Drazith

Regisztráció: 2012-11-30 11:06:43

Hozzászólások száma: 70

Utolsó hozzászólás: 2020-04-16 18:02


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

OTP Mol Richter Certifikát,részvény , certifikát terápiás topikja 2020. 04. 16. 18:02
De a mögöttes termék a júniusi határidős olaj, szóval szerintem annak az árát kell figyelni. Ha tévedek az rossz hír nekem, mert kb a példád illik rám.
A Fidesz rendbeteszi az országot 2018. 08. 22. 09:23

Szia!
Egy picit kiegészíteném amit írtál.
A Fidesz idején pár dolog teljesült: stadionok épültek, Fidesz oligarchák gazdagodtak, több tízezer pénzes migránst (ne adj isten bűnözőt/titkosszolgálatok alkalmazottjait) beengedtünk az EU-ba, a magyar föld kiárusításra került a haveroknak. Ezek közül sajnos egyik sem előremutató és a jövőt építő dolog, de valóban teljesültek.
Sokkal jobb a fizetés: kiszámoltad euróban, vagy dollárban a fizetéseket? 2010-ben 800 euró nettó az 200000 Ft ez ma minimum 260000 nettó. Ha ennél jobban emelkedett a fizud, mondjuk 350000 nettó lett, akkor az mindössze évi 4%-os emelkedés euróban kifejezve. Ezzel nem zárkózunk a nyugathoz az tuti. Persze, ha valakinek 3 +gyereke van, akkor jól jön az az adókedvezmény, de hol és miből fognak azok a gyerekek pl értelmes dolgokat, színvonalas egyetemen/főiskolán tanulni? Mi lesz velük 20 év múlva?
Gyakorlatilag nincs kamat: forint hitelre ez igaz, ha forintból akarsz venni valamit, akkor ez jó.
Kicsi az infláció: azt tudod, hogy pl a Fidesz 2012-ben kivette a fogyasztói kosárból a lakásbérlések árát? (ez minimum duplájára emelkedett a Fidesz kormányzása alatt) Ha az benne marad akkor mennyi lenne az infláció most, amikor a legutolsó új kosaras adat is elég magas lett?
Egy valóban jobboldali, keresztény kormány, ha az ország/nemzet jövőjét tartja szem előtt, ahogyan azt komunikálja, akkor oktatásra, egészségügyre, infrastruktúra fejlesztésre költene és nem látszat dolgokra, hobbikra, teljesítmény nélküli sportágakra. Ez az ország, ha minden így marad 2050-re kiürül és megszűnik, hála a nemzeti kormány erőfeszítéseinek.
Azért, ha mindezeket megnézzük eléggé negatív a mérleg egy átlagpolgár számára.
Üdv: Drazith
OTP részvényesek ide! 2018. 01. 03. 10:32
Köszi Maci a felajánlást!
Szerintem lesz az év első felében valamikor egy kis összeomlás ezért az alj 8850 a tető meg 12150.
Sikeres kereskedést mindenkinek!
OTP részvényesek ide! 2017. 04. 27. 16:52
Pomperj! A tippjeim: 1) fel 2) 10430 3) 7643
OTP részvényesek ide! 2016. 02. 08. 16:09
Látod mennyivel jobb bank a "mi" kis OTP-nk, mint a Morgan Stanley! Azt a szarkupacot én is csak bottal piszkálnám! Egy ilyen erős gazdasági környezetben lubickoló, folyamatosan fejlődő bank az igazi....
Az 10 év alatt megtérül, ez meg 30-40! Menniyre jó is ez! Tőzsdecápa lennék csak ezt venném.....
OTP részvényesek ide! 2015. 12. 16. 22:43
Egyszer olvastam egy nálam jóval tapasztaltabb elemző, kereskedő véleményét, aki azt írta, hogy a kamatemelés utáni irány az félrevezető, nem az lesz a középtávú trend. A poziaimat ennek megfelelően vettem és veszem fel. Szigorúan azért írom le, hogy magamnak meglegyen és, ha elcsesztem akkor tanuljak belőle!
OTP részvényesek ide! 2015. 11. 26. 09:14
Ez olyan klasszikus:
Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak és nem....
Azaz kapott egy kis bónuszt a cégtől.
Ez olyan, mintha minden hónapban hír lenne, hogy a munkavállalók erzsébet utalványt vásároltak.
OTP részvényesek ide! 2015. 11. 24. 09:04
A sort lehetne folytatni:
"A kormány még az idén elkészíti az egykori Quaestor-ügyfelek kártalanításáról szóló törvény új tervezetét - írja szombati számában a Népszabadság, a Magyar Idők és Magyar Hírlap egy, az Igazságügyi Minisztériumban zajlott háttérbeszélgetésre hivatkozva. Az értesülések szerint az új törvény a Hungária Értékpapír Zrt. ügyfeleire is vonatkozhat." nem érzem benne a longot, de tuti long...
"Csaknem 750 devizaügyben érkezett panaszkérelmet egyesített és tűzött keddi napirendjére az Alkotmánybíróság (Ab) - írja a Magyar Idők.Az árfolyamváltozás hátrányai és a tőkeösszeg nagysága miatt új jogcímeken perlik a fogyasztók a hitelintézeteket." ennek sincs long szaga, de tuti long...
terrortámadások lehetősége szintén csak long...
OTP részvényesek ide! 2015. 11. 18. 15:04
Sziasztok egy_kezdo!
Folyamatosan elmondjátok, hogy semmi összefüggése nincs a dollárral a magyar tőzsde részvényárazásának, vagy legalábbis nagyon elenyésző.
Most belinkelsz egy előadást egy előadótól ami szerinted jó alap.
Ennek az előadásnak az előadója Dr. Ormos Mihály akinek van egy "Hozam-előrejelezhetőség Közép-Kelet-Európában
a rendszerváltást követő húsz évben" című írása.
Ennek az összefoglalásából idéznék egy picit: "Érdekes eredmény, hogy mind a so-
rozattesztek, mind a varianciahányados-tesztek magasabb szintű hatékonyságot jeleztek a dollárban számolt árfolyamok esetén. Az árfolyamok alakulása a befektet
ők hozamelvárásait tükrözi. Ezeken a piacokon a befektetők többsége nemzetközi befektető,őket a dollárban mért hozamok érdeklik; így a helyi devizában mért változások számukra irre-
levánsak, kizárólag a dollárban mért eredmény érdekes. Az új információkat dollárban árazzák be, aminek eredményeképpen e mérésben magasabb szint
ű hatékonysággal találkozhatunk."
OTP részvényesek ide! 2015. 11. 16. 09:49
Hari69!
Azért mérget én nem vennék a felminősítésre idén. Ha van egy kis esze a Fitch-nek akkor még megvárja a bankadó tényleges csökkentését pl., a VW botrány hatását a magyar GDP-re stb..
És jövő tavasszal lép pozitív irányba, ha már látja a konkrétumokat. Pár hete írták valahol, hogy átlagosan (ha jól emlékszem) 6,1 év amíg egy ország visszakerül az elit klubba, szóval a mi 4,5 évünk még picit korai ez alapján is.
De ez csak az én véleményem.
OTP részvényesek ide! 2015. 08. 06. 21:49
Teljesen igazad van!
Más f...ával nem verjük a csalánt!
Én is remélem, hogy mindenki szűri ezeket a dolgokat.
OTP részvényesek ide! 2015. 08. 06. 21:33
Kedves Tefuslajos és a többiek akik fikázzátok pomperjt!
Mindössze annyit szeretnék mondani, hogy fikázni könnyű, elemezni, értékelni és a jövőbe látni nehéz.
Pomperj legalább az itt fórumozók 95%-ánál komolyabb szakmai tudással próbál nyilvánosan gondolkodni és elemezgetni. Ezt teszik a különböző cégek elemzői is fizetésért és hasonló vagy rosszabb eredménnyel.
Ha nem tetszik, akkor nem kell elolvasni amiket irogat.
Egyébként meg az első és legfontosabb szabály az, hogy az ember csak a saját feje után menjen!
MOLly tulajok topikja 2015. 04. 02. 14:05
thomas válasza:

Kire kell hallgatni, meg kire nem?

Bennfentes info alapján:" vezetőség 25,000-res MOL-t akar látni", ez volt tavaly.

Nem én mondtam.

bluebalu

A MOL terveiben 2016-ra szerepel a 25000-res részvényárfolyam. A longosok nevében remélem, hogy a jelenlegi és a tervekben szereplő árfolyam különbsége idén legalább feleződik.
SZOMBAT: MUNKA, VASÁRNAP: PIHENÉS :)) 2015. 03. 15. 10:54
#50
Kedves Ivegh!
"A magyar ember hétköznap és SZOMBATON DOLGOZIK. VASÁRNAP pedig PIHEN. :)))))"

Még jó, hogy a vasárnapot, mint a vásárok, templombajárás és pihenés napját a szemét magyarellenes Szent István vezette be! Várom az ezzel kapcsolatos értelmezésedet. Remélem szombaton amikor dolgoztál a családi vállakozásodban, akkor erre is találtatok valami jó magyarázatot a pártközpontban.:D
Én nem vagyok ellene a vasárnapi zárvatartásnak, illetve az egységes pihenésnek, de akkor ez mindenkire legyen érvényes,ne csomagoljátok vallásos köntösbe - ott a családi vállakozásban (párt) - egyes haverok cégeinek megsegítését.
MOLly tulajok topikja 2015. 02. 26. 09:02
Ritkán írok fórumra, de annyit azért szeretnék megemlíteni, hogy a Gulf Keystone történet és a várhatóan áprilisi szlovák döntés nagyon sokat változtathat az árfolyamon. Sokat erősödne a Mol csoport a plusz kitermeléssel és a szlovák atomerőművekkel ami kellemes meglepetéssel szolgálhat a longosok számára! Vladimir Vladimirovics által elejtett pár szó (Szibériai kitermelési lehetőség) pedig ki tudja mit jelent a jövőben.Ezek azok a dolgot amik simán felülírhatnak bármilyen TA-t.
MOLly tulajok topikja 2015. 01. 15. 17:16
258 milliárd a bukó, bocs fordítva írtam le a számot:D
MOLly tulajok topikja 2015. 01. 15. 17:13
Azért van itt egy kis "közös" bukónk is!
Ne feledjük állam bácsi, szeretett vezérünk és rendkívül képzett Gyuri 22400 Ft-on vette a 21,1% tulajdonrésznyi MOL pakkját majd 500 milliárdért. Ez több mint 242 milliárdos bukó.
Tudom, tudom nem realizált, de azért picit fáj! Ebből azért sok jut fejeként...
MOLly tulajok topikja 2014. 12. 17. 15:41
Kedves Mrsnake!
Ennyi erővel Gyagyás Tódit, vagy valami más mesehőst is idézhettél volna!
bayer elvtárs és az echo tv színvonala és tényszerűsége olyan, mint Vida Ildikó angolja.
Természetesen az USA áll a helyzet mögött és simán feltörli a padlót az Oroszokkal, de azt hiszem ez jobb megoldás, mint hagyni egy ilyen kis pökhendi faszt, mint a Putyin garázdálkodni a világban.
Ebből a helyzetből a mi óriási és sohanemhazudó vezetőnknek is illene tanulni. Bízom benne, hogy így lesz, de az eddigiek nem ezt támasztják alá.
Heim megmondta, hol lehetne új különadó 2014. 07. 10. 14:17
#35
Nem gondolom ezt és nem is akarom, de sajnos elképzelhető egy ilyen helyzet, hiszen egyre többen élnek mélyszegénységben a kormány intézkedései miatt. Én ennek abszolút ellene vagyok és igazad van abban, hogy ez a helyzet nem csak a mostani diktatórikus rezsimnek a terméke. Egyébként a cikkben egy résszel egyetértek, amiben azt írja, hogy növelni kéne az oktatásra fordított kiadásokat, hiszen az a jövő záloga.
Heim megmondta, hol lehetne új különadó 2014. 07. 10. 13:53
#32
Minden reggel, amikor olvasom a híreket arra készülök, hogy eljött az az idő, amikor azt olvasom, hogy egy nyugdíjas munkásőr előássa a gondosan lezsírozott fegyverét és lekaszál egy-két ilyen fizetett gerinctelen szakértőt, vagy "népért" dolgozó politikust. Tudom, hogy még nincs itt az az idő, de ha így haladnak a fijjug, akkor eljön. Persze az is elképzelhető, hogy Csányi papának szalad tele a töke és rááldoz 1-2 millió dollárt egy specialistára aki megoldja távolról egy távcsövön keresztül, vagy egy távirányítóval a kérdést.
Ezek a gerinces fidesznyikek egyből sírva fakadnának és másképp látnák a dolgokat.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek