Köszi a helyreigazítást! Ennek tudatában azt gondolom, hogy az ellopott vagyont el kellett helyezni valahol, azért tették az MVM-hez, akinek pedig nem volt célja vele. Elég sokára jöttek rá, hogy fölösleges tartaniuk.
Nem szállt be, az állam egyik zsebéből a másikba rakta. Államadósság kezelő központtól landolt az MVM- hez. Az államadósság kezelő meg a nyugdíj pénztárak beszántásából lett tulaj. Ha jól emlékszem...
A PannErgy soha nem az áramtermelésről volt híres. Amikor az MVM beszállt, ezt tudta. A hőértékesítés pedig a közüzemi fűtőművek felé mindíg is hatósági áras volt. Érdekes, hogy erre pont most jöttek rá és emiatt adtak túl a Panny részvényeken.
"Végül olyan hír is terjed a piacon, hogy egy nagyobb átrendeződés várható: az állami MVM állítólag próbálja értékesíteni a saját távhőportfólióját, ami első körben nem sikerült ugyan, de a háttérbeszélgetéseink során felmerült, hogy a Veolia vevő lenne a csomagra. Igaz, azt is hallottuk, hogy az MVM portfóliója nagyon szabályozásérzékeny, mert alig van benne áramtermelő kapacitás, a kötött árú hőtermelés pedig nagy kockázat. Ha ugyanis az energiahivatal alacsony átvételi árat határoz meg, akkor nem lehet a portfólióval keresni. Az esetleges értékesítéssel kapcsolatban küldtünk kérdéseket az MVM-nek, de cikkünk megjelenésééig nem kaptunk választ." ìgy érthetö, miért szállt ki a Pannergyböl.
A 4igről folyt a szó, nem a személyeskedésről! A Te kommented pusztàn személyeskedés! Én nem vagyok egy jelentgetős típus, de ha még egyszer ilyet kommentelsz, kitiltattlak! Világos?
Ez nekem is bàntja a szemem. Az egy igazi neres részvény. Dugig hitellel, adóssággal. De majd jön Trump elnök, Orbán barátja, jön a hadiipar, mert meg kell magunkat védeni, az űripar, Elon Musk, meg az Isten tudja ki. Az állami pénz ( adófizetők pénze) nyomul bele. Természetes, hogy emelkedik és jól jár aki kisbüfiként azt veszi. Nem a geobaszás itt most a nagy üzlet, hanem a fegyverkezés, mert meg kell magunkat védeni és Jászai Gellért képes csak erre :-)
PannErgy célár: 2.546 Ft
Felértékelődési potenciál: 37%. (2025.10.06.)