Csak nem tudom, hogy engem miért mínuszolnak? Én is a vonaton ülök (ha már ezt a hasonlatot használod), csak kimentem ma utazás közben a vc-re kicsit könnyíteni magamon! Ezért mínuszolni? Nem a fosás jött rám, bízom továbbra is a Pannyban, de úgy gondolom, hogy azért van a vonaton vc, hogy akinek szüksége támad, az használja! Ezt tettem ma, eladtam pár részvényt. Aki írigykedik, az utánam csinálhatja! Volt 400 körül is - bár nem tegnap -, de én akkor is vettem. Másnak is volt rá lehetősége, persze elhullottak legjobbjaink a hosszú harc alatt, eladták a részvényeiket. Én is azért vettem, hogy eladjam!
2 savanya, hogy megnyugodjon, elárulom nekik, hogy maradt még Panny részvényem és azokat sem fogom elkótyavetyélni! Jó helyre fog majd a pénz kerülni amit kapok értük! Akik mínuszolnak engem most, azok azt sem tudták, hogy eszik-e vagy isszák a Pannyt, amikor én már vettem. Hát ilyen ez a popszakma!
Jelentési kötelezettségemnek eleget téve közlöm, hogy pár perce még 2420-on eladtam pár darabot, mert eszembe jutottak az unokáim! A négy tündéri kislánynak, hogy jó nyara legyen (táborok: lovaglás, vitorlázás, tik-tok videó készítő, drón programozó) még rájuk szánok 1 millát!
Köszönöm aki szurkolt, elkelt amit már több hete betettem 2410-re! Meglesz a konténer ház, úgy, hogy én fizetem! Aki még azt mondta, hogy szánalmas vagyok, az leszophat!
Álljon már meg a menet! Pöcse van a menyasszonynak! A TVK robbant fel, közben meg a Panny esik? Mára a szakértők nagy emelkedést jósoltak! Hogy van ez? Nem ezt beszéltük itt meg!
A múlt hét elején a texasi székhelyű, geotermikus energiával foglalkozó Fervo Energy (FRVO) 1,89 milliárd dolláros tőkebevonást hajtott végre, amivel a valaha volt legnagyobb tőzsdei megújulóenergia-bevezetés címét szerezte meg.
Tegnap zàràs elött felugrott 2350-ig és nem egy darabbal,tehàt nem igazán van eladó,és az vétel- eladàs között is csak 10ft van,kisseb vétei erő is 2400-felé vinné.
A különbség, hogy a TBSZ-en adhatsz-vehetsz, tehát nem tartod azon 5 évig az eszközöket. A lakóingatlan nyeresége egyébként a legtöbb országban adómentes, ha ott van a lakcímed.
5 év után nem adózik a TBSZ. A lakóingatlan értékesítés sem jövedelem adózik öt év után értéktől függetlenül. Temrőföld bérbe adás is adómentes 5 éves szerződés esetén.
Mondom, az egyik lehetöség, hogy korlátozzuk a befizethetö összeget. De tényleg pe´lda nélküli és extrém igazságtalan is, hogy a tökejövedelem nem adózik (TBSZ-en, illetve az állampapír sem). Miközben lyukas as költségvetés és gyorsan nönek a vagyoni különbségek a magyar társadalomban. És mondom: az egész világon példa nélküli. Még maga a 15% is nagyon laacsonynak számítana a világban. Tehát a kompromisszumos javasölatom, hogy csak a TBSZ-en levö befektetés adómentes, és adott TBSZ-ra maximum 10.000.000 Ft-t lehet befizetni. Ezzel a kisember béken van hagyva, de akinek sok jövedelme keletkezik tökebefektetésböl, az adózik egy picit. Ennek sokkal több értelme lenne, mint a tervezett vagyonadónak...
OFF nem ide tartozik, nem csinálok rendszert belőle, de mi lenne ha baltiak modeljét követnénk, ami 21. századis, nem ázsiai kistigris szeretnénk lenni az iparral: miszerint új gazdaság, Bolt, Skype, meg mittumén mi jött onnan. Sok jött onnan.
Jómagam balliberális konzervatívként, talán a TBSZ-t nem baszogatnám, még mindig nincs semmi pénzügyes tudatosság a Mo-on. Cserébe nem sokat adnék gyárletelepedésre, úgy sincs munkaerő, de ha igen én amennyit adnak egy főre kkv szektorban vállalom, hogy adják nekem, kb 20-50M/fő szokott lenni. Be se kell járni, fizetem őket. Normális? Utána még utak, vasút lófax.
PannErgy célár: 2.546 Ft
Felértékelődési potenciál: 37%. (2025.10.06.)