Topiknyitó: DavidCamp 2025. 03. 22. 05:39

Hadiipar-nukleáris-urán és minden ami hozzá kapcsolódik  

Ide jöhetnek a hadiipari infok, érdekességek. Tanuljunk, informálódjunk egymástól.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Valiz
Valiz ma, 19:17
Előzmény: #774  IstiSan
Én is nehezen értem, és kezd elegem lenni belőle. Volt a charton egy fej-váll, akkor kellett volna realizálni, és jó időre elfelejteni. 
IstiSan
IstiSan ma, 17:32
Előzmény: #771  Valiz
Jó 2000-ről 1500-re minősítette. Ma az árfolyam -10% 1214.
Érdekes. Úgy látszik, hogy ezt a hónapot is az Ai szektor nyeri. A hadiipariak meg mind hadilábon áll.
Goldstein17 ma, 14:39
Előzmény: #772  Borisz
Ő veheti, én még varhattam volna vele ahogy elnezem.
Borisz ma, 11:08
Előzmény: #764  Borisz
Máma megint vett újabb fél millióért.
Valiz
Valiz ma, 10:25
Rheinmetall célárát JP Morgan jelentősen csökkentette. Nem optimista a hangvétel. Ráadásul magával húzta  a többi papírt is. Renket próbálok bővíteni.
Goldstein17 ma, 10:24
Előzmény: #769  Borisz
Meglátjuk, egyelőre nagyon kis szelete a portfóliómnak, annyi van belőle, mint Wizz Airből, ami már plusszos:)
Borisz ma, 10:12
Előzmény: #767  Goldstein17
Állítólag a gyengébb Q1 csak időzítési jelenség, jönnek a pénzek a többi negyedévben, fel fog ez szépen támadni. Hát úgy legyen!
Borisz ma, 10:10
Előzmény: #766  Goldstein17
azt már régóta :-)
Goldstein17 ma, 09:24
Kis tétellel újra részvényes vagyok. Az 1800-as eladások az esésben már nem is tűnnek olyan rossz árnak.
Goldstein17 ma, 09:17
Most egyébként mit áraz a piac? Világbékét?
DavidCamp ma, 08:32
https://forbes.hu/uzlet/michal-strnad-hadiipar-milliardos-forbes-lista-100-leggazdagab-csehorszag-interju

részlet.....

Nemrég Zdeněk Jurák pénzügyi igazgatójuk azt mondta nekünk, hogy ha most véget érne a háború Ukrajnában, a NATO-országoknak még tizennégy évig tartana feltölteni a készleteiket…Amikor kitört a háború, az EU legtöbb állama elkezdte átadni Ukrajnának a stratégiai tartalékait, hogy meg tudják védeni magukat. Azóta ezeket a készleteket gyakorlatilag senki nem töltötte vissza – vagy csak minimálisan. Biztosan nem igaz az, hogy tőlünk minden Ukrajnába megy. Nálunk ez valóban csak a csoport bevételeinek körülbelül egyötöde. Persze ez még így is óriási szám.

Borisz csütörtök, 19:01
Előzmény: #763  Borisz
Armin Papperger máma is vett félmillió Euróért. Tudja, mit csinál.
Borisz csütörtök, 16:35
Előzmény: #762  Shadowrider7
lehet bővíteni, akinek van mibül
Shadowrider7 csütörtök, 16:00
RHM 5% minuszban mai nap. 
Tippelni tudok, nem a várakozásoknak megfelelő a jelentés? 
Seri hétfő, 18:40
Előzmény: #760  Valiz
Elég rossz hírek keringenek körülötte. A hírekkel eléggé oda tettek a cégnek szerintem. Bár tagadják a vádakat, de a bizalomvesztés bekövetkezett és szerintem rárepültek a shortosok is.
Valiz
Valiz hétfő, 17:53
CSG-vel problémák vannak, nem fest jól, és rossz hírek veszik körül.
Valiz
Valiz 2026. 04. 28. 12:41
Hát jó lenne már valami történés, mert az én idegeimet is próbára teszi a Rheinmetall. Bővítettem kicsit, persze rosszkor, nem 13-al kezdődött az ár. 
Nukleáris szektor mocorog végre kicsit felfelé.
Fluor befejezte az SMR kitettség eladását, remélem mindkét papírnak csak jobb lesz ettől. 
Borisz 2026. 04. 27. 19:33
Azért érkeznek ám a megrendelések a Rheinmetallnak.
https://live.deutsche-boerse.com/news/Bundeswehr-bestellt-Infanterie-Ausruestung-bei-Rheinmetall-1877b71d-af42-4b22-98ad-22fa8902586b
Nem bánnám, ha az ilyenek lassan a zárfolyamában is visszaköszönnének már!
Borisz 2026. 04. 26. 07:31
Előzmény: #756  DavidCamp
Igen.
Azonban én megpróbáltam utánajárni, hogy az öböl-háború mely amerikai készleteket fogyasztott el nagyon, és arra jutottam, hogy ezek különböző rakétaféleségek voltak. THAAD, HIMARS, meg mittoménmik. Azt találtam, hogy ezeket a Lockheed-Martin meg az RTX hivatott pótolni, több év távlatában.
Míg a drónos megállapítással nem vitatkozom, mégis érdemesnek tartom figyelni a drága spéci rakéták pótlásának kérdését is.
DavidCamp 2026. 04. 26. 05:35
Előzmény: #754  Borisz
Hajrá, gyerünk. A hadiipari megrendelések felpörögnek, kifogytak a készletek. És a jövő a drón hadviselés!!!!
Seri 2026. 04. 23. 20:23
Előzmény: #754  Borisz
Ezen mér én is gondolkodtam, de  egyedi részvényben egyelőre nem merek beszállni, 100 % USA kitettségű ETF pedig a xetrán nem kapható. Három ETF-et figyelek, de azoknál sem túl rózsás a helyzet a tőzsdén jelenleg. Igaz az egyik nemrég lépett piacra
Borisz 2026. 04. 23. 19:21
Viszont ha a trumpnak fotytán vannak a golyói, elkezdek töprengeni azon, hogy be kéne szállnom az amerikai hadiiparba. Döntést még nem érleltem.
Goldstein17 2026. 04. 22. 16:37
Előzmény: #751  Borisz
Előző fel kört kihagytam, pedig pont teljesítette a céláramat.
Borisz 2026. 04. 22. 16:24
Rheinmetall továbbra is elkeserítő. De asszem 7-én Q1 report, talán az tesz mán valami kis csodát.
Borisz 2026. 04. 21. 16:58
TKMS:
Most van Németországban az indiai hadügyminiszter. Remény szerint most véglegesítik a TKMS indiai tengeralattjáró üzletét (10-12 Mrd USD).
Ha ez meglesz, a szerződéskötés 2026 folyamán várható.
A kanadai tengeralattjáró projektben nem látszik előrelépés, a TKMS és a dél-koreai Hanwha küzd a projektért.
DavidCamp 2026. 04. 20. 11:20
Előzmény: #748  Capi
Egy komoly tételt jelentő fegyverbeszerzést általában még az USA-ban, Németországban vagy Angliában is körülleng a korrupció.
Román viszonylatban az lenne a komoly meglepetés, ha nem lopnák el menet közben a négyötödét!!!
Capi
Capi 2026. 04. 20. 07:08
Románia mintegy 3 milliárd eurós gyalogsági harcjármű-beszerzési programja a jelek szerint előre eldöntött eredményre fut ki. A védelmi tárca gyakorlatilag megerősítette, hogy a szerződést a német Rheinmetall kapja. Mindez annak ellenére történik, hogy a cég több mint 30 százalékos áremelést javasolt. A döntés körül egyre több kérdés merül fel a verseny tisztaságával, valamint Románia ipari érdekeinek érvényesülésével kapcsolatban - számolt be a Defence Industry Europe alapján a Portfolio.

Több forrás szerint Radu Miruță védelmi miniszter egy újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, hogy a gyalogsági harcjármű-program teljesen biztosan a Rheinmetallé lesz. A válaszát megismételte azután is, hogy megkérdezték: mi történne a most folyó tárgyalások kudarca esetén. A Rheinmetall ugyanis 30 százalékos áremelést szeretne végrehajtani, ezt a román védelmi miniszter korábban még bírálta. A 3 milliárd eurós program keretében Románia 298 új, NATO-szabványnak megfelelő gyalogsági harcjárművet szerezne be. Ezekkel a szovjet korszakból származó elavult eszközöket váltanák ki. A 3 milliárd eurós program keretében Románia 298 új, NATO-szabványnak megfelelő gyalogsági harcjárművet szerezne be. Ezekkel a szovjet korszakból származó elavult eszközöket váltanák ki.

A beszerzési eljárás átláthatóságát tovább gyengíti, hogy az információkérési dokumentációt (RFI) kizárólag a Rheinmetallnak küldték meg. Más potenciális versenytársakat egyáltalán nem vontak be a folyamatba. Források szerint ilyen feltételek mellett a Rheinmetall a tárgyalásokon nem kínált érdemi árengedményt, sőt, ehelyett inkább a beszerzendő harcjárművek számának csökkentését javasolta. Hasonló aggályok merültek fel más, a SAFE-keretrendszerben zajló beszerzéseknél is. Ilyen például a NATO-szabványú kézifegyverek beszerzési programja. Ipari források szerint a projekttel több minősített gyártót is kapcsolatba hoztak, köztük az FN Herstalt, a CZ Groupot, a Berettát, a Heckler & Kochot, valamint a SIG Sauert. Végül azonban a részletes műszaki specifikációkat és az ajánlatkérést mindössze egyetlen cégnek küldték meg. Ez nemcsak a tisztességes verseny szempontjából problémás, hanem komoly jogi kockázatokat is hordoz. A SAFE végrehajtási rendelete ugyanis előírja, hogy minden azonosított és alkalmas beszállítónak meg kell küldeni az információkérést. Ezt követően pedig egy átlátható szempontrendszer alapján összehasonlító értékelést kell végezni. A SAFE-keretrendszert eredetileg a védelmi beszerzések felgyorsítására hozták létre Romániában. A rendszer ugyan egyszerűsített eljárásokat tesz lehetővé, de a verseny fenntartására vonatkozó garanciákat is tartalmaznia kellene.
ronaldinyo 2026. 04. 07. 21:51
igaz hogy lebombáztak egy atomerőművet
keeper 2026. 04. 07. 20:20
Előzmény: #742  Borisz

Ha a tankokat vissza is mondják a skyranger 30 tuti menni fog, slágertermék,  állítólag az öbölben jól szerepeltek csak keveset vettek az arabok... + az összes német repteret, kritikus létesítményt és környékét ezzel fogják védeni, már le is vannak szerződve 100 évre előre. Ha siklóbombát is képes leszedni (mert aknagránátot tud) az meg már csak a hab lenne a tortán.
.
Az autóipar is profilt vált lassan...
https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2026/04/fegyvergyartas-nemet-gazdasag-atallas-hadiipar-autoipar
Borisz 2026. 04. 07. 11:15
Rheinmetall:
Ami az egyiknek kudarc, az a másiknak lehetőség.
A holland hajógyártól úgy néz ki elveszik a projektet, mert képtelen. A Rheinmetall két nemrégiben megvásárolt patinás hajógyára, a Lürssen és a Blohm und Voss meg átveheti, úgy néz ki.
Nosza, hajrá!
https://www.portfolio.hu/global/20260407/oriasi-kudarc-a-masodik-vilaghaboru-ota-a-legnagyobb-hadihajojat-epitette-volna-az-europai-nagyhatalom-most-milliardok-uszhatnak-el-828942

Topik gazda

DavidCamp
3 1 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek