bírom a humorod :) úgy megpörgetett a körhinta, hogy még az is kijött belőled amit meg sem ettél, de egy vattacukor után újra jókedvűen sorban állsz :D
DAX magára talált...:D 23890 (3. jára ütötte) >23970. Most jöhetne A JEGYBANKoktól egy nyilatkozat, hogy NE aggódjatok. Megoldjuk, MEG LESZ oldva. Nem kell pánikolni, a bankrendszer jó állapotban van, feleslegesen árazzák az emelkedő kamatokat.
Törölt felhasználó2025. 05. 22. 10:26
usa kötvénypiac épp az összeomlás szélén, mi meg örülünk, hogy tökömisztánokban pörög a hitelezés, hát jó :))) Ez feleződés lesz testvéreim mindenben, rakjatok félre inkább kp-t :)
Jó kérdés Tamás! :) (Amúgy én sajna nem veszek ma... deee bevallom Richteren gondolkodom Ha beverik 10 re az instant 5% egy alulértékelt nagyszerű cégben csak value traptól félek ott) S vajon ki vesz akkor holnap oszti nélkül OTP-t? :) Veszek holnap OTP-t: fel NEM veszek holnap OTP-t: le
Joe jóvoltából a DAX topicból: " Az amerikai kötvények eladási hulláma mélyül, miután tegnap egy 5%-os
kuponnal lebonyolított 20 éves kötvényaukció – a 2020 óta legmagasabb
érték – igen gyenge keresletet váltott ki!!A kiábrándító aukció után a
hozamgörbe teljes egészében emelkedett, a 30 éves hozam pedig 10+
bázisponttal 5,09%-ra ugrott.Az ehhez hasonló emelkedő hozamok magasabb
hitelfelvételi költségeket és az államadóssággal és az inflációval
kapcsolatos újabb aggodalmakat jeleznek.Megjegyzések:- A piac nem bízik
Trump gazdaságpolitikájában. (Van neki ilyen?! )- Kína, Japán és Európa
(tehát a legnagyobb hitelezők) visszafogták keresletüket.- Fogy a piacon
a likviditás ..." + desszert : Egy látványos kötvénypiaci
összeomlás zajlik közvetlenül előttünk.A globális államadósság-buborék -
úgy tűnik - kipukkadt, és tőkemenekülés történik Bitcoinba, nemesfémekbe, EUR-ba és reáleszközökbe. Most
minden japán bank, nyugdíjalap és biztosítótársaság, amely megbízott a
BoJ-ban, egy hatalmas zsák lángoló szemetet tart a könyveiben
...Lehetséges, hogy a zene megáll, és akár egyből a végére ugorhat a
dolog. A jegybankok hitelessége a Csendes-óceán mindkét partján valós
időben esik össze. A szűkös menekülő tartalékeszközöket (Bitcoin és
arany) drámaian magasabbra kell árazni, hogy tükrözzék azt a világot,
ahol a befektetők hirtelen tömegesen rájönnek, hogy az államadósság
értéktelen a világ valaha látott legnagyobb pénznyomtatásának támogatása
nélkül...
Arra lehet számítani, hogy mivel az OTP az osztalék kiszámítása és közzététele után leállt a saját részvény vételekkel (hogy az oszti pontos összege emiatt ne változzon), holnaptól vagy a jövő héten visszatérhet a vételi oldalon. Hogy ez mire lesz elég, ha elromlik a nemzetközi környezet, az majd kiderül.
Én inkább azt látom, hogy még mindig rengeteg pénz van az embereknél/cégeknél, ami gazdát keres. (nem feltétlen itthon globálisan). Mivel az infláció globálisan is magas nem éri sokáig parkoltatni és az első kis pozitív hírmorzsát megveszik. (orosz-ukrán tárgyalások, ideiglenes vámmegállapodások stb) Aztán jön egy negatív hír mint az USA minősítés, amire jön egy eladási hullám, de utána megint rájönnek, így csak megeszi az infláció a pénzt szóval máris várják az újabb pozitív hírmorzsát, amire lehet venni. Szerintem ez fűti ezt a hurrá hangulatot, akkor is ha a gazdaság/világpiac állapota ezt nem indokolná.
A mai nap vonatkozásában nem számítanék oszi miatti mértéktelen mozgásra, aki akarta már megvette, aki akarta már eladta emiatt. Ha nagyobb mozgás lenne ma azt nem az oszti fogja okozni.
Én se értem. Nem írtam, hogy megéri. Rohadtul nem éri meg csak az osztiért venni. Ha meg még többen dobni fogják az osztalék után, arról inkább nem is beszélek. Mert én leszek a legnagyobb pánikkeltő. Tavaly persze aznap visszatöltötte az osztalékos esést, de akkor 11000-13000 között járt valahol. (tippre) Rohadtul nem támogatta az esést fundamentálisan. Nálad mi a helyzet? Még mindig tartod? 27500-es célárat átlőtte 28700-ig. Most meg 27600-nál nézelődik. Tudod mit írtam erre: telhetetlenek/kapzsik vagytok. 10000 pont emelkedés után rögtön 500 pont esés után újabb emelkedést vártak egyesek. Mi ez, ha nem fomo? Ki ne maradjak a NAGY további emelkedésből, mert célárak, meg fomo meg funda.
OTP részvényesek ide!