Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
STAA -12% The company said after the close it expects net sales in excess $90 million for the second quarter. Analysts are expecting sales of $90.2 million for the quarter, according to FactSet. Staar generated net sales of $44.3 million in the same period a year ago. Hát ez borzalmas hír.
WU A pénzügyi szektort nem lehet túlértékeltnek nevezni azon a héten, amikor a Paypalt fel akarják épp vásárolni. Minden a padlón, kivéve a bankkártya vállalatok. Kinek van még részvénye? A bennfenteseknek, akik novemberben és áprilisban vásároltak. Igaz, el is adogattak, de az kevesebb. Share count folyamatosan csökken, ez is pozitív. Nem jutalmazzák magukat túl a menedzserek, ez is jó. Negatív, hogy magas az adósság, és ez a kamatszint megterhelő nekik. Valamint a növekedés hiánya és a csökkenő margin. Technikailag a júniusi gyertya fordulós, és a júliusi már felette van. Egy dupla alj a két Trump pánikkal lehetséges, 2025 vámpánik és 2026 háborús olajsokk pánik. Naposon van egy inverz fej-váll 9.7-ig? 30.-án jelent, ha nem jelent jót, megütik, akinek még nincs, ott vehet szerintem.
Van valakinek Western Union részvénye (rajtam kívül)? A seeking apha-n van egy új, végső soron pozitív elemzés, az árfolyam rövid távon 12 fölé is mehet (vagy mégse). Zsiday szerint is egy egész jó távíró vállalat.
Sziasztok! Valaki meg tudná mondani, hogy mely papírokról van benne szó? Előre is köszönöm! https://www.portfolio.hu/befektetes/20260716/a-vilag-egyik-legfontosabb-iparaga-fugg-ettol-a-szuk-piactol-alig-nehany-ceg-kezeben-a-kulcs-nagy-rali-johet-849234
Időközben kettévált a 2 rv. (időben is amúgy) :D Tehát ABT jót jelentett és égbe is ment... én ezt most nem cahse-elem mehet nélkülem...csak ha később mégis lecsavarodna (nem fog) akkor esetleg újra lövök. :) Közben meg piaczáring után jelentett az ISRG s az nem lett xar csak a szoki: Magas P/E, magas elvárások a stabil növekedés guidance már nem elég így prémium szevasz! ah ban - 11 - 12 % felé oszcillál. Tehát ez utóbbiban vérengzés holnap lesz. Én meg szeretek tocsogó vérben vadászni..most stílszerűen műtős cégre... (Figyelem! Ha elszalasztom égbe megy, ha wettem reccs- lehet venni olcsóbban) :D
Règen jártam erre , oracle most jó vètel sajnos kicsit magasabban vettem. Supermicro masodjára szívok vele hogy a rohadás álljon bele... Sok mas tech így is túl van fújva
USA részvények vitasarok
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).