Mivel a moderátor tömegesen tilt ki normális kérdezőket és válaszolókat a korábbi hasonló topikból, kénytelen vagyok egy alternatívát létrehozni, hogy legyen hol kommunikálni az ok nélkül kitiltotaknak és ha kel akkor bárki másnak.
Direktbroker - Régi böngészős felület, elvileg kivezetik majd
Smartbroker - Régi mobilos felület, elvileg kivezetik majd
Singlemarket - Új ökoszisztéma, böngészőben és mobilon is így hívják, még erőssen fejlesztés alatt.
Mindnkinek javaslom a singlemarket hibák jelzését az OTP felé, szoktak rá reagálni, legegyszerübb az általuk megadott emailcímre. (lásd app/böngésző) Reményem szerint még fognak bekerülni új, hasznos funkciók.
Ismert direkt/smart broker sajátosságok:
- a direktbroker megbízás csak direktbrokerben kezelhető/látható
- a smartbroker megbízás csak smartbrokerben kezelhető/látható
- fél évnél régebbi megbízás (pl egy régi stop) sehol nem látható de a telefonos ügyfélszolgálat ki tudja törölni
Ugyanilyen soldout állapotban van a többi is. Azokat mutatja, csak a TL112-őt nem. Érdekes módon a portfóliómban a singlemarket is mutatja. Ha rákeresek a keresőben, vagy a portfóliomban rámegyek akkor már nem lehet kereskedni vele.
Várjál! Nálam most nem a certifikát vételt nem engedi, mióta kitöltöttem a tesztet, azóta az eladás sem aktív. Nem tudok meglévő certifikátot eladni. A MIFID kitöltése előtt viszont volt 1 db aktív eladás gombom és ha onnan próbálkoztam, akkor kiírta, hogy a rendszer nem fogadja be a megbízásomat. :-DDD Ha nincs árjegyző, leginkább semmit nem ír ki illetve tetteti a hülyét. Ha 0 db eladó vagy vételi mennyiséget látsz, az azt jelenti, hogy nincs árjegyző.
Értelmesebb rendszereknél, kapsz egy vagy két pipát , hogy tisztába vagy a kockázattal meg hogy tájékoztattak , hogy ez neked nem megfelelő, de ennek ellenére venni akarsz. Ez ettől még messze van. Egyébként van TL112 (máshol megnéztem) csak sold out ( 0 db eladó van az árjegyzőnek). Ilyenkor vehetsz mástól is ha benne van a sávba és el akar adni. Mit ír olyankor ki amikor nincs árjegyző ?
Én pénteken csináltam meg a MIFID megfelelési tesztet, ezt még a webbrókeren látom, hogy egyetlen zöld pipa hiányzik. Erre a SingleMarket azt írja, kereskedésre alkalmatlan és semmilyen certifikát tranzakciót nem tudok végezni. Vajon ez a MIFID teszt miatt van vagy egyszerűen rosszul van leprogramozva a Single Marketen? Van valakinek ezzel tapasztalata? Ksz
Nálam kavarodás van a feltüntetett árfolyamoknál is. Egyrészt úgy látom , nem frissül magától a grafikon, másrészt a legjobb eladási és vételi ár köszönő viszonyban sincs a reál árral.
Sziasztok! Másnál sem lehet kereskedni EBOTPTL112 certivel a Singlemarketen? Jelzi, hogy van ilyen papírom, de azt írja szürkével, hogy "Ez a termék jelenleg nem kereskedhető." Szuper... Most akkor még ma mindent szórjak ki a direktbrokeren? EBOTPTL107 / 108 /110 certinél nincs ilyen gond. Ott megjelenik az Eladok/Veszek gomb...
... és egy utolsó kérdés, ígérem mára ennyi :)) Az oké, hogy látom a real adatot, de az azon az áron vehető/eladó darabszámot nem (vagy csak én bénázok megint).
Erre a 'kényelmesebb használatot biztosít' szövegre én azt írtam nekik, hogy az új verzió a valóság lebutított verziója és amennyiben a butaság kényelmes, akkor ehhez gratulálok nekik. Most megkaptam az iktató számot, amelyen iktatták a panaszomat.
Az én józan paraszti logikám szerint úgy működhet majd, mint pl. az internet előfizu. Most van egy kisebb neted, de felfelé gond nélkül válthatsz bmikor. Feltételezem ez a 2400 lesz az alap, ahogy előttem is írták, ha lesz 10-es könyv, az drágább lesz (4k/hó), de lehet az alapba berakják az 5-öst, ahogy a direktbe is van/volt és akkor az fog 2400-ba kerülni v. lehet emelnek akkor rajta vmennyit és mondjuk lesz 3k/hó. Viszont én nem gondolnám, h gond lenne felfelé (nagyobb csomagra) váltani bmikor is, bmilyen előfizuja is van az embernek, mivel hónapról hónapra megújuló az előfizetés. Ahogy írja is, ha nincs elég zsé a szlán, akkor megszűnik és újra elő kell fizetni.
OTP Singlemarket problémák, kérdések
Direktbroker - Régi böngészős felület, elvileg kivezetik majd
Smartbroker - Régi mobilos felület, elvileg kivezetik majd
Singlemarket - Új ökoszisztéma, böngészőben és mobilon is így hívják, még erőssen fejlesztés alatt.
Mindnkinek javaslom a singlemarket hibák jelzését az OTP felé, szoktak rá reagálni, legegyszerübb az általuk megadott emailcímre. (lásd app/böngésző) Reményem szerint még fognak bekerülni új, hasznos funkciók.
Ismert direkt/smart broker sajátosságok:
- a direktbroker megbízás csak direktbrokerben kezelhető/látható
- a smartbroker megbízás csak smartbrokerben kezelhető/látható
- fél évnél régebbi megbízás (pl egy régi stop) sehol nem látható de a telefonos ügyfélszolgálat ki tudja törölni