A Konzum Rt. jelenleg két fő tevékenységre koncentrál: az egyik az építőanyag-kereskedelem, a másik pedig az ingatlan-hasznosítás (a gépjármű-kereskedelmet leválasztották a csoportról). Az első, vagyis az építőanyag-kereskedelem terén főleg Nyugat-Dunántúlon rendelkezik kiemelkedő pozíciókkal, valamint Kecskemét környékén. Mintegy 30 TÜZÉP-telepen folyik kereskedelem.
..
A SZTORI:
..
Az építőanyag-kereskedelem az éles árverseny miatt jelenleg kevésbé jövedelmező, ezért a TÜZÉP telepeket racionalizálják: a kevésbé nyereségeseket bezárják, és AZ IPARTELEPKÉNT MŰKÖDTETHETŐ INGATLANOKAT ÉRTÉKESÍTIK. Több száz hektárnyi ilyen terület vár értékesítésre országszerte.
..
A Konzum LEGNAGYOBB ÉRTÉKE azonban mégsem ez, hanem a Pécs szívében található NÉGY SZINTES ÁRUHÁZ ÉS a hozzá kapcsolódó IRODAHÁZ (ezt nem birtokolja száz százalékban, de a tulajdonában nem lévő két irodaszintet meg szeretné vásárolni.)
..
A KONZUM ÁRUHÁZ FORGALMI ÉRTÉKE minimum 1,5, de reálisan inkább 2 milliárd forint (a mérlegben alig 500 millió forint könyv szerinti értéken tartják nyilván).
..
A gigantikus ingatlan hasznosítása: jelenleg 100%-ban bérbe van adva, az éves bérleti díj 2-300 millió forintos nagyságrendű.
Hamarosan egy bank költözhet az épület egy teljes szintjére: ingatlanpiaci pletykák szerint horribilis, 5500 Ft/négyzetméter körüli áron adják ki a pénzintézetnek.
..
A RÉSZVÉNY FAIR ÉRTÉKE az ingatlanvagyon alapján kb. 500-700 Ft, óvatos becslések szerint is.
..
De miért volt az árfolyam gyalázatosan alacsony?
..
Az ok a múltban keresendő. A társaság korábban szövetkezetként működött, rengeteg veszteséges üzletággal (bútorgyártástól a fémiparig mindennel foglalkozott). A folyamatosan erodálódó vagyont többször próbálták tőkeemelésekkel pótolgatni, ezért sok befektető (befektetési alapok, tőketársaságok) beszorultak a cégbe – befektetésüket gyakorlatilag leírták. Őket próbálta meg kivásárolni F. úr, a főtulajdonos, aki 90 forinton néhány felszámolás sorsára jutott alapból ki is szedett elég sok részvényt.
..
A főtulaj F. úr nem érdekelt a magas árfolyamban, azonban egyre kevésbé tudja megfékezni a piaci folyamatokat: alacsony áron történő eladásokkal fékezni próbálhatja az árfolyamot (bele-beleadogat), ám ekkor saját vagyonát tékozolja ötödáron. A piaci szereplők szívesen szívnak fel ilyen alacsony áron tőle papírokat – a jelenlegi árfolyamon két-három nagyobb spekuláns lenyelhetné a főtulajnál lévő 4 millió részvényt.
..
Gondoljuk csak meg: a Konzum jelenlegi kapitalizációja 750 millió Ft – kb. a négyszintes áruház alsó szintjéért lehetne ennyit kapni.
Akkor a penteki 2450 es tippem holnap megdôl. Örülök is meg nem is, kedden limit ujra, szerdan oriasi csapkolodos őrulet, gép előtt kell lenni végig. Kivéve aki kibirja hogy tartja.
Futok:-) + egy kis Rubint Reka otthoni torna dvd re. Nagyon jo a tozsde minuszra, teljesen lenyugtat. A nyeresegre lehet joga kene, mert en nagyon porgok most.
szoktalak olvasni a másik fórumon
a végét különösen jól gondoltad át, ezt:
".
(Amin az elmúlt napokban én is alaposan elgondolkodtam, és ez alapján
némiképp megváltozott a véleményem: a FIDESZ-nek vajon jó lenne, ha egy
ilyen arcról, mint Mészáros, aki egyértelműen és szorosan Orbánhoz
kötődik, kiderülne, hogy a tőzsdén csak egy baromi nagy lufit fújt, és
több ezer befektetőt átvert? Megengedhető ilyen botrány a választási
kampányban? Szerintem nem... de ezt gondolja át mindenki maga.)"
te hoztad fel a "százmilliárdos hírt" is először
elképzelhető, hogy többször százmilliárdos lesz?
elképzelhető:)
Én nyitóban kaptam 1911-en aztán kiszórtam buta módon 2130 -on lokális csúcs alatt. Vehettem vissza 2177-ért mert bízok a holnapi emelkedésben is. Kár hogy nem tartottam. Mondjuk csak 850 darab, de akkor is.
Szerintem nagymosás megy a magyar tőzsdén a választások előtt mindent fehéríteni próbálnak. Eléggé félnek a jobbiktól, látszik is ez a plakátmizériában is az se számított, hogy maguk alatt is kivágtak egy két lécet ezzel.
A kormányzati kommunikációban éles fordulat következett be az elmúlt években.
2010 környékén OV arról beszélt, hogy "munkaalapú" társadalmat építünk, a tőzsde a gonosz spekulánsok terepe, nem támogatandó.
Ehhez képest 2-3 éve már az téma, hogy a tőzsdét fejleszteni kell, a jól teljesítő magyar gazdaság "kirakatává" kell tenni stb. Meghirdették, hogy új cégeket hoznak a parkettre.
Bár ilyen részletes magyarázat nincs, de sokan úgy gondolják, hogy a "tőzsdére vitel" egyik módja az is, ahogy Mészáros megjelent a a Konzumban és Opimusban, és ahogy ezeket a cégeket magára fogja szabni.
Az egész folyamat átláthatóságával komoly problémák vannak (egyelőre? és szándékosan?), de az bizonyos, hogy valami történik, és ez nem kispályás mahináció, mint ami korábban a Genesisben, Humetben stb. zajlott.
Az árfolyam a levegőben lóg, és kb. mindegy, hogy a Konzum 1000, 2000 vagy 3000 forinton van, mert ha Mészáros elkezd további cégeket bepakolni, akkor lehet, hogy az 5000 forint is hirtelen kevés lesz.
Aki azt gondolja, hogy nem fog bepakolni semmit (sőt, az MKB se lesz benne) az csak a hangulatra kereskedik, aki szerint igen, annak most is olcsó. Kérdés, hogy mit gondolunk a várható fejleményekről.
Mivel ezt "nem így kéne csinálni" (a szabályos tőzsdei megjelenés nem éppen így néz ki), és hatalmas politikai árnyék is vetül a történetre (a FIDESZ-ellenesek bűncselekményeket szimatolnak mindenhol), nagy a bizalmatlanság. Ez viszont szerintem könnyen tévútra viheti az embert - a tőzsdézésbe nem szabad politikai nézeteket, szimpátiákat belekeverni. Kereskedni kell arra, ami a legvalószínűbb forgatókönyv, vállalva annyi kockázatot, amennyit ki-ki tud.
(Amin az elmúlt napokban én is alaposan elgondolkodtam, és ez alapján némiképp megváltozott a véleményem: a FIDESZ-nek vajon jó lenne, ha egy ilyen arcról, mint Mészáros, aki egyértelműen és szorosan Orbánhoz kötődik, kiderülne, hogy a tőzsdén csak egy baromi nagy lufit fújt, és több ezer befektetőt átvert? Megengedhető ilyen botrány a választási kampányban? Szerintem nem... de ezt gondolja át mindenki maga.)
Meg vagyok koszonom ;) 850 darabot adtam ma... 11471 db van meg :) fogalmam sincs ezután mar tényleg meddig megyunk ... se rés töltés se megálló ... csak fel fel felminden esetre szemem a pályán :)
Igen, minden ettől függ. Már jöhetne valami hír, mert így már borzasztóan túlárazott. Ezért is kezdtem kis tételben adogatni belőle. Sokat viszont nem adok el, mert ha ezzel készítenek elő valamit, nem szeretnék teljesen kimaradni. Ha holnap is tudok kivenni, már a tőkémnél leszek:) Utána már csak a nyereség mértéke kérdéses...
KONZUM story
A társaság bemutatása, áttekintése
..
A Konzum Rt. jelenleg két fő tevékenységre koncentrál: az egyik az építőanyag-kereskedelem, a másik pedig az ingatlan-hasznosítás (a gépjármű-kereskedelmet leválasztották a csoportról). Az első, vagyis az építőanyag-kereskedelem terén főleg Nyugat-Dunántúlon rendelkezik kiemelkedő pozíciókkal, valamint Kecskemét környékén. Mintegy 30 TÜZÉP-telepen folyik kereskedelem.
..
A SZTORI:
..
Az építőanyag-kereskedelem az éles árverseny miatt jelenleg kevésbé jövedelmező, ezért a TÜZÉP telepeket racionalizálják: a kevésbé nyereségeseket bezárják, és AZ IPARTELEPKÉNT MŰKÖDTETHETŐ INGATLANOKAT ÉRTÉKESÍTIK. Több száz hektárnyi ilyen terület vár értékesítésre országszerte.
..
A Konzum LEGNAGYOBB ÉRTÉKE azonban mégsem ez, hanem a Pécs szívében található NÉGY SZINTES ÁRUHÁZ ÉS a hozzá kapcsolódó IRODAHÁZ (ezt nem birtokolja száz százalékban, de a tulajdonában nem lévő két irodaszintet meg szeretné vásárolni.)
..
A KONZUM ÁRUHÁZ FORGALMI ÉRTÉKE minimum 1,5, de reálisan inkább 2 milliárd forint (a mérlegben alig 500 millió forint könyv szerinti értéken tartják nyilván).
..
A gigantikus ingatlan hasznosítása: jelenleg 100%-ban bérbe van adva, az éves bérleti díj 2-300 millió forintos nagyságrendű.
Hamarosan egy bank költözhet az épület egy teljes szintjére: ingatlanpiaci pletykák szerint horribilis, 5500 Ft/négyzetméter körüli áron adják ki a pénzintézetnek.
..
A RÉSZVÉNY FAIR ÉRTÉKE az ingatlanvagyon alapján kb. 500-700 Ft, óvatos becslések szerint is.
..
De miért volt az árfolyam gyalázatosan alacsony?
..
Az ok a múltban keresendő. A társaság korábban szövetkezetként működött, rengeteg veszteséges üzletággal (bútorgyártástól a fémiparig mindennel foglalkozott). A folyamatosan erodálódó vagyont többször próbálták tőkeemelésekkel pótolgatni, ezért sok befektető (befektetési alapok, tőketársaságok) beszorultak a cégbe – befektetésüket gyakorlatilag leírták. Őket próbálta meg kivásárolni F. úr, a főtulajdonos, aki 90 forinton néhány felszámolás sorsára jutott alapból ki is szedett elég sok részvényt.
..
A főtulaj F. úr nem érdekelt a magas árfolyamban, azonban egyre kevésbé tudja megfékezni a piaci folyamatokat: alacsony áron történő eladásokkal fékezni próbálhatja az árfolyamot (bele-beleadogat), ám ekkor saját vagyonát tékozolja ötödáron. A piaci szereplők szívesen szívnak fel ilyen alacsony áron tőle papírokat – a jelenlegi árfolyamon két-három nagyobb spekuláns lenyelhetné a főtulajnál lévő 4 millió részvényt.
..
Gondoljuk csak meg: a Konzum jelenlegi kapitalizációja 750 millió Ft – kb. a négyszintes áruház alsó szintjéért lehetne ennyit kapni.