Topiknyitó: Zoltanovitsch 2025. 05. 11. 09:54

USA részvények vitasarok  

Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
buythedip csütörtök, 13:25
Adobe-t megfogta a 2022-es alj, az Oracle-nél ez $58 lenne, de $117nél ott van az áprilisi vámpánik-alj.
Kriptok új mélyponton, BTC ráesett a 2024-es sáv tetejére, persze a sáv alja 41k volt. De szerintem 58 és 68k közt már vissza kell pattannia erősen.
buythedip csütörtök, 13:21
SIRI +6%, na ez az egyetlen, amiből nincs
buythedip csütörtök, 13:21
Pre-market
CCI -6% jelentésre, elbocsájtások és DISH adósság probléma
GOOS -6% jelentésre, ami nagyon jó lett
SNAP veszteség helyett nyereség, +2% pre-marketben és mélyebben van, mint a covid mélypont
Tivadar csütörtök, 12:20
Előzmény: #1396  buythedip
Amiket írtál, azok többször ellenőrizve, vagy nem zavarnak be (pl TBSZ). Másnál (fórumról, családon belüli visszajelzés) is hasonlóan fura a számolás. Az adóigazolásom röpke 48 oldal, 10 oldal csak a készletpárosítás vegyesen BÉT, USA.  Ezt kibogarászni és összevetni a két helyről kinyert adatokat, szép meló.  
buythedip csütörtök, 12:07
Előzmény: #1394  Tivadar
Nincs több számlád, pl. TBSZ?
Nem törtél fel TBSZ-t lejárat előtt?
Jól vannak beállítva a dátumok? Január 1-dec 31?
A riporton rajta vannak a konkrét tranzakciók, de az adóigazoláson is, az megmutatja, miért van eltérés.
Ahham csütörtök, 07:51
Előzmény: #1392  Mal22
Óriási baklövés volt ezt a félkegyelmű szőke marhát újra megválasztani... Azt hittem az amerikaiaknak ennél több esze van...
Tivadar 2026. 02. 04. 23:11
Sziasztok.
Kicsit off topic témával jövök, elnézést. Erste-s ügyfelek vannak itt, ha jól sejtem/emlékszem. 2025-től inkább az USA vonal dominál a portfóliómban. Korábbi években nem volt gond, vagy nem volt szembetűnő, hogy az adóigazoláson szereplő összeg jelentősen eltér a Netbroker realizált nyereség riporton szereplőtől. Esetemben ~0,5M vs ~ -1,8M. Ez közel 2,5M diffi, nagyon sok. Ügyfélszolgálat szerint minden okés, hiba nem lehet. Akinél sok USA részvény van és Erste-s, tapasztalt hasonlót 2025-re? Köszi.
todi 2026. 02. 04. 22:59
Előzmény: #1369  Csaba75
Túl elfogult vagy Adobeval.
Amit már elmondtam Figma kapcsán most összefoglalva chat gpt:
Itt egy áttekinthető Figma vs Adobe (általában Adobe XD-re értve) összehasonlítás — főleg UI/UX tervezés és prototípus-készítés szempontjából: (The Crit)📊 Alapvető különbségek🔹 Platform & hozzáférés
  • Figma: böngészőben és natív appban is működik → működik Windows, macOS és Linux alatt. (The Crit)
  • Adobe XD: asztali alkalmazásként fut csak Windows és macOS rendszeren. (Graphic Eagle)
🔹 Együttműködés
  • Figma: valós idejű többfelhasználós szerkesztés („multiplayer”) és online közös munka a fájlokon. (The Crit)
  • Adobe XD: támogat bizonyos megosztást és kommentelést, de nem olyan gördülékeny valós idejű együttműködés, mint Figmában. (Graphic Eagle)
🔹 Funkciók
  • Figma könnyen kezelhető prototípusokkal, komponensekkel, design rendszerekkel, automatikus elrendezéssel és beépített fejlesztői kézifékkel. (The Crit)
  • Adobe XD rendelkezik prototípuskészítéssel és animációkkal (pl. Auto-Animate), de több funkció integrációja az Adobe ökoszisztémába helyeződik. (Graphic Eagle)
💰 Árazás
  • Figma: van ingyenes csomag, ami korlátozott projektszámot enged, emellett havi előfizetés csapatoknak. (The Crit)
  • Adobe XD: korábban volt külön alkalmazásként előfizetés, most már főleg a Creative Cloud csomag része, így gyakran drágább, ha nem használod az összes Adobe appot. (Graphic Eagle)
👍 Mikor melyik jobb?🟢 Figma előnyei✔ Valós idejű együttműködés csapatoknak — egyszerre többen dolgozhatnak ugyanazon a terven. (The Crit)
✔ Platformfüggetlen (böngésző-alapú). (The Crit)
✔ Erős közösségi támogatás és plugin-ökoszisztéma. (Graphic Eagle)
✔ Fejlesztőkkel való átadás (dev-handoff) egyszerűbb. (designlab.com)
✔ Ingyenes terv kezdőknek és kisebb csapatoknak. (The Crit)👉 Ma sok UI/UX szakértő szerint a Figma lett ipari standard az együttműködés és a rugalmasság miatt. (sonary.com)🔵 Adobe XD előnyei✔ Ha már mélyen benne vagy az Adobe Creative Cloud ökoszisztémában (Photoshop, Illustrator, After Effects), az integráció lehet előny. (Graphic Eagle)
✔ Offline használatra is alkalmas desktop appként. (Graphic Eagle)⚠️ Bár régebben versenytársnak számított, Adobe XD fejlesztései nagyjából leálltak, és a legtöbb új fejlesztést a Figma kapja. (sonary.com)🧠 Összefoglaló
  • 📌 Figma: jobb együttműködés, platformfüggetlen, ingyenes lehetőségek — kiváló választás csapatoknak és modern UI/UX munkára. (The Crit)
  • 📌 Adobe XD: ha már Adobe-fizetős csomagod van és ragaszkodsz az asztali apphoz, még használható, de nem élvonalbeli UI/UX eszköz ma. (sonary.com)
Mal22 2026. 02. 04. 22:14
Előzmény: #1391  Mal22
Termeszetesen az allam is joval erosebben beleszol a gazdasagba marketbe mint elotte lasd UNH kivereztetese (es privat egezseg szektor) stb stb, igy meg egy valtozo amit csak az adott politikus kor tud…
Mal22 2026. 02. 04. 22:13
Ok, Google beat minden es selloff, csak az alkalmat varja a market… Nem tudom mennyi ideje figyelitek en kb 15 eve vagyok US marketben, es undoritonak talalom az egesz tavaly evet es ident, egy utolso gozolgo nulla, csak az insider trade csak a story, egymasnak ellentmondo narrativak, AI egy bubble de kozben kinyirja gaming sectort (lasd gaming papirokat google genie utan) de google szakad, kinyirja szoftver szektort de AMZN amin a vilag es AI infrastrukturaja fut oldalazik 5 eve lassan… De Trump es korei tokeletes poziciokat tudnak felvenni van ez a Steve faszfej Zizu gyerek, pont amikor Trump szinre lepett jelent meg es csinalt kb 20-40k usdbol kb 100M USD-t es annyira idiotak amerikaiak hogy nem latjak at hogy 99.999% hogy insider, Trump fianak egy haverja sztem, es mar tomik elofizetesekkel….
Na most azert gaz az insider kereskedes mert a levegobol nincs penz tradingnel, ha valaki, valakik a tokeletes poziciot, oldalt tudjak felvenni es sokszor a Te masik oldaladon is ok lesznek akkor csokken a profitod erre dobd ra a csicskaszar dollart amit csak extra feert hedgel tudod lehozni, plusz volatilitast es overnight rullingot es kesz is….
Undorito szerintem.
Mal22 2026. 02. 04. 22:13
Ok, Google beat minden es selloff, csak az alkalmat varja a market… Nem tudom mennyi ideje figyelitek en kb 15 eve vagyok US marketben, es undoritonak talalom az egesz tavaly evet es ident, egy utolso gozolgo nulla, csak az insider trade csak a story, egymasnak ellentmondo narrativak, AI egy bubble de kozben kinyirja gaming sectort (lasd gaming papirokat google genie utan) de google szakad, kinyirja szoftver szektort de AMZN amin a vilag es AI infrastrukturaja fut oldalazik 5 eve lassan… De Trump es korei tokeletes poziciokat tudnak felvenni van ez a Steve faszfej Zizu gyerek, pont amikor Trump szinre lepett jelent meg es csinalt kb 20-40k usdbol kb 100M USD-t es annyira idiotak amerikaiak hogy nem latjak at hogy 99.999% hogy insider, Trump fianak egy haverja sztem, es mar tomik elofizetesekkel….
Na most azert gaz az insider kereskedes mert a levegobol nincs penz tradingnel, ha valaki, valakik a tokeletes poziciot, oldalt tudjak felvenni es sokszor a Te masik oldaladon is ok lesznek akkor csokken a profitod erre dobd ra a csicskaszar dollart amit csak extra feert hedgel tudod lehozni, plusz volatilitast es overnight rullingot es kesz is….
Undorito szerintem.
Ahham 2026. 02. 04. 21:25
Előzmény: #1386  Feherlo
Köszi!!
buythedip 2026. 02. 04. 21:03
BAX +6% hogy ne csak panaszkodjak.
buythedip 2026. 02. 04. 21:02
Előzmény: #1383  Robotka
Nekem túl rövid a chart ahhoz hogy bármit is tudjak gondolni.
Plusz a bennfentesek 5B $ részvényt öntöttek a piac nyakába.
Ez még a Dellt is felülmúlja.
Cathie Wood veszi, az is ijesztő.
Feherlo 2026. 02. 04. 20:08
Előzmény: #1374  Ahham
zsoltee77
zsoltee77 2026. 02. 04. 20:03
Előzmény: #1383  Robotka
Ennyire hiszel benne? Kifejtenéd, ha megkérlek? Érdekel, mert a számok alapján veszélyes terepnek tűnik.
Én ma SMR-t vettem vissza, Microsoftot, NVO-t. 
buythedip 2026. 02. 04. 19:54
Adobe-t megveszik, Oracle-t, Paypalt nem.
Robotka 2026. 02. 04. 19:21
Előzmény: #1380  einstein
Corewave nekem 70 alatt közel all in
Ahham 2026. 02. 04. 19:13
Előzmény: #1379  Csaba75
Eddig azon paráztak, h át AI egy lufi, most azon, h az AI megeszi a szoftvercégeket...!? 
buythedip 2026. 02. 04. 18:51
SIRI - Sirius XM jelent holnap, és ma zöld.
Buffet részvény.
Bár a KHC is azóta emelkedik, mióta Greg Abel kiszállt.
Berkshire a kontraindikátor?

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek