"bocsi srácok"?? vannak hölgyek is :-))...viszont így,hogy csak "srácok"közt forgolódsz,egyértelmű,hogy nem lesz rés elérés,hiába várod,rossz helyen keresgélsz :-)))) Apropó,melyik résre gondoltál?
Ha alacsony marad a forgalom, akkor Zsuzsa által felvetett havi záró árkarbantartás keretében simán lehet zöld záró. Én emiatt nem nyúlok bele, mert mutyi lesz ma szerintem.
12400-as szint körül szállnék be a következő csomaggal. Órás trendvonal, fibo szin, órás 200-as, órás 50-es mozgóátlag szintjei, elég sok ellenállási szint lehet itt. Kérdés, hogy mindezek megtartják-e, és tudna-e innen felfelé indulni érdemben.
Itt vagyok. Aludtam. :) Nincs OTP pozim. Választások előtt már szerintem nem babrálom egyik irányba sem. Egy kis MOL shortom lett ma 2970-es átlagárral.
Most attól eltekintve hogy politikus, minden normális ember ezt csinálta volna, ha ott ül a kormánykeréknél. Nyilván csökkenteni kell az olaj árát, hogy ne harapózzon el még jobban az infla. Ezzel párhuzamosan viszont a kitermelést is növelni kellene, ez az ami még nem történt meg drasztikusan. Az más kérdés, hogy kb 100-101 millió a fogyasztás, és ha csak újabb 6-8 millió kapacitást kiépitenek az jelentősen lenyomja az árakat, szóval ez lehet(lenne) a megoldás középtávon. Ne feledjük, hogy az USA készletei jelenleg 1700 millió hordó, ebből a strat készlet úgy 570 millió, ha felszabadít 180-t, még mindig marad 400. Na most hogy ehhez a 6-8 millió többletkapacitáshoz világszinten mennyi beruházás kell, azt nálam okosabb ember tudná megmondani, pomperj? Mirt gondolsz összességében? Értem, kell az olaj, még évtizedekig kelleni fog, de mivel a piacon jelenleg a hiány nem lehet több ténylegesen 1-2 millió hordónál, ha van annyi napi szinten (az usa készletek 200 millával csökkentek 1 év alatt, tehát kerekithetünk 600k hordó konstans hiányra), így az a jó kérdés hogy mennyit, hol kell beruházniuk, hogy ez a látszólag alacsony többletmennyiség a rendelkezésre álljon.
OTP részvényesek ide!