Nagyon sokan ülnek benne lényegesen több vételi árakkal,én is . Én veszek hozzá hogy jobb legyen az átlagom hosszú távú befektetésnek szántam ezt a pénzt 2028- ban lesz vele dolgom addig vagy forog vagy áll.
akkor véleményezek én is :D nullásan zárd a mostanában általam várt felfelé korrekcióban.... lendülettől függően még kereshetsz is egy keveset rajta, de szerintem korai lesz majd az optimizmus amint 9000 fölé ér... jönni fognak a "na ennyi volt fordul, nincs válság" emberek....de, korai lesz az öröm... így szeirntem fontolóra vehető a vétel zárása azon a szinten ahol beszálltál. és nyilván garancia nincs :)
dettó. 8000 és 8400as oti áron szállogattam be a napokban/hetekben. elég uncsi egyelőre de magam is felpattanásra játszom. továbbra is tartom hogy esésben lévő felfelé korrekcióról beszélek, nem "a fordulat"-ról. sajnos ez utóbbi még mindig odébb van, és lentebbi OTP árfolyamon, szerintem.
a TA bizonyos esetben olyan még nem látott változásokat kezd beárazni amik hírben már csak akkor jönnek ki amikor már késő venni vagy eladni.... értelemszerűen váratlan rossz híreknél áthúzza a kiépült képét önmagáról (még mindig a TA-ról írom). viszont hetes, havi grafikon kellően hosszú távú ahhoz, hogy pillanatnyi rossz hírek kisimuljanak azon az időtávon és összességében adjon képet arról hogy milyen hetek, hónapok várhatók. Valószínűleg csak arról van szó, hogy neked a Te módszered vált be jobban, nekem meg a sajátom. és nyilván egyik sem 100%os módszer ;)
így szebb: " Mit tud a medve piac, amit te még nem tudsz? Totálisan átverni téged. A “célja” az lesz, hogy mire megérkezünk a kezdetéhez, te hatalmas pozícióban, széles vigyorral tapsikoljál örömödben. Megismétlem, sokkal több részvényed lesz, mint a bika piac kezdetén, de annál is több, mint amennyit átlagosan tartottál a bika ideje alatt. És rendkívül boldog leszel.....Most azt gondolod, hogy ez veled nem történhet meg. Sok ilyen hülye történetet olvastál már, tudod jól, hogy amikor a koktélpartikon részvényekről beszélgetnek, akkor ki kell szállni. Menjél is, minek olvasgatsz ilyen elcsépelt marhaságokat! Keressél magadnak gyorsan néhány cicás képet, mert ha tovább olvasol, ki fog derülni mekkora egy balek vagy te is, mint mindenki más.... Hidd el, nem fogod megúszni. Ez a piac lényege. Nem jöhet a medve, amíg nincsenek a balekok kitömve. Nézzél körül, hány balekot látsz? Akkor te leszel az. " https://lustaport.wordpress.com/2022/05/05/sell-in-may/ https://lustaport.wordpress.com/2015/05/01/medve-piaci-utmutato/
Álmomban sem hittem volna hogy már 8 ezer alatti árról egyáltalán beszélünk sajnos.... Kinek mi a tanácsa 9800-on vett márciusi papír a kivarason kívül mit lehet értelmes dolgot tenni? Hosszú távra vettem de tartósan hosszú ideig régen volt nagyon ez a papír 8000 ezres tartományban mint ahogy most van
"hetes TA szerint" Szerintem tök felesleges most TA szerinte elemezni az OTP-t. Úgyis a nemzetközi helyzet mozgatja. Tehát jobban jársz ha EURHUF, ill EURUSD grafikont elemzed, mert azokat követi le.
8000 megkapja. a kérdés az mennyivel szúrunk alá. hátha az alászúrás lesz végre a várva várt kapituláció... hetes TA szerint pl már ideje lenne egy kicsit fellélegezni hagyni.
OTP részvényesek ide!