Mire biztos leszel benne, hogy elmúlt a veszély, már bőven benne leszünk a következő emelkedésben, távol az aljától. Olvassunk itt is, vissza, hogy mikor kezdték elhinni, hogy vége a Covid krachnak, vége a háború krachnak.
De tartok. Éppen ezért semmilyen DIP-et nem fogok megvenni, egészen addig, amíg legalább Kínával és az EU-val nem tud megállapodni az USA. Sőt, egyáltalán semmilyen DIP-be nem veszek bele most legalább 6 hónapig. Elég lesz nekem egyenlőre az oszti meg az állampapír kamata. Lehet, hogy vannak olyan kiváló traderek, akik le tudják majd kereskedni azt, ami most jön, de én nem tartozom közéjük. . Figyelni fogom az USA makrogazdasági mutatóit, meg az EU-t is. Szerintem ha lesz recesszió annak az első jeleit már szeptember, október környékén látni fogjuk.
Igen, pontosan emiatt lesz trükkös a dolog. . Nekem két forgatókönyv jutott eszembe: 1.) Trumpnak sikerül megegyeznie a vámok kölcsönös csökkentéséről legalább Kínával, Indiával, az EU-val, és Kanadával. Ebben az esetben szerintem a Covidhoz hasonló gyors visszapattanás jön. . 2.) Nem lesz egyezség és a vámok fennmaradnak. A piacok a kezdeti sokk után ebben az esetben is fel fognak pattanni, csak abba nem szabad belevenni. Én úgy saccolom, hogy kb. fél év/egy év mire a vámok globális recessziót idéznek elő és akkor jön majd az igazi földbeállás a tőzsdéken . Azt nem gondolom, hogy ez is négy évig fog tartani, de mélységében lehet valami hasonló.
Na ja! Az ominózus Smoot-Hawley Tariff Act. . A különbség csak annyi, hogy akkor az importált áruk 63%-át nem érintette a vám. Trumpi most meg mindent is megvámoltat. S ha kell, akkor az emelt vámú importot is újra megvámoltatja. Lásd Csájná exportját vagy épp Ájrópa autóvámjait...
Ez a Trump ez nem normális, hadat üzent az egész világnak, elmeszesedett agya lehet agyérgörcsöt kapott, újabb lépés hogy a megtakarításaink még ennyit se érjenek... Attól független a végtelenségig nem eshet semmi, de a szenátusnak ahogy olvastam nagyon nem tetszik ez a lépés és nem biztos hogy elfogadják.
En kb annak hatasara kezdtem az OTP certibe. 2024 teljes portfoliom nyerojenek 80%a onnan jott ( beleveve az 1 kiutott certim veszteseget is ). Azert ilyen magas arany mert augusztusban a panik idejen megprobaltam shortolni is es az viszont nagyon pocsekul ment es elvitte az osszes tobbi reszvenyen elert ( realizalt ) nyeromet. . Szoval en akarhogy nezem orulok hogy idejott es elmondta a velemenyet.
"Novemberben kezdték a long certiket felvásárolni valakik." . Hat akkor mi nagyon maskent emlekezunk. Persze novemberben volt amikor mar 1-2 nap alatt elkeltek a certik. De mar elotte is joval nagy mennyisegben vettek es sold out volt tobb certi csak nem MIND a legkozelebbi 6 bol. . Egybankart meg kb marcius aprilis kornyekeig irt. Mar akkor tele volt certikkel. Tenyleg nem tudjuk mi lett vele vagy hogy csinalta egyaltalan volt-e tenyleg annyi certije, de en nekem hiheto volt a sztorija. . A certis sztory meg kb 2023 ev vegetol megy. Nem akkora mennyisegben mint most volt hogy 6 certi is sold out de mar akkor 100.000 es meretben. Marpedig 100.000 certi kb 12-13.000 rol mar siman csak a nyero semmi visszaforgatassal 1 milliard meg most is.
Novemberben kezdték a long certiket felvásárolni valakik. Én benn voltam elég sok pénzel (amatőrként) 18.3 körüli beszállokkal, amikor kilőtt az árfolyam, de aztán eladtam. Ezek után nem lehetett a certiket visszavenni, mert felvásárolták korán szerintem olyan figurák mint egybankar. De ezek most nagyot buktak, és még lehet, hogy vége sincs a certi kiütéseknek. Nem tudunk arról, hogy mi lett vele. Lehet, hogy elbukta a korábbi nyerőjét. A másik, hogy befektetési hitelből vett certit. Az dupla költség. Nem biztos, hogy nagy nyerője lett végül, főleg ha bukott.
Bár alapszabály, hogy fórum beirások alapőján lehetőleg nem kereskedünk, ha egybankár 2024-es OTP, Novonordisk és NVIDIA (vagy Rheinmetal volt?) gospelje és Gyula MTEL certi reklámja alapján csoportositottam volna át a portfoliómat, jelentősen előbbre lennék. Mondjuk most pont áldom az izgága természetemet amiatt, hogy a nagy felhúzásokkor mindig sokat realizáltam (a visszavétel időzitése már más tészta)
"Egybankar, meg a többi, akkor volt -e értelme felvásárolni a long certiket. Most ünek 50%-os bukókban. Az erste nyomta kifelé őket, valakik azonnal megvették. Már 25e felett folytak el long certik a múlt héten." . Te nagyon felreerted mi volt a certikkel. Egybankart meg ne sajnald. Mar 2024 ben ha igaz volt amit irt kb 1 milliardos profitban volt. En kis hal voltam itt certiben ( a csucsom talan 13.000 certi volt egyben ) de meg en is ugy csinaltam hogy amikor feljebb jottem egy regi certibol kb elraktam a nyero egy reszet es darabra ugyanannyi certit vettem vagy csak egy kicsivel tobbet ( meg az elejen amikor 2-3000 certikkel voltam ). Egy ido utan mar csak tartottam a darabszamot es a nyero ment mashova ( NYOMDA es Telekom foleg ). Mar lassan 1 eve csak a mar megnyert penzzel jatszottam kesobb csak a toredekevel. Igy ha kiutottek volna maradvany ertek nelkul akkor se lettem volna minuszban. A koran kezdo certizok tobbsege vagy igy csinalt vagy most is 10.000 es 12.000 koruli certikben ul. Azok 6-800% nyeron vannak meg most is. . Persze biztos vannak akik porul jartak mert 25.000 kornyeken leptek be eloszor. De te lathatoan azoknak akartal beszolni akik ezt 2023 vegen 2024 elejen kezdtek el. Na oket es kulonosen a nagyokat kurvara nem kell felteni. Ha csak a fele igaz volt amit egybankar irt magarol akkor annyi a kerdes hogy 1 vagy 2 milliard haszonnal jar.
https://invst.ly/19vxrt 10 éves trendcsatornájába tért vissza, még ki sem eseett belőle. túl lett adva, de ez nem azt jelenti, hogy nem mehet még lentebb viszont ebben a tempoban nem indokolt. sokan vagyunk még azért, akik 28K célárnál 19K körül betolnánk egy combosabb tételt.
Törölt felhasználó2025. 04. 04. 22:21
Hétfőn mehet tovább le, 19 ezer környéken beszállok én is egy kisebb pakkal👊
OTP részvényesek ide!