Hasonlóan látjuk, annyi, hogy én 8930-nál húztam meg a kritikus határt. A csökkenő trendvonal, a gap bezárása és a dma20 fülé menetel kemény dió, főleg a gyíkfing forgalommal, de az is igaz, hogy ha átfedésbe kerülnek a szintek (ami nálam 8930 inkább, mert és a tüskét is nézem) akkor kijelenthető, hogy a lefelé tartó hullám korrektív (volt), és mehetünk 10200-környékére, ha ez egy C.
Tisztulni fog a kép év végére, ahogy látjuk az idei hivatalos inflációs adatokat. A +1,5% jó mutatott 3,5%-nál, de 14-18%-nál már nem annyira jelentős a prémium. Igaz, legalább kockázatmentes. Az biztos, hogy az a 11% csak akkor lesz vonzó, ha a PMÁP fölé ígér.
Na most te úgy érzem pánikkereskedésbe kezdtél, mert a tegnapi raliból kimaradtál. Ez nem jó. Persze lehet igazad lesz, sőt én is arra hajlok hogy nem fog tudni tovább menni fel.
Az a kamat most két dolgot mutat: aki beszáll, jó esetben szinten tartja a pénzét az infla mellett, rossz esetben veszít, de pl. gyengülő euro árfolyam mellett mindenképpen. A másik pedig az, hogy nagyon kell a hitel, mégpedig belföldi magánhitelező által finanszírozva, amit el lehet inflálni, és nem érinti a devizaárfolyam, azaz idén max remélnek, de nem várnak EU pénzt, a hiány pedig el fog szállni, ha most nem szereznek hitelt.
OTP részvényesek ide!