A DAX ha esik akkor elsőnek a 15.960 majd a 15.800 környéke. A nagy bankok, a Wells Fargo, a Citigroup és a JPMorgan jelentenek mai nap folyamán. Nem tudni mi jön.... Segíti a magasabb kamatok viszont a hitelek iránti kereslet megcsappant lehetséges. Elsőnek a Wells Fargo és a JPMorgan 12:45-kor, 14:00-kor a Citigroup ha jól tudom. Sok nyerőt
Szia. Szépen összefoglaltad. Te , Maci is sok munkát gondolatot belefektettek.Szerintem a találati arányotok is pozitív. Igen kell még a taktika és a megfelelő belső összhang. Mindenkinek sok nyerőt. Én várom lefele de van pakk felfele is. Leszakítják majd csipegetem. Esetleg a vonat tovább megy Maci már utalt rá hagyom futni. UI: Fizetett "brókerek" és az "analitikusok" sem jobbak . Előnyük max hogy hatalmas adatbázis "táplálja" gondolataikat. Én hallagatom őket ( DAX elemzők napi szinten) majd a taktikámra rászabom a gondolataikat. Értve itt a ti gondolataitokat meglátásaitokat is. Szép napot és DANKE a ráfordított időtöket!
A tapasztalatot meg kell szerezned.. Szóval jó pár napot végig kell izzadnod, hogy megértsd mit miért mozdul a piac. Néha tényleg jobban jársz ha nem bonyolitod túl.. Amit úgy veszel nálad működik azt csináld. Ne feledd a tutit senki nem tudja.:_)
Semmi gond!! 👍 A egyik gond ott van, hogy mindenkinek van egy fizetett brókere, aki magas szakmai tudással kell hogy rendelkezzen és mégis itt keresi/keressük a tutit! A másik, hogy ez egy ingyenes anonim fórum, ahol bárki felteheti az elképzelését, de csak kevesen teszik! (ezt megértem) Akik felteszik, azok is különböző módszereket/elemeket használnak a ta-ból! Ez még megspékelve egy két fundás ráhatással, már nem egyszerű azonos hullámon maradni! Jóval több ta-s elemzésre lenne szükség szerintem, hogy lehessen következtetni a helyesnek vélt formációra! Addig is mindenki bízzon abban, akinek fizet érte( "garancia törvény") és döntsön saját maga! 😃 Itt nincs garancia, csak becsület és segítőkészség!
Meg ne haragudj, de ha már ezen elgondolkodsz, hogy kire hallgass, régen rossz. SENKIRE nem szabad hallgatni egy nyilvános fórumon. Ha nem alakítod ki a magad kereskedési szabályait és nem találod meg a hozzád leginkább illő kereskedői stílust, biztos az út az egyre nagyobb veszteségek felé. Mindenki maga dönti el, mi áll hozzá közel, miben bízik: technikai elemzés (1000 féle módja közül a leginkább szimpatikus) fundamentális elemzés, tőzsdei hírek figyelése, stb, stb, végtelen szinte a sor. A legnyagobb hiba másokat követni. Nagyban, régóta, profi módon (rendkívül sikeres) traderek próbálták már a saját stílusukat és módszereiket lecserélni máséra, szignifikánsan rosszabbul teljesítettek, mint a saját módszereikkel. Nem azért, mert azok jobbak / rosszabbak voltak, hanem mert nem az övék voltak. Ami nekem megfelel például: elsősorban indikátorok és hírek és funda, azzal lehet hogy te vagy bárki veszítenétek, én meg a ti módszereitekkel. Én például soha nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget az alakzatoknak, más meg óriási súllyal ezek alapján kereskedik. Ez ilyen. Építsd be azokat az elemeket másoktól, amik neked beválnak, de alakíts ki saját stílust, ha még nincs. Nyilván sokan azért írnak negatív vagy pozitív elemzést egy aktuális helyzetről, mert a pozíciójuk így kívánja. Szerintem egy OTP likviditással rendelkező papírnál tök mindegy, ki mit ír ide. Amúgy péntek van, sokan a nyerőt is zsebre teszik ma, forgalom is kisebb lehet. Sok sikert neked!
Dehogy magamból indulok ki. Egyrészt mert tisztában vagyok saját korlátaimmal, így nem veszem a bátorságot, hogy elemzéseim "közkinccsé" tegyem, másrészt az én befektetéseim mögött húzódó döntési mechanizmusok faék egyszerűségűek. Viszont azt tisztázni szeretném, hogy az előző hozzászólásommal senkit sem akartam becsmérelni, leszólni vagy épp szídni. Egész egyszerűen csak egy feltűnő jelenségre hívtam fel a figyelmet. Egyértelmű, hogy szakmailag védhető álláspont ez is , az is Sőt, ha abból indulok ki, hogy általában azért veszünk fel egy pozíciót, mert abban hiszünk, arra tesszük fel a pénzünket, akkor már egyenesen következik, hogy az ehhez a döntéshez vezető szakmai megfontolásokat vesszük evidenciának és jónak.. ha nem tartanánk igaznak és jónak, akkor nem vennénk fel ugyebár a pozíciót! :D
Nagyon szórakoztató egymásnak tökéletesen ellentmondó elemzéseket olvasgatni, melyek alá vannak támasztva mindenféle chartokkal, mutatókkal, stb, stb... Nagy a dilemma, hogy akkor most kire hallgasson az ember, mit tekintsen iránymutatásnak... Szerény véleményem szerint erre a helyzetre tökéletesen ráillik a politikából ismert "az üléspont határozza meg az álláspontot" jelenség. Magyarán: ha ismerjük az elemző pozícióját, sokkal könnyebb helyén kezelni az értékelését, jóslatát is, hiszen minden szentnek maga felé hajlik a keze. Még egyszerűbben fogalmazva: akinek short pozíciója van, armageddont vízionál, aki longban ül, az pedig a kánaánt vetíti előre... Érdekes dolgok ezek...
OTP részvényesek ide!