Mivel a moderátor tömegesen tilt ki normális kérdezőket és válaszolókat a korábbi hasonló topikból, kénytelen vagyok egy alternatívát létrehozni, hogy legyen hol kommunikálni az ok nélkül kitiltotaknak és ha kel akkor bárki másnak.
Direktbroker - Régi böngészős felület, elvileg kivezetik majd
Smartbroker - Régi mobilos felület, elvileg kivezetik majd
Singlemarket - Új ökoszisztéma, böngészőben és mobilon is így hívják, még erőssen fejlesztés alatt.
Mindnkinek javaslom a singlemarket hibák jelzését az OTP felé, szoktak rá reagálni, legegyszerübb az általuk megadott emailcímre. (lásd app/böngésző) Reményem szerint még fognak bekerülni új, hasznos funkciók.
Ismert direkt/smart broker sajátosságok:
- a direktbroker megbízás csak direktbrokerben kezelhető/látható
- a smartbroker megbízás csak smartbrokerben kezelhető/látható
- fél évnél régebbi megbízás (pl egy régi stop) sehol nem látható de a telefonos ügyfélszolgálat ki tudja törölni
Szia hamarosan lesz 10-es könyv és az ára 2400ft. lesz.Ennél olcsóbb nincs a világon.A 3 fejlesztő informatikussal beszéltem.Rendkívül kedvesek is. +3613666728
erste ertekpapir szamla 350/ho konyv 5 os asszem 2400 meg a transfer ha ugy latod................... lehet nezni ersten a konyvet otp meg marad, hátha vissza rakjak a DB! kicsi az esély. egyenlore ez! páran igy csinálják jelenleg! ha nem érted lehet leirja mas ertelmesen, csak megyek most el, gyors irtam ra neked
Sehogy. Én úgy szoktam, hogy amikor küldenek értékpapírkontroll sms-t (ami már sikeresen megszűnt) felírtam egy darab papírra. :D Vicc az egész, ha állampapírozni akarsz, akkor inkáb az államkincstárba menj, az OTP még diszkont kincstárjegyet se forgalmaz, mert csak. Mikor rákérdeztem azt mondták, hogy "mert ez nem Államkincstár, hanem bank", mondom magamban oké, de akkor a másik banknál miért lehet venni? Vicc az egész.
Üdv ,, bajtársak" ! Nov 12.én adtam el az összes OTP papírom(32900nál) Múlthéten betoltam mind Telkóra ,így kedd óta leszarom már hogy működik vagy nem , EGYENLŐRE ! Agusztus óta hadakozom a bankkal hogy mi lesz a SM-el ,eredménytelenül. Belefáradtam. Nem érdekel a jelen. Érdekelne a jövő : ki tud megoldást legalább 5 ös könyvés kötéslistára , melyik pénzintézetnél èrdemes?
Én is megtettem a panaszomat e-mailben. Sok probléma van ezzel a Singlemarkettel, de ami a legjobban zavar, hogy nem látom benne a még Direktbrokerben beküldött ajánlataimat, ezeket értékpapírszámlán lévő szabad pénzeszközként jelzi a rendszer - 5 napja... valahol mélyen a rendszerben bent lehetnek, mert egyik tegnap teljesült, de ez így gáz, mert jelenleg nem tudok ilyen régi ajánlatot módosítani-visszavonni. Szerencsére a cégekkel sem történt semmi olyan egetrengető, de mi van, ha lesz ilyen, én meg ennek hatására visszavonnám inkább az ajánlatom? A könyv hiányát nem is említeném, ez nagyon alapvető dolog kellene hogy legyen, enélkül olyan az egész, mintha a boltban nem lennének árak kirakva a termékekhez, de te azért vásárolj.
Emberek ne vicceljünk már komolyan! Ugy ahogy van hülyének néznek. 10 évig volt DB em, egyszer beállitottam, ment,működött minden.10 éve!! Most meg jött a Smart akarmi, aki fejlesztette, egy sem használta, soha de soha a DB, vagy bármit az fix. Kérdik,gyüjtik mit kéne, majd lesz 10 es köny valamikor😂persze lesz, persze. Majd visszajövök ên is hozzájuk, majd! Vettem volna short certit s&p a héten, de feleslegesen nem idegelem magam tovább én ezekkel.
A befektetési szolgáltatók közül az mbh-t is érdemes kerülni, hazai pályán az Erste és az IBKR a legmagasabb színvonalú, a mészáros bankot messziről kerülni kell minden szempontból.
Igaz nem singlemarket, de OTP kérdés. Az uj internetbankban, hogyan lehet az állampapírok napra pontos lejárat idejét, ill. a kamatforduló napját megnézni? Köszi!
Én úgy látom az otp teljesen hü.......nek nezi az ügyfeleit! Irtam nekik a hianyosagokrol azt a valaszt kaptam lesz 10 könyv 4000ft ert meg ebben az evben! Az ötösröl szó sincs ! Meg ez a csomag sem müködik rakenyszeritenek bennünket egy dragabb csomagra azzal hogy abban lesz 10 könyv közben az egész egy ugyan olyan szar marad az egesz! Miert nem lehet ezt a csomagot rendbe tenni ha már ezt fizetjük? Ezt is feleslegesen? Ugy larom rövid idön belúl ott kell hagyni az otp ez igy nem mehet! Hogy engedhetik ezt meg maguknak?
900.000Ft-os pakknál 1% a költség. Az igazából majdnem egy eladás és visszavétel költsége, de ott van az árfolyamkockázat. Szóval már valamivel az alatt is reális opció a transzfer.
A biztonságról csak annyit, hogy pl. az államkicstár a webkincstár felületen meg tudta azt oldani, hogy a mobilappon csak akkor lehet aktiválni (azaz használni az appot), ha ez az opció a webes felületen engedélyezve van. Én egy ilyet szeretnék a bankoknál is látni, nem tudom, hogy a többi banknál mi a helyzet, de az otp.nél biztos, hogy nincs ilyen, pedig, hogy most már csak egy e-mail cím is elég a belépéshez. (régen ugye számlaszám és felhasználó azonosító is kellett, ami elég jó védelmet adott a kevés karakteres jelszó ellenére is) Ja és az államkincstár a 2FA sms-ért nem számít fel semmit. Illetve nem értem, hogy az OTP miért nem tud egy tetves TOTP vagy e-mailes 2FA hitelesítést megoldani, és miért nyom mindekit át DÁP-ra és mobilappra (egyébként mostanában még ott is külön díjjak vannak egyes esetekben pl. push értesítés). Én emlékszem még rá, hogy nagyon régen egy másik bank még azt is meg tudta oldani ingyen, hogy hadveres token generátort adott a felhasználóknak. Az államkincstáros fejlesztőknek meg még egyszer külön grat, mert az egy nagyon jó biztonsági funkció, látszik, hogy ott ésszel élnek és nem szervezték ki a fejlesztést még egy másik országba, ami manapság már nagyon divatos lett.
OTP Singlemarket problémák, kérdések
Direktbroker - Régi böngészős felület, elvileg kivezetik majd
Smartbroker - Régi mobilos felület, elvileg kivezetik majd
Singlemarket - Új ökoszisztéma, böngészőben és mobilon is így hívják, még erőssen fejlesztés alatt.
Mindnkinek javaslom a singlemarket hibák jelzését az OTP felé, szoktak rá reagálni, legegyszerübb az általuk megadott emailcímre. (lásd app/böngésző) Reményem szerint még fognak bekerülni új, hasznos funkciók.
Ismert direkt/smart broker sajátosságok:
- a direktbroker megbízás csak direktbrokerben kezelhető/látható
- a smartbroker megbízás csak smartbrokerben kezelhető/látható
- fél évnél régebbi megbízás (pl egy régi stop) sehol nem látható de a telefonos ügyfélszolgálat ki tudja törölni