Ha érdemi kamatemelés lesz az infláció miatt, abból lehet fékezés az ingatlanpiacon, a hitelkamatok magasabbak, kevesebben fognak tudni hitelt felvenni
Én már írtam a többieknek. Nem tudom kit mennyire hat meg. A Ft is elkezdett gyengülgetni. Raiffeisen-t szétütik az Oroszországból való kivonulás megfontolásának hírére. Csak halkan megjegyzem, a vezérigazgató akkor nyilatkozott (portfolion fent van, ki lehet keresni), amikor Csányi. Határozottan azt mondta, hogy maradnak és még azt sem tudja elképzelni, hogy ne legyen profitos idén az oroszországi leányuk...hm... Pár nap alatt rendesen megváltozott a véleménye. :D Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de mi lesz, ha ilyesmi gondolattal előáll itthon is az OTP?
Kedves Zsuzsa! Már azt hittem megpihentél a nyerőidből :) Van mára pozid? Én 13150ről nyitottam shortot, délutánig zárom. A múltkori kör nekem nem jött be, elismerem, de a stopp a helyén volt :D
Ez igaz, de egy dologgal nem számolsz, az inflációval meg fog ugrani az eredmény is, vagyis jobbak lesznek a részvény paraméterei. Hasonló "butaságot" olvastam az ingatlanok áráról is, hogy az infláció miatt esni fognak. Szerintem az pont emeli az árukat.
Nagy vonalakban egyetértek, csak annyival egészíteném ki, hogy az orosz-ukrán háború nagy valószínűséggel csak a kezdete egy hosszú, elhúzódó válságnak! Tegnap volt ATV-ben Bige László, és nagyon érdekes dolgokat mondott. 2 számjegyű infláció, nem csak M.o-n. Duplázódó élelmiszer árak. Tartósan magas energia árak. És a magas szinten ragadó infláció csak a kezdte egy deflációs periódusnak. És ismét kihangsúlyozom, nem M.o.-ra értette. A világgazdaságra.
Szerintem nagyon más lesz, mint a COVID, akkor a reál gazdaság rendben volt. Össze sem lehet hasonlítani azt a helyzetet a mostanival. Most függetlenül a háborútól, az csak rátett egy jó nagy lapáttal arra a szarzuhatagra, ami a világra vár.
Ilyen kérdést kár feltenni, mert nagyon különböző válaszokat fogsz kapni. Ha javul a helyzet simán 20.000 Ft is lehet nyárra, de benne van a 8.000-10.000 Ft-os sáv is. Azt gondolom, hosszú távon még mindig jó vétel. Daytradelni is jó, de én nem merek eladni napon túl, mert a legkisebb békére is ugrani fognak a piacok, amiből nem akarok kimaradni.
wow ! . "A mai napon már a második (full tőkés) pozim zárására várok" . a full tökét hogyan kell érteni ? pl. semmi más befektetés vagy értékpapír ezen kívül vagy a teljes portfóliód azon része, amit OTP-re szánsz, vagy a teljes portfóliód OTP részéböl az, amiböl a napi/rövid idejübb / trade jellegübb kereskedésre fordítasz ?
Sziasztok! Javaslom figyelni az olajat, mint indikátor… A mai emelkedésnek főszabály szerint részvénypiaci csökkenéssel kellene járnia! Zárótipp: 12.700 környéke
OTP részvényesek ide!