Köszi elvagyok. Próbálok itt egy kicsit kikapcsolni. Mozgalmas időszakon vagyok túl, nem unatkoztam. Jó hónapja esküvő, most meg temetés. hmm Az élet rendje...
Azért ma nagyon jó napom van ma! Most gyűjtöm a zsepit petyának! Látom egész nap sír, második sajtótájékoztatón panaszkodik már! Fidesz "kiitta a vizet a dunából", franc a pofájukat.. Eus pénzek egy részéről meg "lemondott"! hmm Ha szélerőművekhez nem lesz szél, vajon kinek hibája lesz megint?? 🤣🤣"Szép" kilátások.... Jövő héten már dinamós lámpával kell hajtani a netet is!
Az app meg terjeszkedik, ahogy vártuk! 👍 Felesleges volt szidni őket, vezetőség teszi, tette a dolgát! Szóval, zajlik az élet! Csináltam pár chartot levezetésképpen és lassan visszatérek az itteni semmittevésre megint. Nyomjátok tovább, okosan és csendben!
Hát kíváncsi vagyok ez a hír hogy csapódik le az árfolyamban. Azért már az Erste hiteles hírnél számítani lehetett arra hogy meglesz ez a Dekada, de mégsem kezdték el őrült módon venni. Remélem azért a mai többlet információk birtokában jövő héttől ismét növekedési pályára tudunk állni.
inkább 80%-kal bővült az ingatlanportfólió értéke a GoodY és Dekada ingatlanokkal - így módosítom a korábbi eredményvárakozásomat, mert ott 50%-os növekménnyel számoltam - 2025-ös év végi kiadásra tartott ingatlanok értéke 170M EUR volt és a mostani várható összes kiadásra tartott ingatlanok értéke (GoodY és Dekada is) az pedig 310M EUR lesz - ez elképesztő
jó spekit Mindenkinek - el ne adjátok, mert ez aranybánya - vagy adjátok és megvesszük
RENDKÍVÜLI TÁJÉKOZTATÁS
a lengyel Dekada-portfólió akvizíciójának lezárásáról
Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhely: 1022
Budapest, Bég utca 3–5.; cégjegyzékszám: 01-10-046538; a továbbiakban: „Kibocsátó”) ezúton
tájékoztatja a Tisztelt Befektetőket, hogy a Kibocsátó 2025. december 30-án közzétett rendkívüli
tájékoztatásában bemutatott, a lengyel Dekada-csoport 11 kiskereskedelmi ingatlanból álló
portfóliójának megvásárlására irányuló tranzakció a mai napon lezárult.
A tranzakció zárásához szükséges feltételek teljesülését követően az Appeninn Project-EGRV Kft.
közvetlen, ezáltal a Kibocsátó közvetett, 100 százalékos irányítása alatt működő lengyel
projekttársaságok megszerezték a DEKADA S.A., illetve leányvállalatai tulajdonában álló 11 ingatlan
tulajdonjogát. Az akvizíció értéke meghaladja a 100 millió eurót, amelynek eredményeként a
Kibocsátó lengyelországi ingatlanportfóliójának piaci értéke 170 millió euró fölé emelkedett. A felek a
pontos vételárat nem hozzák nyilvánosságra.
A Kibocsátó a tranzakciót saját forrásai, valamint az Erste Group Bank AG által a lengyel
projekttársaságok részére folyósított 60 millió euró összegű, ötéves futamidejű beruházási hitel,
továbbá a kapcsolódó áfa hitelkeret felhasználásával valósította meg.
A tranzakcióval a lengyel projekttársaságok tulajdonába került mintegy 53 ezer négyzetméter
bérbeadható területű, összességében évi tízmillió eurót meghaladó bruttó bérleti díjbevételt generáló
ingatlanportfólió hét bevásárlóparkból – Brodnicában, Ciechanówban, Grójecben, Krakkóban,
Myślenicében, Olsztynban és Nowy Targban – és négy bevásárlóközpontból – Malborkban,
Sieradzban, Skierniewicében és Żyrardówban – áll. A bérlők között olyan nemzetközi és lengyel
kiskereskedelmi láncok szerepelnek, mint a Biedronka, a Rossmann, az Empik, a JYSK, a Castorama,
az Action, az Apart és az Ochnik. Budapest, 2026. július 31.
Appeninn Nyrt.
Appeninn topik