Arrol nem is beszelve, hogy OTP tudtommal soha nem volt neverteken elado.
Annyiert csak a roadshow utan, a bevezetes idejen a management es a dolgozok egy resze kapott.
Az altalam ismert legalacsonyabb tenyleges OTP ar 500 Ft korul volt.
Ha akkor vettel volna, akkor az most 8000, szoval, 16x. Az nem rossz, 20 evre se.
De vegkepp nem jon ki az a csodamatek, amit lolab batratunk elokapott a levegobol.
Jó lesz ez.1H-n az MA100 megtartotta,nem tud aláesni.m5-n fölfelé leküzdötte MA50 után MA100-t is.Majd magasabb tf-ken is látni fogjuk az irányváltást.Zöld lesz ez.
Én nem vettem figyelembe a tizedelést. Kibocsájtáskor elvileg 100 forintért lehetett venni, vagyis most 7000 darab lenne. Plusz az osztalékok. Azért így más lenne a leányzó fekvése.
95-be 70000 Ft-ért 70 db 1000 Ft névértékű OTP részvényt tudott volna venni.
Mivel tizedelték most 700 Db otp részvénye lenne.
Ez 5.600.000 Ft plusz osztalék.
Gondolod nem láttam, hogy az aljak még log skálán is exponenciálisan növekednek? :)
Annyira ismerem már a chartokat, hogy tudjam, ilyen emelkedés után "nagy" zuhik szoktak jönni. Egyedül a csúcsot nem tudom kiszámolni hogy mikorra és meddig megy föl. Ehhez hiányzik az a matek ismeret amire hivatkozol.
Turkálok, turkálok az emlékeimben de nem rémlik, hogy akár matekból, netán automatikából, vagy elméleti villanytanból tanítottak volna-e ilyet. Pedig a szabályzásokat nyomták ezerrel.
Nem volt rossz ez a délutáni kis polemizálgatás. Tudom, hogy a fundás értékelés másképp, máson alapul, de azért beszédes az a szám ami kijött:
Zárókat nézve átlagár: 3927
Jelenlegi ár: 7960
Tényleg itt kell venni? ... Tartani. Esetleg... Azt igen.
Ha névértéken vettél volna 70k-ért OTP-t 1995-ben, az a mai napon 56 milliót + újra befektetett osztalékokat = összesen kb 80-100 milliót jelentene neked. Ez egy picivel több mint a 8 milliós telked értéke:)
A matekot csak pontosan érdemes használni, bocs Te nagyra nőt bocs ;)
Egy megtizedelt részvényt nem lehet egy az egyben összehasonlítani egy másikkal.
Az otp jelenleg 80000 Ft lenne ha nem tizedelték volna meg.
ezt a 80000 ret vegye alapul ha a telóval hasonlítja.
OTP részvényesek ide!