lista elég összecsapott és azért enyhén szólva is "tuti"-ként eladni a dolgot kérdéses, de azért arról már nem egy cikkben és gazdasági szereplőtől lehetet olvasni hogy a tőkekimentés igenis folyik. Csak éppen azért nem úgy nyilvánul ez meg hogy Mészáros majd jól eladja az OPUS-t és ráborítja a részvényeit a piacra :). . Ettől függetlenül jó sok cég "piaci" mutatóiba meg fog az látszódni hogy csak látszólag voltak piaciak. A nagyobb érvágást viszont szerintem a NER cégekre pont nem a tőzsdei válalatoknál lesznek hanem az olyan kissebb és 100%-ban magánkézben lévő cégekben amik tényleg csak az állami megrendelésekből dolgoztak ( éptőiparban, médiában vagy bárhol ). . Azért pl egy MBH Bank esetében pl én nagyon izgulnék mennyi NER-es "kedvezményes" hitelállományt sikerült felhalmozni aminek a visszafizetése minimum kérdéses lenne ha az adott cégek elesnek a nagy állami támogatásaiktól. Ott azért sok olyan hitel lehetet amit normál piaci körülmények között soha se utaltak volna ki ( ezért is nem Erste, OTP vagy hasonló helyen vették fel a NER-esek hanem a "haveri" banktól. ).
OTP részvényesek ide!