olvasouzemmod

Regisztráció: 2019-04-10 11:22:15

Hozzászólások száma: 588

Utolsó hozzászólás: 2021-10-14 09:33


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

4IG Nyrt reszvenyesek. csütörtök, 09:33
Boszorkány elfogyott, striga nem is volt.
4IG Nyrt reszvenyesek. csütörtök, 09:32
Ezen ne múljon, javítok az egyensúlyon :-D
4IG Nyrt reszvenyesek. szerda, 15:48
Szreintem én olvasok és írok, te meg nem látsz. Hogy azért, mert nem vagy rá képes vagy csak nem akarsz látni, nem tisztem eldönteni, és nem is érdekel. 
4IG Nyrt reszvenyesek. szerda, 14:11
Ja Opusnál bevásároltak nagyon lent, meghúzták, aztán kiszálltak, eltették a hasznot, a többiek szívtak. Választás miatt esett, de 2018 áprilistól jött a második csúcs, újra megjátszották, azóta csorog lefelé, pedig érték azért oda is ment, csak nincsenek értékelhető elképzelések, stratégia, jövőkép, ami a 4IG-nél megvan, és itt az akvizíciók értékének is illene megjelenni valamikor. 
4IG Nyrt reszvenyesek. szerda, 14:03
Ez volt a jobb topik, még most is, dacára a boszorkányüldözésnek, ami kezd teret nyerni. Ha valaki 40 óta bent van, és úgysem adja el 1500/2000/csillagos ég alatt, akkor nem tök mindegy neki, hogy más esést vár, mert 900 alatt szeretne még gyűjtögetni? Azt megértem, aki szeptemberben írta, hogy kiolvadtak az 1100-as vételei, és most fél, hogy újra befagy, de azért legyünk őszinték, ezt a részvényt nem kisbüfik húzták fel 630-ról. Márpedig ki hallott olyat, hogy egy nagybüfi vagy a 4IG körül érdekelt lovagocska benéz ide vásárlás előtt, elolvassa, mit ír Madrid, és ha lefelé várja, akkor inkább nem vesz, sőt elad, és ettől lemegy az árfolyam... Mert ha sok kisbüfi mozgatta volna, mint az AMC-t és hasonlókat más piacokon, akkor ok, de hát emelje fel a kezét, aki szerint itt ez a helyzet.
4IG Nyrt reszvenyesek. szerda, 12:25
Csak egy észrevétel: az Opus is volt 35Ft, tehát aki 35-nél bevásárolt, és nem adta el egyszer sem, most mondhatná, hogy 244-nél bizony hétszerezett, tehát ő a tuti befektető, és bőven nyerőben van, nem kell itt ki-be ugrálni ;-). 
Persze ez nem opus, az sok ponton látszik, hogy itt más a modell, eltekintve a valódi tulajdonosoktól és a holding struktúrától.
4IG Nyrt reszvenyesek. kedd, 09:49
És neked is igazad van XD
4IG Nyrt reszvenyesek. kedd, 09:48
Te is kezded, vagy inkább folytatod. Légy repült a szemedbe. De tudod mit, neked is igazad van XD
4IG Nyrt reszvenyesek. kedd, 09:38
Szerintem meg nem offtopik: viselkedési közgazdaságtan. Ugyanazok a döntési mechanizmusok érvényesülnek itt is, mint a különféle területeken, nem pedig a gazdasági racionalitás. A másik a kognitív disszonancia, ami itt is érzékelhető, mióta 630-ról 1000-re ugrott. Szóval nem offtopik, de nem folytatom, mert szélmalomharc. Mint már írtam. 
4IG Nyrt reszvenyesek. kedd, 09:21
Feleslegesen tartod fenn ezt a vitát ott, ahol minden "most indul a rakéta" típusú beírást éljeneznek, és a negatív várakozást (is) tartalmazókat személyükben támadják (ad hominem).Tegnap azon nevettem magamban, mikor fred leírta, hogy ő bizony még nyerőben van...na ja, mihez képest, mert ha eladta volna 1000 felett és visszavette volna 900 alatt, akkor jobban jár, de hát olyan befektető nem csinál. 
Ez a nép vevő arra, hogy Stop Soros, Stop Brüsszel, itt pedig Stop Madrid. Szélmalomharc. 
4IG Nyrt reszvenyesek. 2021. 10. 06. 09:52
Tényleg nem értem: ha látom, hogy valaki nagyon tagad valamit, vagy egyszerűen csak gyanús egy infó (tudom, az a gyanús, ami nem gyanús), ami egy mozdulattal ellenőrizhető, akkor azzal az egy mozdulattal ellenőrzöm is, hogy kinek van igaza. Aki ezt nem teszi meg, hogy olvas bármilyen hírt, hogy él a forráskritikával? 
A dezinformációk és fake news korát éljük, ne sajnáljuk azt a kis időt, amivel a források ellenőrzése jár. Szerintem.
4IG Nyrt reszvenyesek. 2021. 10. 06. 09:47
Talán elnézést kérhetnél, hogy nem veszed észre a különbséget a két névben. De amúgy egyszerű lenne, hiszen csak rámész a mi madridunk nevére, és ellenőrzöd, aztán ott látszik, hogy le volt-e tiltva. Ez egyetlen kattintás, ami elvárható, mielőtt beszólunk a másiknak.
4IG Nyrt reszvenyesek. 2021. 10. 05. 14:52
Árfolyam nem érdekel. A helye 1000 fölött van tartósan, amúgy. 
4IG Nyrt reszvenyesek. 2021. 10. 05. 14:33
Bocsánat, az első kettő az invitech, a kötvényes rész a 4IG témája.
4IG Nyrt reszvenyesek. 2021. 10. 05. 14:32
Nekem nem kéne. Az invitech pont jó, a Digi jelen helyzetben inkább egy single player mobil szolgáltatónak vagy egy országos piacra most belépni akaró kábeles szolgáltatónak éri meg. 
4IG Nyrt reszvenyesek. 2021. 10. 05. 14:29
Több dolog:
A tulajdonos, a China CEE részben a kínai állam, részben hazai tulajok ciprusi offshore-n keresztül. Próbáltam már megnézni, kik ők, de hát én csak legális eszközöket használok, ezek meg nem véletlen offshore cégek. Állítólag a nemrég vált és nősült kommunikációs fővezér, aki szintén akart távközlési holdingot az emúlt években, csak nem jött neki össze.
A másik: az invitech egy növekvő, egyre nyereségesebb cég. Pár éve még jóval kevesebbet ért, van benne jövő és bevétel. A tulaj és a vezetés is profik, megkérték az árát. Kimondani se merték, mekkora az ebitda szorzó, de 8-nál tuti több, becslésem szerint 10 felett volt, pedig én a konzervatív becslés híve vagyok. A többit ki lehet számolni.
Végül a kötvényekről: Tavaly első félévben még nem volt kötvénytartozása, idén 19 milliárd felett van. Ebből 15,5 a tőke, 3,5 a kamat, a felvétel időpontjában kedvező inflációs és kamatkörnyezetben. Ez azóta romlott, tehát a mostani 400 milliárdos kötvénykibocsátás esetén ez a bő 20% (ami feltehetően a teljes 5 éves időtartamra vonatkozik) 25% is lehet, alsó hangon. 400 milliárd esetén az 100 milliárd, hozzátéve a meglévőt, kb 104 milliárdos kamat 5 évre, gondolom évente, és 415,5 milliárdos tőkekötelezettség a végén. El lehet gondolkodni, hogy emellett mennyi pénz marad osztalékra. Nem mondom, hogy nem lesz, és azt sem, hogy lesz, mert az osztalékpolitika nem csak a cég pü-i helyzetétől függ, de attól is. És ami hozzátartozik, mindemellett ez lehet még egy tők jól működő sikeres cég, stabilan növekvő árbevétellel, ahogy lehet kevésbé sikeres is, mert az üzemi eredmény szintén kevésbé függ csak a kötvényállománytól. 
Szóval emiatt is lehetnek fenntartások nagybefektetőknél. A kicsiket ez szerintem kevésbé érinti, mert észre sem veszik, mit jelenthet.
4IG Nyrt reszvenyesek. 2021. 09. 28. 10:45
Ezért írtam tegnap, hogy nagyon kíváncsi lennék a kötvénykibocsátás feltételeire.
4IG Nyrt reszvenyesek. 2021. 09. 28. 10:44
Egyetértek, a cég bevétele és ebidtája is nagyot fog nőni, bár ez utóbbi a beszámoló alapján kisebb mértékben. Ennek oka, hogy a működési költségek nagyobb mértékben nőttek. A másik a 8 milliárdos nyereség. Ez üzemi szinten akár még reális is lehet, viszont itt jön a kötvény. 100 milliárd esetén infláció+3% kamatprémium (ami egyáltalán nem sok) az éves kamatteher 8 milliárd Ft. 
4IG Nyrt reszvenyesek. 2021. 09. 27. 15:40
Indokolt volt és szükséges is, ugyanis a részvények talán 180 napos átlagárfolyama így lett elég magas a pénzügyi műveletekhez. Most már nincs szükség további emelkedésre, aki akart, bevásárolt, tehát oldalaz. Az látszik, hogy 950 alá nem nagyon megy. Hogy az 1000-t tartósan mikor töri át, majd kiderül a további akvi bejelentések után. 
A kötvényekről lehet valamit tudni? A kamatokat nem láttam, pedig nem mindegy, hogy piaci kamatokat ad, vagy egy privilegizált csoportnak extra kamatokat biztosít, amivel kiviheti a nyereséget a cégből egy konkrét ügyfélkörnek (EBITDA marad jó, de az adózás előtti eredmény csökken). Na meg vannak olyan kötvények, amelyek részvényesíthetők lejáratkor. Talán a közgyűlésen ez is kiderül.
4IG Nyrt reszvenyesek. 2021. 09. 23. 10:41
A működési és személyi kiadások növekedése meghaladja a bevételek növekedését is. Talán emiatt is lehet, hogy az EBITDA növekedése emiatt is marad el a bevételek növekedése mögött.

friss hírek További hírek