És le is mentünk 9K aká,a kiszolgálásból érezhető volt. Jöhet az újabb 100 bázispontos lépés Gyakorlatilag biztosra lehet venni, hogy a Monetáris Tanács kedden újabb 100 bázisponttal 11,75%-ra emeli az alapkamatot, majd két nappal később ugyanekkora ütemben nő az egyhetes irányadó ráta is – derül ki a Portfolio elemzői körkérdéséből. A megkérdezett hat szakember mindegyike a múlt havival megegyező kamatemelésre számít.
óráson divergencia még sehol... de sajnos 15 percesen se :( ez valószínűsíti a 8800at. Ki tudja mi a kövi lépés és dátum a ma éjfélkor benyújtandó jogállamisági cumóra EU felé? szerintem beetető esés van de az alja ki tudja hol lesz. kötve hiszem hogy nem jön majd végül az az EU pénz, és az longba tolja majd otit. kérdés hogy honnan. 8800 köülről, vagy még lejjebbről? az biztos hogy a mai éjfeles beadásra nem nagyon fog megfordulni holnapra... ezért is kérdem hogy mikor van a kövi dátum/döntés/elbírálás/kommentelés a ma leadott doksi után?
Beleveszem-e a fundás várakozást egy elemzésbe.? Bele. Bele bizony! A negyedéves, a hónapos és még talán a hetes chartba is. Kisebb tf-en nincs értelme azt vizsgálni legfeljebb akkor ha már közeledik az árfolyam a fundás maximumhoz vagy minimumhoz (pld túl magas vagy túl alacsony számított p/e érték jön ki, vagy pld diszkont alá kerül az ár) . A mértékadó árfolyammozgató spekák (rövid távon ők csinálják a megrántásokat) két hírre várhattak, várhatnak a napokban. Az EU-val történő megállapodás - ez ugyan több felvonásos, hosszú folyamat, a másik pedig az MNB kamatdöntése. A HÍR ugye az, hogy emelni fogja a kamatot. Emiatt csökken az árfolyam. Elvileg .. Az árfolyam elmozdulásának mértékét, annak gyorsaságát, utóéletét pedig az fogja meghatározni, hogy a várthoz képest mekkora lesz az eltérés. . A legalacsonyabb napi szélsőértékek szerdára- csütörtökre várhatók már napok óta az FRSI alapján. Ez TA. Mikor is lesz kamatdöntés és annak mikorra fog kiteljesdni a hatása? E hét szerdára csütörtökre. Ez a hírre való várakozás. A kettő kézen fogva jár ... . És ne érts félre, tudom, hogy időnként működik a TA, de tudom azt is, hogy nagyon csalfa is tud lenni. . Azt pedig csak remélni merem, hogy eme dizkurzust beszélgetésnek veszed Te is. A munkásságodat tiszteletre méltónak tartom és, meg is emelem a kalapom előtte.
A chart elemzés a múltbeli tényeket vizsgálja, ki ki a maga módján. pl. Boli szalag, Rsi, MACD görbék elemzése alapján. Akár görbe alakzatot is figyelembe lehet venni. Ebből levonható egy fajta várható következtetés, de nem sok értelme van, hiszen a jövő alapvetően a fundás várakozástól függ. Annak hatását a legtöbbször nem tudjuk. Példa volt erre a otp osztalék kifizetése körüli időpontban a korábbi időszakban tapasztaltakhoz képest, ellentétes irányú árfolyam mozgás. Én most farkasfu neked adok piros pontot! (Bocsi macibear, ettől függetlenül továbbra is tetszik a munkád és köszönöm!)
OTP részvényesek ide!