Topiknyitó: Zoltanovitsch 2025. 05. 11. 09:54

USA részvények vitasarok  

Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
buythedip 2025. 10. 01. 09:19
Előzmény: #416  Zoltanovitsch
74.21 amit látok AH csúcs.
Guidance-t elolvasom ma.
EPS beat volt, ahogy a Polymarket árazta, de az eps YoY alapon csökkent.
Erre mondtam, hogy alacsony a léc és lehet örülni.
buythedip 2025. 10. 01. 09:17
Előzmény: #415  Zoltanovitsch
Az megvan, hogy a Pfizer csökkenti az árakat Trump kedvéért, és erre ralizott?
Persze lehet hogy csak kommunikáció az egész, és jelképes csökkentés lesz, vagy kapnak nagyobb állami támogatást, adókedvezményt vagy nem tudom. Vagy a vámok miatt árat emeltek, és most a vámokat elengedik nekik, és visszacsökkentik, és kész a politikai győzelem?
Bob 2025. 09. 30. 23:30
Előzmény: #412  buythedip
Psec-ben én nem látok kitörést vagy nem ugyan azt értjük a kitörés szó alatt. 
Bob 2025. 09. 30. 23:27
Akkor hogy is alakult a hónap:
AMD eladva +40% a kiszálló
Intel + 42% 
Lulu dobott egy hátast de lassan éledezik -10% (trendek alapján az utolsó negyedév mindig erős, bizakodó vagyok)
Merck lassú lecsorgott a hónapba de a mai 7% emelkedés +2% felé húzta ( június óta a 2% nem túl sok, de tartom)
Unh: A hónapban hozott 12%-ot.  Majus vége óta van meg, +14%  összesn- jól néz ki. 
Snap: 2 hete van meg -7%. A mai -8% nem esett jól. 😩
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 09. 30. 22:17
Előzmény: #414  Zoltanovitsch
NIKE 
Indul a mandula... felfelé 2, 3,  5 % pluszok cikáznak :)
Jó hír hogy akkor ebből most sztem kimaradok (megint) :D 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 09. 30. 21:27
US healthcare .. hát mire érek haza??? Még csak címkéket látok de Trump újabb deal ekat ajánl az paharmásoknak ! Atom zöld ma a szektor!!!  Futnék utána de legalább a Merck -em éled.   Novo lemaradó...az amúgyis venném... :)
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 09. 30. 21:22
Előzmény: #410  buythedip
Bolti popcorn nálunk  3,5 perc kell neki mikróban. :D:D:D 
buythedip 2025. 09. 30. 19:09

https://polymarket.com/event/will-nike-nke-beat-quarterly-earnings-2025-09-30-0pt27
A Polymarket szerint 90% az EPS beat Nike jelentésre.
Ettől még a guidance lehet lehangoló és eshet.
Szerencsejátékosok vehetik!
buythedip 2025. 09. 30. 16:12
Előzmény: #218  Bob
PSEC kitört, miután eladtam.
FeherTibi 2025. 09. 30. 15:04
A mai Portfolio signature cikk az Intelrol szol ?
buythedip 2025. 09. 30. 11:02
NKE jelentéshez popcornt vásároljatok.
buythedip 2025. 09. 30. 10:47
Előzmény: #404  Bob
Szerintem is jó ötlet az Adoba, a 412-es rést még idén kitölti.
Persze lehet 330-336 előtte, de az már nem nagy downside.
Ha ma zöldben zár, záráskor vehető.
buythedip 2025. 09. 30. 10:34
Előzmény: #403  Freeshark
Szerintem már nem a consumer PC processzorgyártás a fő mozgatója a chipgyártók árazásának, hanem az AI/cloud services / datacenter.
buythedip 2025. 09. 30. 10:30
Előzmény: #402  Zoltanovitsch

Investing néha hülyeségeket csinál. Pl. volt hogy egy pillanatra 0 lett az ára mindennek, és az összes értesítőm aktiválta, ez meg az X és Y ár alá esett. Állíthattam be mindet újra.
NKE:
pénteken sima hammert nyomott, ami lefelé trend fordulóját ígéri. RSI szerint is túladott a naposon. A 100 napos mozgóátlag megfogta, illetve az új sáv alja.
Az új sáv a múltkori pozitív jelentés után alakult ki.
Előtte még vámpánik volt, a kettő között volt egy +55% rally
Nem látom tisztán, nem vennék most, ha jelentésre beverik 63 alá, akkor talán.
einstein 2025. 09. 29. 16:49
Előzmény: #405  einstein
És ha már a nagy lehetőségekről beszélünk: 
RedCat, erősen spekulatív, volatilis nagy jövőbeli reményekkel felvértezett drón gyártó, levegőben-vizen. Bekerült a NATO katalógusba, egy esetleges pletyka 3nap alatt húz rajta 40% ot. 
StrongBuy target 14-15usd.
einstein 2025. 09. 29. 16:45
Előzmény: #404  Bob
Az ADOBE az egyike azoknak a szoftver cégeknek ( má a nagyok közül ) aki igazándiból kimaradt az AI őrületből, illetve fordítva sült el nála a dolog. Véleményem szerint indokolatlanul. Az eső trend vége felé lehetünk, én vízionálok egy durva nagy felocsudós megtépést, és rövid időn belül >25% árfolyam ugrást. Lehet gyj-re, lehet piaci pletykára, de meg fog indulni.
...én legalabb is erre fogadtam
Bob 2025. 09. 29. 15:01
Sziasztok! Átnéztem a figyelő listámat és a gondolataim:
- adobe: a negyedéves eredmények folyamatosan jók mégis esett, szerintem elérte az alját az árfolyam. Rsi: 40 ami túladottságot jelent.
Diageo: foglalkoztat továbbra is ez a szépen rajzolt trend csatorna
Apa: ez a vonat elment vagy érdemes szaladni utána?
Freeshark 2025. 09. 27. 09:50
Előzmény: #396  riskmanagementisnice

Tehát ha nem bizonyítja a javuló teljesítményt akkor az árfolyam visszaesik.
Az Intel cpu-k nem olyan rosszak, fejlettek az i7 és i9-k, a pc laptop és szervergépek között jelentős a piaci részesedése, miért került versenyhátrányba mint piacvezető? Azt tudom h veszített néhány %-ot az amd-vel szemben?Az AMD jövőképéről mit gondolsz így h az Nvidia szövetségre lépett az Intellel?
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 09. 27. 09:33
Előzmény: #401  buythedip
Nike
"HA nem vagyok full vak(si) ÉS az investing is jól rajzolja a gyertyákat naposon És az AI nem annyira tudatlan állat mint én, akkor lehetséges h a tegnapi inverted hammer mai beégése készül? " 
Sejtettem h nem a gyertya fog beégni hanem én! :D :D :D 
(Volt amúgy apró gyanúm h az investing megviccelt..már láttam ilyet...  tegnap sőt kisebb tf en nézve a NIKE chartot mintha mintha nem adná ki az invert hammert de naposra kattintva meg invert kalapácsot rajzolt.. ezért fogalmaztam már meg úgy : "..az investing is jól rajzolja a gyertyákat naposon..." na és ma mit látok az adott napra? Normál gyertyát rajzol a tárgyalt napra!!! Tádáááá  furi.(Új nap kikapcs reboot stb.) 
Ja és most nem ittam Cariprazine-ra!! :D 
Amúgy a tegnapi  (pénteki) valami szitakötő lett végül nem? :) 
buythedip 2025. 09. 26. 19:59
Előzmény: #400  Zoltanovitsch
Én nem látok tegnapra inverted hammert, mára látok simát.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek