Ez olyan klasszikus:
Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak és nem....
Azaz kapott egy kis bónuszt a cégtől.
Ez olyan, mintha minden hónapban hír lenne, hogy a munkavállalók erzsébet utalványt vásároltak.
Szerintem visszateszteljuk a csokkeno trendvonalat rovidesen...
Tovabbi EU jegybanki lazitast araz a piac, amit az alacsony inflacio miatt varnak, de az olajar emelkedese konnyen meghiusithatja ezt a varakozast...
Nem várom én felfele, hanem félek attól, hogy felszalad. Ismered a mondást: A tőzsdét a félelem és a kapzsiság mozgatja. :)
A fórum kereteihez képest túl sok gondolatot kellene megosztanom ahhoz, hogy elmagyarázzam mi is az alapja ennek a félelemnek.
Maradjunk csak a következő pénteknél. Akkor lesz egy csúcs. Addig meg kell egy alj. Ezeknek a szintjéről semmit, az égadta világon semmit nem tudok. Csak lehetőségeket.
Az alj 5950-5800 között bárhol lehet. Tegnap megcsináltuk az 5950-et. Mehetünk-e ma-holnap lejjebb? Mehetünk. Szerintem nem fogunk. Puskapor minden esetre még száraz erre a lehetőségre.
Erről az aljról aztán mehetünk arra a jövő hét pénteki csúcsra. Mehetünk szuttyogva, de rohanhatunk is.
1, Ha 5950 volt az "alj" akkor alapból egy szuttyogó üzemmód következik jövő hét péntekig.
1.a, Ezt megvadíthatjuk egy gyors felhúzással amit időben egy hosszabb korrekció követ (nem jőve 6k-ig vissza) majd újabb gyors felrohanás péntekig.
2, Mégiscsak benézünk 5900 alá és onnan rohanunk fel.
Én az 1.a verziót tartom perpill a legvalószínűbbnek. Kb 6250-6300 környéki célárral.
Van persze shortos verzió is, de ezt egyelőre nem preferálom.
Elindulunk lefele és az a jövő hét péntekre várt csúcs, csak egy felfele irányuló korrekciós hullámhoz tartozik.
Asszondják a dollár baromira megerősödik. Ahhoz, hogy az OTP tartani tudja a dollárban kifejezett értékét fel kell rohanjon. Ha ezt nem teszi meg, akkor meg be kell szakadjon, mert az usákok túl fognak rajta adni.
Fundásan magasabb célárat várnak. Ez kompenzálná a dollár erősödését. Már csak spiritusz kellene ... Friss tőke...
A dollárban kereskedők azért kellene pénzt toljanak az OTP-be, hogy ne essen a befektetésük értéke. Nehéz elképzelni.
A forintban kereskedő alapoknak érdekük lehet venni. Ha még nem ülnek talpig longban. Ha még van szabad pénzük. Persze azt csinálnak ...
Kisbüfik átcuccolhatnak a ricsiből. Induláshoz elég lehet ...
Te is optimista lettel OTP-re Maci..? Ez mar tenyleg gyanus...lehet , hogy nagy zuhe jon..? Tul nagy a jokedv es napok ota csak a tomes megy, csokkeno forgalmakkal, felkotessel...jovo het szerda csutortok kornyeken szvsz 5750- en leszunk,ott dol majd el az irany...
Azt, hogy mit csinálsz a pakkoddal a Te dolgod. Nem irigyellek.
Én tegnap is, ma is nyitottam longokat 6k alatt. Ma egész jó helyen ... Elértem az 1:1 short-long arányt. Holnap még javítok ezen az arányon ha holnap is felfele fogom látni. Long vétellel, vagy short zárással. Árszinttől függ.
Aztán várok. Jövő hét pénteken eladom a longokat, és bízom benne, hogy lejön 6k alá.
Lehet persze ezt másképp is játszani, ha az ember tudná meddig megy. De nem tudja. Ezért én ezt a módszert találtam ki. Ha kilő és felszalad 7k-ra (sicc!) akkor sincs semmi gond. Akkor is nyerek. Igaz nem annyit mintha csak longban lennék.
A májusi Esmya rallyban is benne voltam, a 4780-asban.
Napi min, pont egybe esik a vételimmel, amit ráadásul nyitó előtt betettem.
Pár 100 db-ot vettek ott, így nem kerültem sorra az 1300 db-ommal.
Célár ide még 1600-al följebb kezdődik 2 éves távon.
Azon nem is csodálkozom. Ki a fene tartaná 200 pontos napon belüli emelkedésre számítva, közel egy vélt csúcshoz? Ráadásul ennyit sohasem ment napon belül ebben a szakaszban.
Még log skálán is exponenciálisan emelkedik ... Hihetetlen.
Az ilyen eszetlen száguldások előtt én csak mozizok. Kiszámíthatatlan a teteje.
FIBO szinten van most is. Indik verik a plafont. Certit éppen kiütötték. Három hónap alatt ment kb 1400 forintot. Igaz tavasszal is megcsinálta ezt a kört.
Csomó jel mutat arra, hogy ezen a szinten megáll egy kicsit ...
A különbség is nagyot csökkent. 600 alatt van. Az is visszamehetne 650-700 környékére. Most vagy az oti fog elmenekülni a ricsi elől, vagy a ricsi esik vissza. Netán mind a kettő bekövetkezik...
Lehet egy kis pakkal mégiscsak meg kéne játszani azt a shortot ... Mondjuk 5500-ról. Hmmm...
Most nyugis idoszak jon, a kovetkezo 4 napban a pulykak es az uj auto hitelkondicioi a fo tema.
1)A nagyobb brokerhazak 2 het mulva elkezdik kuldozgetni a 2016-os elorejelzesiket; es dec. 2. hetetol a legenyek elkezdik a portfoliok at-sulyozasat, 2016 varhato fo iranyaira. Igazan kivancsi vagyok, hogy DB, GS es JPM mit lat majd jonak. Es persze a Barrons roundtable.
2)A dec27-jan4. "taxloss selling" iden intenziv lehet (volt szep nagy eses, es joparan lent ragadtak); tehat erdemes rakeszulni.
Nyilvan az olajos-gazos-banyaszatos mufajban lesz nagy mozgas. A nagyok kozul AA, AXP, CAT, BHP, HPQ, IBM NVS WMT lesznek a fo celpontok, mindegyikban van +10% taxloss rallys potencial. Most is lehet majd rajta keresni, talan nem is keveset.
OTP részvényesek ide!