olvasouzemmod

Regisztráció: 2019-04-10 11:22:15

Hozzászólások száma: 217

Utolsó hozzászólás: 2020-11-25 10:13


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

4IG Nyrt reszvenyesek. szerda, 10:13
Félreértés ne essék, profitálnék a 700-ból, mindig növekedésre játszom, csak a csalódás már sokszor megvolt.
4IG Nyrt reszvenyesek. szerda, 10:12
530-ról ment 600 fölő, tehát ha visszaesik 600 alá, még mindig 12-13% emelkedés van mögötte egy hét alatt. Persze, jól emlékszem az 1000 feletti időre is, arra hogy 900-on fájt kiszállni, ezért végül még lentebb tettem meg, tehát a 600-t én is érezhetném indokolatlanul alacsonynak. Csakhogy volt 300 is éven belül. Ki tudja, ha esetleg bevonja az AH-Telenor az 5g kiépítésbe, vagy megvesz egy Invitech jelentőségű céget, akkor újra lenne sztori, amit megveszünk, de anélkül a 700-as szint messze van, hiába jó a cég, hiába nyereséges, és lesz egyre több a bevétele, biztosított az üzlete évekre előre (tehát cégként kvára rendben van). A 700-as szint lassan pont egy év távolságra van. Szerintem
4IG Nyrt reszvenyesek. kedd, 11:58
Szolgáltatások (és munkatársi kompetenciák) között távközlési hálózatok telepítése, karbantartása is megtalálható, referenciák közt T-Systems. 
OTP Mol Richter Certifikát,részvény , certifikát terápiás topikja 2020. 11. 18. 11:46
Megnéztem a Közlönyt, és ott elég egyértelmű, hogy mit hosszabítanak meg.
https://magyarkozlony.hu/
Ha nincs elírás a kihírdetett rendeletben, akkor a korlátozó intézkedések zömének hatályát meghosszabbították. 
4IG Nyrt reszvenyesek. 2020. 09. 24. 13:05
Nem vagyok bróker, de ugyanezeket néztem, mivel ez a két jelentős papír áll legrosszabbul a koronavírus előtti helyzethez képest. A 4IG-nek kéne megint valami nagy sztori, egy Digi vagy Invitech, hogy újra igazi rali legyen. Szerintem.
4IG Nyrt reszvenyesek. 2020. 07. 16. 17:21
Egy-egy db projektor ajánlati ára más közbeszerzések alapján 100-200e ft között lehet (pl. Óbudai egyetemnél 20db 170e Ft/db). Összértékben lehet 4-6milliárd HUF, ami több szállító közt oszlik meg.
4IG Nyrt reszvenyesek. 2020. 07. 16. 10:45
Persze aki nem csak kritzálja Madridot, mert a valós várakozásait írja le, hanem utána csinálja, azt most egy szép nagy pluszt tudhatna magának, és akár bővíthetne is 4IG-ben. (én 625-n szálltam innen ki, mert kellett a pénz másra, de ha most kéne kiszállnom, szívnám a fogam rendesen. szeretek bizakodni, várni a mindig jobbat, de pénzből élek, nem hitből, és - gondolom - ezzel nem vagyok egyedül)
4IG Nyrt reszvenyesek. 2020. 06. 30. 10:58
Tavaly ez még úgy ment, hogy hét elején tolták le, aztán legkorábban csütörtök déltől fordult, majd péntek délután bejelentés. Volt több ilyen trükkös  kör is. Most már fogalmam sincs, csak mozizok :-)
4IG Nyrt reszvenyesek. 2020. 05. 14. 10:16
Ez így van, láttunk több előrejelzést, és rendkívül boldog lennék az 1040-el, de majd akkor élem magam bele, ha az 1000 lesz a következő ellenállás...
4IG Nyrt reszvenyesek. 2020. 05. 14. 10:06
A helyzet az, hogy van ilyen, és egyes cégek csinálják is. Mondjuk olyanok kedvéért, mint az Exxon Mobil, és hasonlók. A big 5 elemző cég közül az Andersen részben ilyen okok miatt bukott ki, és maradt big 4, de a banki hitelminősítők is csúnyán leszerepeltek a 2008-as válság idején, amikor megbízás kedvéért minden szar származtatott papírra AAA-t adtak. Más kérdés, hogy a 4IG mennyire említhető egy lapon olyan cégekkel, mindt a Goldman sachs, Lehman Brothers és hasonlók :-D.
OTP részvényesek ide! 2020. 03. 20. 16:44
Egy részének csak kint, de sokakat ismerek, akiknek volt itthon is. Ami a lényeg, hogy itthon megjelennek munkakeresőként, tehát több lesz a munkanélküli, nehezebb lesz munkát találni, könnyebb munkaerőt, és ez kihat majd a bérekre, így ezen keresztül a vásárlóerőre és a fogyasztói bizalomra is.
OTP részvényesek ide! 2020. 03. 20. 13:17
És itt egy másik a mnkanélküliség alakulásáról. Ehhez annyit tennék hozzá, hogy a magyar kormány bármit tesz is a termelőkapacitás fenntartásaés a munkahelyek víruspara alatti megtartása érdekében, a külföldön, zömmel szolgáltatószektorban dolgozók tízezrei jönnek majd haza (ahogy a román és szerb vendégmunkások is), megterhelve az ellátórendszert, álláskeresőként. Emellett ha a fogyasztás csökken, az exportpiacokon is (lásd gépkocsi értékesítések bezuhanása), akkor mindenképpen lesznek leépítések, és a bértömeg csökkenni fog, tehát a belső fogyasztás is. 
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200320/koronavirus-tenyleg-munka-nelkul-maradnak-magyarok-szazezrei-420841
OTP részvényesek ide! 2020. 03. 20. 13:13
OTP részvényesek ide! 2020. 03. 20. 13:06
Tennék, de amikor elkezdtem összeszedni, milyen tényezők befolyásolják a bevételeket (lakossági/üzleti üzletágakban), és azok alakulását mik befolyásolják, akkor 5 perc alatt olyan tényezők gyűltek össze, amelyeket nem lehet megbecsülni, csak hosszabb munkával (értsd: ha egy hétvégém szumma rászánom, lehetne valami érdemi forgatókönyv becslés). Ezt viszont nem tudom rászánni. Ami látszik, kritikus tényezők:
- lakossági ügyfelek bizalma a bank, a munkáltatójuk (lesz fizetésük fél év múlva is), és az ország helyzete (víruspara) felé; bank hitelezési politikájának alakulása; kiróható kamatterhek mértéke: többek közt ezektől függhet a lakossági hotelezési tevékenység közeljövője, azaz hogy mennyien akarnak felvenni hitelt, mennyien tudják azt törleszteni, mennyi hitelt akar kihelyezni a bank és milyen kamatok mellett tudja ezt megtenni. 
- üzleti ügyfelek üzleti várakozásai, beszállítóinak helyzete, vásárlóinak helyzete és fizetőképessége, kintlevőségeinek alakulása, megrendelési állománya, tehát hogy mekkora forgótőkére van szüksége, mennyit tud törleszteni, képes lesz-e talpon maradni, tud-e/akar-e fejleszteni, amihez fejlesztési célú hitelt venne fel.
 - ingatlanpiac alakulása, ami egyfelől lakossági ingatlanoknak a helyzete, másfelő az üzleti ingatlanok, irodacélú beruházások iránti kereslettől függ.
- mennyi ideig tart a vírushelyzet, mekkora szinten sikerül megfogni a halálozást, súlyos eseteket, tehát mennyire sérül a bizalom és az üzleti környezet bizalmi helyzete, mikor indulhatnak újra a legnagyobb üzemek, mennyire kerül rossz helyzetbe az állami költségvetés (jövőbeni adózási környezet, stb).
Én az utóbbival kezdeném: 
1) rövid (nyár végéig), de súlyos lefolyás, ígéretes vakcina a láthatáron: erősen sérül a bizalom, sok a leállás, de az időbeli rövidség miatt koncentráls a hatás, kézben tartható a folyamat, és gyors a kilábalás, év végére már felfutás lesz, és ezt érezni a lakossági és üzleti várakozásokban is. Őszre helyreál az iskola, kezd javulni a turizmus helyzete, az ingatanpiac nem hasal be teljesen. Az árak csökkennek 10-20%-t, de nincsenek tömeges lakáseladások, max az újlakás építés esik vissza a vártnál sokkal jobban. 
2) közepes forgatókönyv
3) 2008-as változat, súlyos válság, másodlagos, és harmadlagos hatások, belső fogyasztás tartós visszaesése, tömeges munkanélküliség, bérnövekedés leállása, mi több, csökkenés, fogyasztási hitelek bezuhannak, beruházási hajlandóság s hitelfelvétel bezuhan, lakáspiac megáll, árak 30+%-kal is esnek, irodapiacon túlkínálat, üzleti bizalmi indexek bezuhannak, nemzetközi bankok és befetetési alapok kivonják a pénzt, stb.
Hogy ezek milyen hatással járnak az OTP-re az sokkal hosszabb leírást igényel, ami túlmutat rajtam, de ne feledjük, az ország legnagyobb bankjéról beszélünk, és ha a következő hónapokban sok tőkét kivonnak értékpapírból, de a válság megáll úgy, hogy nem lesznek tovagyűrűző, évek alatt helyrehozható hatások, mint a 2008-as szcenárióban, akkor az OTP részvény egy stabil részvény lesz a piacon jó kilátásokkal.
OTP részvényesek ide! 2020. 03. 20. 12:07
Tehát az OTP az év hátralévő időszakában sznte nem fog kihelyezni hitelt? Mert a móratórium az új hitelekre nem vonatkozik. Ha nincs kihelyezett hitel, annak költsége sincs, tehát maga sem fog hitelkamatot fizetni pl. közvetített termékekre. A rezsiköltségei is érdekesen fognak alakulni zárva tartott fiókhálózat mellett. És ez csak pár olyan apróság volt, amit egy gazdasági elemzőnek érdemes figyelembe vennie. Én nem mernék ilyenekkel számolni most, legalább 3 forgatókönyvet készítenék részletesebb adatok alapján. Ezt persze nem tőzsdei, hanem stratégiai elemzőként írom...
4IG Nyrt reszvenyesek. 2020. 03. 20. 10:31
Sajnos most vagyunk a felívelő szakasz elején.Most jön majd az exponenciális emelkedés időszaka, amikor villámgyorsan ezrek betegednek meg hivatalosan is, és a statisztikák alapján 2-3 elhalálozásra számíthatunk minden 100 beteg után. Ez azt jelenti, hogy pár héten belül alig lesz valaki, aki nem ismert személyesen legalább egy elhunytat vagy súlyos beteget. Na akkor lesz pánik, ahogy az olaszoknál és a spanyoloknál most. 
4IG Nyrt reszvenyesek. 2020. 03. 19. 11:56
Még annyit: az összes IT hálózatokkal foglalkozó ismerősöm hetek óta éjjel-nappal dolgozik, mert mindenki most jött rá, mennyire nem volt erre felkészülve. Alig látszanak ki a munkákból. Készlethiány van eszközökből, tűzfalakhoz, VPN-hez, mert egyszerre lett sürgős mindenkinek. 
4IG Nyrt reszvenyesek. 2020. 03. 19. 11:48
Hogy mit kell venni, nem tudom, mert továbbra sem vagyok jövőbe látó, az pedig, hogy majd jól megmondok valamit, ami aztán fél év múlva bekövetkezik egy világjárvány hatására, nem tesz boldoggá. Engem legalábbis, így nem is kispajtásozok senkit. 
Ami viszont látszik: a digitális oktatás (hiánya), digitális közigazgatás (hiánya), digitális folyamatok töredezettsége, távmunka feltételeinek hiánya, szűkös kapacitások akár sávszélességben, akár VPN használatban, stb ebben a helyzetben egyértelműen megmutatkoztak és mutatkoznak. Az annyira ajnározott eKréta minden reggel behal, a diákok nem érik el az anyagaikat, megannyi munkahely, iskola, közintézmény munkatársai azért nem tudnak elmenni távmunkára, mert nincs meg a kapacitás ÉS a digitális működéshez szükséges szervezeti kultúra és folyamatok, eszközök és szoftverek. Ugyanez igaz szinte a teljes magyar KKV szektorra, amire pályázatok, támogatások várhatók. Tehát az internet NINCS készen, sőt, most látszik igazán, milyen sok a lyuk. 
Ebben a helyzetben az IT fejlesztő, rendszerintegrátor cégeknek olyan megrendelés mennyiség juthat az elkövetkező 3 évben, hogy ki sem fognak látszódni belőle, és mögötte lesz a teljes politikai és üzleti támogatottság. Ebben ez a cég, hacsak valamit el nem basznak most a kapcsolataikkal, vastagon benne lesz, és részben emiatt rá lesz kényszerítve kisebb-nagyobb akvizíciókra is.  
Nem, nem tudom azt mondani, hogy az árfolyamot vissza fogja lökni 1000 fölé, vagy akár duplázni fog, mert az árfolyam rég nem a cég eredményeiről szól, de hogy a bevételi és EBIDTA számai egy átmeneti idő után jól fognak alakulni, az biztos. 
Ami személyes véleményem: 294-ről sokkal könnyebb duplázni, mint 680-ról, és emiatt sokkal több vevő bizakodhat majd a duplázásban, mint fél éve. Maga a pánik még eltarhat hetekig, vagy ha beüt valami váratlan szar fordulhat, hónapokig is, tehát szerintem lefelé is van még tér, de utána...
4IG Nyrt reszvenyesek. 2020. 03. 13. 13:17
Fáj, hogy nem vártam tovább, de nem irigylem. Hajrá!
4IG Nyrt reszvenyesek. 2020. 03. 13. 13:15
Tegnap kivágtam 350-n, és be is akartam írni, hogy holnaptól (mától) mehet fel, ugyanis valahányszor eladtam 4IG-t, minden egyes alkalommal legkésőbb másnap reggel kilőtt. És lőn...

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek