Csányi úr nyilatkozatában U alakú válsággörbére számít. Nem mernék vitába szállni vele, azt azonban nagyon valószínűtlennek tartom, hogy máris az U jobboldali, felfelé ívelő szárát rajzolnák az árfolyamgörbék. Az inkább a V alaknak felelne meg. Talán V alakú válságra már egyre kevesebb befolyásos döntéshozó számít. Kivéve persze Trumpot, ő mindig mindenkinél jobban képben van, egész ritkán szokta megváltoztatni a véleményét.
Az Alt1 az, amit én is, és valószínűleg még sokan szeretnének, vagy valami, ehhez hasonlót. A válság hosszabb távon azonban abba az Irànyba mutat, amit az Alt2-vel ábrázoltál. Arra, hogy pont ilyen alakzatokat fog leírni a görbe, egyelőre még nem fogadnék, de ha USA szignifikánsan lefordul, itt is el fog romlani a hangulat. Az enyhén csökkenő, oldalsó sávból, amit te is berajzoltál, még nem tört ki az árfolyam. Ezért elméletileg még mindkét irányba kimozdulhat. Ha felfelé törne ki, akkor lehet egy jó nagy W is a válság alakulása. Ha lefelé, akkor jó esetben az esések felénél tartunk. 15700-8000=7700, ha ezt levonjuk a mostani csúcsból, 9800-ból, akkor nagyon dúrván kalkulálva az alj valahol 2100-ra mutat. Én nem értek a TA-hoz, szóval nem tudom ezt alátámasztani olyan ábrákkal, amit ti rendszeresen feltessztek. És persze nagyon nem szeretném, ha ez a változat lenne, amit látnunk kellene a valóságban is. De elméletileg egy ilyen pesszimistább forgatókönyv is benne van még a lehetőségek között.
Mostanra az SPy futures mar alatta van a 4. pontnak is; mar 2831 is volt ma, szoval a piros vonal alatt van mar rendesen . http://keptarhely.eu/view.php?file=20200501v00syi0cu.jpeg , 2)A kerdes az, OTP-re ebbol mi kovetkezik? Akkor most hol is tartuk ? nalam ez volt az utolso varakozas, es talan meg nem kell eldobni, meg e a fo ALT1 eset , http://keptarhely.eu/view.php?file=20200430v00s07p33.jpeg , DE. De ha hetfon netan igen gyenge nap volna, akkor erdemes a fibo 62% ala esest kritikusnak tekinteni, es a fenti optimistabb scenario melle ezt a pesszimistabbat mint ALT2 eltaarolni a hatso agyban, hatha a hetfoi lehetosegek kozott elesben felmerul , http://keptarhely.eu/view.php?file=20200501v00s66hpk.jpeg . A stoplosst kivetelesen, senki ne felejtse otthon
Szia Maci! Nagyon tetszik az SP chartod és a chartra beírt észrevételeid. Ez tényleg szép, finom megoldás. Egy másik instrumentumra (OTP nagyon érdekes lenne, ahogy zsuzsa37 is rákérdezett) fel tudnál tenni egy ugyanilyen ábrát? A zöld vonalak csatornák vagy csak ráhúztad őket az aljakra (párhuzamosnak látszanak)? Egyelőre még úgy néz ki, hogy a napos MA Cross és Ichimoku megfogta az SP-t lefelé (lásd a lenti chartom), de még tovább lejjebb várnám az általad is jelzett tartomány irányába. https://invst.ly/qn6im Mi újság Kontrával, megint szünet van nála?
London nyitva van. FTSE. Jelenleg -2.2% Bankok: Lloyds -4.6%, Barclays -2.% RBS viszont +3.5%! - csak összegasonlításképp 230 GBP volt az arfolyam Feb 12-en, most 114 GBP Olajosok: BP -4% Shell -6%
Jó. Előző comentemben leírtam egy elképzelésem,ismételni nem szeretném magam. Szeretem és nagyon tanulságos olvasni a ti meglátásaitokat,és igaz,csak pár napja regisztráltam,de hosszabb ideje olvasgattam a forumot.
Bocsika,de ez most pont úgy hangzott,hogy : nesze semmi fogd mg jól! :-) Tanulni lehet,aztán jól összezavarjuk magunkat...egy elképzelés is elég,viszont amellett kitartani 100%-ék!Nálam ez jön be...ahányszor nem hittem a megérzéseimnek,meglátásaimnak,mert ugye ott a kis ördög,hogy ennyire nem láthatom jól,meg is büntetett a piac! Még mindig a keddi napon boszankodom,hogy napon belül új minimumot csinált az OTP és aztán megfordult, nap végére új max. az előző naphoz képest!!!Ez nekem erős , szinte megdönthetetlen bizonyíték,hogy addigi trend forduló(legalábbis rövid távon).
Erről a wavebasis.com-ról most hallok először. Köszönöm! Ugye, hogy mindig lehet tanulni. Csak beszélgetni kell hozzá ... :) . Az ábrádon is jól látható, hogy az EWP lehetséges megoldások (számozások) tömkelegével áll elő. Nekem ez a bajom vele. Mi lesz, mi lehet a végleges megoldás az csak valószínűsíthető. Ettől persze még használom. Egyes megoldásokat egyértelműen ki lehet zárni, van, hogy csak egy marad. Azt meg lenyeli a piac ....
Kérni lehet. :) De az más tészta. Az OTP-vel kapcsolatos várakozásaimat rendszeresen fel szoktam tenni, többnyire igyekszem megspékelni valamilyen általánosan is megfogalmazható TA állítással. . Az SP-hez kapcsolódó fraktál elemzését, szétcincálását "elméleti" jelentőségűnek gondolnám. Olyannak amiből általánosságban lehet ismereteket elsajátítani. Pld a FIBO alkalmazása még meg sem lett említve vele kapcsolatban, mint ahogyan a legyező sem. . Ha jól sejtem Yosariannal személyesen is ismerjük egymást, legalábbis egyszer már mintha találkoztunk volna. Bízom benne, hogy tudunk úgy "elemezni", technikákat bemutatni azokról beszélgetni, hogy nem sértjük meg egymást, ugyanakkor a a téma iránt érdeklődők tanulnak belőle. Persze jó lenne, ha minél többen leírnák véleményüket erről az alakzatról. Ki hogyan értelmezi, ki milyen technikát alkalmazna rajta? Így pld érdekes lehet a Te véleményed is. Ha látsz egy ilyen mozgást a charton, azzal mit kezdenél?
Annak örülök és gratulálok hozzá, hogy a TL24-es certivel kapcsolatos várakozást sikeresen megjátszottad. Azt viszont sajnálom, hogy a TS40 nem jött be. Mikor beírtam, hogy átforgattam TL certit TS40-be gondolkodtam rajta, hogy írjak-e mellé figyelmeztetést is: Ez bizony kockázatos vállalkozás, lazán kiüthetik, óvatosan vele. Nem tettem meg. Elnézést kérek érte! . Ami pedig a kérdésedet illeti. Szerintem tedd fel nyugodtan, legyen bármi is a témája. Vagy linket, vagy választ fogsz rá kapni. Ha kiütik a certit, meg fognak állapítani egy elszámolói árat és az árjegyző be fog állni nagy darabszámmal oda venni. Neki majd eladhatod. A mikor az változó. Van, hogy még aznap, van hogy egy-két nap is eltelik.
Írtad,hogy ez az s&p...kérhetek egy ugyanilyen elemzést az otp-re vonatkozólag is? köszi,tanulni szeretnék,még mindig,akár egy másik megközelítés alapján is.
OTP részvényesek ide!