900 Ft... az durván 4%... döntsön mindenki saját belátása és matek képessége alapján.Tudom, 100MF-nál a 3% is kurva sok... kérdés csak az, hogy addig mi lesz világ tőzsdéin. Nem állítottam semmit sem, csak kibicként figyelek,,,, 26100-nál kiszálltam, és azóta nem merek tőzsdézni... :-) :-)
Üdv! Valaki meg tudná mondani meddig forog osztalék-szelvénnyel az OTP? Mikor, illetve meddig kell a birtokomba lennie, hogy megkapjam a részvényenkénti 9xx Ft-ot? Köszönöm.
Köszi, akkor más is ezt tapasztalja. Az okok többrétűek, de biztos, hogy az EU most nyugisabb, állandóbb. A kínai és esetleges indiai (kanadai, indonéz....) kereskedelmi kapcsolatok is jót tesznek majd, de eddig megszokott volt nálam, hogy ha USA esik, akkor mi is. HA zöld, akkor mi is. Most ez eltűnt.
"Én az EU erősödését és kínával szorosabb együttműködést várom ettől az ámokfutástól." . Nem szűkíteném le Kínára. Az EU eddig is sokat dolgozott a kereskedelmi megállapodásain más régiókkal is és szerintem ez fog felerősödni és felgyorsulni. Dél-Amerika, India, Mexikó, Indonesia pl. . EU Trade agreements
"Azt veszem észre - és jelezzétek, ha tévedek -, hogy Trump ámokfutása, és ezzel együtt USA esés egyre kevésbé relevánsak az európai (és ázsiai) piacokon. Lassan eljutunk oda, hogy akármi is történik kint, semmi hatása nem lesz Európára." . Azért nem mondanám hogy semmi hatása nem lesz a jövőben se. De jelenleg pont úgy tűnik hogy épp ellentétes a hatás. Amerikából "menekül" a tőke és az egyetlen biztos és elég nagy piac éppenséggel az EU. Pl a német állampapír hozamok esnek ahogy az amcsi emelkedik. Akik kiszállnak az USA kötvényekből mennek át német papírokba pl. Ugyanez a részvénypiacokon is. Na nem 1 az 1-be de a folyamat megfigyelhető.
Ez így van . Súlyoznak át más eszközökbe Amerikai részvényekből . Ez azt jelenti , hogy pl egy BUX , DAX kevesebb ideig ill kisebb mértékben esik . Illetve hamarabb és többet emelkedhet .
Azt veszem észre - és jelezzétek, ha tévedek -, hogy Trump ámokfutása, és ezzel együtt USA esés egyre kevésbé relevánsak az európai (és ázsiai) piacokon. Lassan eljutunk oda, hogy akármi is történik kint, semmi hatása nem lesz Európára
Elég jelentősnek tűnő emelkedés volt, pedig csak 1,34 %! A napizók akár ralizálhatnak is. Aki hosszabb távon gondolkodik, annak még nem látszik olyan változás, ami a long pozik zárását indokolná.
OTP részvényesek ide!