Szerintem a választás után a tisza át fogja alakítani a rezsicsökkentést. Legalábis én ezt hallom ki azokból összerakva, amiket mondanak. Csak hát ugye a fidesz mellett erről nem lehet beszélni. És nagyon remélem, hogy a tisza meg is lépi majd.
"A ma megjelent 10 milliárd forintos kiírásból - amelyről korábban is beszámoltunk
már - tíz-húsz vidéki helyszínen megvalósuló projekt kaphat legalább
400 millió, de legfeljebb 1 milliárd forint támogatást. Ha a fúrás
sikeresnek bizonyul, az állami hozzájárulás az összes elszámolható
költség tizedét fedezheti, míg sikertelenség esetén akár a felét is"
Vicc az egész. Sikeres projekt esetén adnak 10% támogatást, cserébe a távhő ára hatóság által meghatározott és a nyereségrátád 3-4% lehet. Ki az a vállakozó aki ilyen feltételekkel belerak pénzt?
Ai szerint: Igen, a PannErgy gazdasági társaságként és a hazai geotermikus szektor egyik legnagyobb szereplőjeként alapvetően jogosult a Jedlik Ányos Program keretében meghirdetett támogatásokra. A jogosultság főbb szempontjai 2026-ban: Pályázói kör: A program kifejezetten a magyarországi székhelyű vagy telephelyű vállalkozások számára nyitott, amelyek megújuló alapú energiatermelést vagy energiatárolást valósítanak meg. Tevékenységi kör: A PannErgy alaptevékenysége – a geotermikus hőenergia-termelés és annak távhőrendszerekbe történő integrálása – központi eleme a programnak, amely külön keretet (kb. 96 milliárd forintot) különített el a zöldebb távfűtés és a földhő kiaknázására. Támogatási intenzitás: A vállalatok a beruházási költségek 30–50%-át kaphatják meg vissza nem térítendő támogatásként, projektmérettől függően akár 1 milliárd forintig. Aktualitás: A legjelentősebb, kifejezetten földhőre fókuszáló pályázati szakasz 2026 márciusában indul, amelyre a PannErgy a korábbi stratégiai közleményei alapján potenciális jelentkező. Fontos megjegyzés: Bár a jogosultság fennáll, a konkrét pályázati részvételről a cégnek egyedi üzleti döntést kell hoznia, amelyet tőzsdei társaságként a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) felületén köteles közzétenni.
Örülök, hogy érted, de látom van aki nem. Annak lehet segítek, ha másképpen írom le: úgy éreztem, hogy valorizálnom kell a régebben eladási árként meghatározott 2100Ft-ot. Az idő múlását, a pénzem értékvesztését figyelembe véve a jelenlegi értékrendhez igazítottam a múltban elgondolt vágyaimat. Ez 2200Ft-ban nyert számszerűséget egy - most itt nem ismertetett - matematikai algoritmus felhasználásával.
Üdvözöllek, mint régi harcos a bajtársát! Igen, ahogyan jeleztem is, 2200Ft-ra módosítottam a pakkom kb. harmadának az eladási megbízását, a hónapok óta beadott 2100Ft-ról. (Ha tavaly év vége előtt teljesült volna, az elfogadható lett volna számomra. Idén, a Q4 jelentés után viszont az általam nagyon tisztelt elemző emelt a céláron. Úgy érzem tartozom felé annyival, hogy elfogadva szakértelmét én is változtatok.)
A szívem még mindíg a Pannyé, de tavaly december 30-án mégis az eszemre hallgattam és MOL-t vettem. Abban volt pletyka és sztori. Tapasztalatom szerint ezek mozgatják leginkább a befektetők fantáziáját és a részvények árát. Eddig bejött a stratégiám! A Pannyból hiányzik az a vízió ami akkor látszott benne, amikor az első adagokat jó régen megvettem. Utolsó értékelhető dobásuk a miskolci bővítés volt. Ennek hatása úgy gondolom max. 2400-2500Ft/részvény árnál realizálódik majd. De hogyan lesz tovább?
Nagy hirtelen ezt a cikket találtam MET témában, de nem erre emlékeztem, mert ez egy 10 éves cikk, ami én olvastam, az meg kb. 4 éve lehetett, de most nem találom. És sajna már arra sem emlékszem, hogy hol olvastam.
Határétvételi jog. MET-nek nem volt MVM-nek igen. Lekötik a csövet előre. Ha üres, tölthetsz bele, ha nem, akkor az veszi át, akinek joga van szállítmányozni.
Régebben olvastam (mostanában nem tudom mi a helyzet), hogy a MET nyugatról importált gázt, amikor az olcsóbb volt, mint az orosz gáz. A MET-től a nyugati határtnál az MVM megvette a gázt, majd már az MVM hozta át a határon (ennek mi a jelentőssége, azt nem tudom). És olyan is volt, hogy a gázt ezután olcsóbban visszaadta a MET-nek, mint amennyiért vette, az meg eltárolta, ill. tovább kereskedett vele. És az rémlik, hogy a MET évente száz milliárdott keresett így ezeken az üzletken. Most nincs időm rá, de ha este lesz időm megpróbálom megkeresni a cikket.
Mivel megy fel a gáz ára, és felpörög a fogyasztás is, a termelök tuti nyertesek. Ezért írtam az oroszokat meg a MOL-t mint termelök. Az MVM is nyerhet, de csak akkor ha sok mennyiség kerül a magasabb árkategóriába. De ez utóbbi nyereség viszont kizárólag a kormánynak köszönhetö, ugyanis ök emelték 700 ft-ra a gáz árát.
A globális felmelegedés miatt olvad a sarki jég, ami hígítja az Atlanti-óceán vizét, ami miatt csökken a Golfáramlattal érkezö víz süllyedését, így végsö soron az áramlat leállásához vezet. Így megszünik az ezzel járó hömérséklet-kiegyenlítö hatása is, azaz, hogy télen meeg, nyaron hüvos levegöt hoz. Így a nyarak forróbbak lesznek, a telek hidegebbek. Szóval ezért éltbevágóan fontos MOST megállítani a globáli felmelegedést, Különben Európának reszeltek.
Orbán meg ő tuti nyertesek. Az a háj mennyiség ami rájuk rakódott a jóléttől, még Szibériában is fűti majd őket. Remélem oda kerülnek hamarosan száműzetésbe!
Nem a nép! Mert kurva drága a tűzifa ezért is gyűlölöm a telet hideget Lenne mint a közel keleten jó idő Segítsük a globális felmelegedést vmiert most akadályozzák Ez meg legyen Alteo áron
PannErgy célár: 2.521 Ft
Felértékelődési potenciál: 37%. (2025.10.06.)