Na jó akkor tisztázzuk!
BUX 1012 határidős index, ez a leglikvidebb(van benne elegendő forgalom) határidős termék.
1 kontraktus 10db BUX1012-t jelent.
35000ft a letét a pozíció zárásakor ezt visszakapod(kivéve ha őrült módon nem raksz stopot és bukod az egészet).
1 kontraktus 10x21262=212620ft ekkora a jelenlegi árfolyamon a pozíció nagysága.
35000ft-ért kapsz egy 212620ft nagyságú pozit.
Tőkeáttétel van.
A lényeg a kötésdíja ERSTE: 250ft kontraktusonként azaz nem 1% hanem 0,1% körül van a jelenlegi árfolyamon.
KBC olcsóbb.
A hátulütő naponta elszámolják a nap végén a nyerőt a számládra helyezik a bukót ráterhelik.
Mindig legyen szabad pénz a számlán különben rossz irány esetén néhány kontraktust zárnak.
Példa: 1.000.000.-ft-os tőke esetén nyitsz mondjuk 6 kontraktust.
6x35000ft az 210000ft ez a letét. A pozi nagysága a tőkeáttétel következtében 1.275.720,-ft.
790.000,-ft marad a számládon ezzel kereskedhetsz de én legalább 100-150 ezret hagynék fedezetnek.
OTP -kedvezményes hitellehetőségek beindulásával+biz.á.i számlák vezetésének áthelyezésével stabilan tartani fogja magát a piacon.+ a bankadó - amivel a társadalmi kötelezettségvállalását igazolja- jóval több +t hozmint amennyit visz.
A köré épített imázs: Csányi +MLSz cucc még egyet dob.
Ja, h az új kormány kiemelt szerepet szán a családtámogatási rendszernek, a sportnak...a "hazai bank" imázsnak- szintén erősíteni fogja.
Emléxik még vki arra, amikor Viki kijelentette, hogy az OTP-t, és a MOL-t- mindenkörülméyek között megfogják védeni"- Teszik is.
Szóval ne pánikolj!Most sok remegő kezütől veszik el a papírt.
Én is csak reménykedtem, így buktam pár millát májusban. Azóta más szemmel nézek a tőzsdére. Leginkább azt tudatosítottam magamban hogy a "fel" az nem a természetes irány. Mert addig azt gondoltam, ha nagyrészt tudat alatt is.
OTP részvényesek ide!