Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Spiller ma, 20:21
Előzmény: #4001  N0MAD
Mi van morci, megint semmit nem értesz ez legyen a te gondod.  
Az irígység az sokaknak  lehetne motiváció de ezen a színten csak bogyóvá aszal. 
Van itt egy csapat akikről mindig ez jut eszembe.
Snatch - Desert Eagle 0.50 (HUN)
N0MAD ma, 17:06
Előzmény: #3999  Spiller
ne engedd hogy a tanulatlanságod miatti frusztrációd teljesen leuralja a kommunikációdat az okosabbakkal.
Próbálj tanulni mégha öreg is vagy mint az országút és fideszesebb mint a szakácspesta.
Innen legalább könnyű fejlődni. Csak ne a kocsmacoelhokat érezd bölcsességeknek.
Spiller ma, 16:46
Előzmény: #3994  Firekiller
próbáltuk. de ha lehet egyben értelmezd a modatot.
Spiller ma, 16:44
Előzmény: #3995  N0MAD
persze mert a szokásos, nem érted. Ezért nem is ír neked senki választ mert minek. 
Firekiller ma, 13:08
Előzmény: #3991  FatFIRE
te sem úgy látom...
Firekiller ma, 13:07
Előzmény: #3996  N0MAD
értem
N0MAD ma, 12:28
Előzmény: #3994  Firekiller
simán butaságot beszél mint mindíg.
Simán lehet valaki jól kereső szakbarbár, egy területen szakértő amúgy meg....
Egyáltalán nem ritka jelenség, sőt, a saját területre fókuszálás és a többi figyelmen kívül hagyása pont hogy nem ellentmondás. MInt sok it-s, programozó akinek a maradék idejét a számítógépes játékok töltik ki és gyakorlatilag nincs élete.
N0MAD ma, 12:22
Előzmény: #3993  Spiller
"Persze az én hordalékom nem ugyanaz mint a tiéd vagy a másiké. "
Akkor csak átment az üzenet hogy teleszemeteled a topikokat ahelyett hogy a sajátjaidban fejtenéd ki a nézeteid és ott csak az olvassa akit érdekel. 
Firekiller ma, 11:55
Előzmény: #3993  Spiller
és beszéltél vele a szakterületéről,? mert én nem láttam itt ilyen párbeszédet
"De ha beszélsz velük - főleg ha a szakterületükről- akkor tapasztalsz egy magas értelmi szintet egy magas tudást egy magasabb kalibert"
Spiller ma, 11:47
Előzmény: #3988  Firekiller
Ismerek jópár embert aki alkalmazottként magasan van a piacon és keresi a havi nettó 2-3-4 milliót. De ha beszélsz velük - főleg ha a szakterületükről- akkor tapasztalsz egy magas értelmi szintet egy magas tudást egy magasabb kalibert. A 40milliós embernél egyiket sem lehetett érzékelni ezért raktunk többen kérdőjelet az összeg mellé. Ráadásul belebonyolódott, volt az összeg eurós majd havi de aztán forint majd HUF majd évire  szerényedett meg tán bruttó is lett. Nincs ezzel gond de minek?  Ez egy fórum tehát  mindenki akkora számot mond be amekkorát akar de egyébként sem kötelező.  Ha van egy 10-20éves cég  akinek van nettó 300-400 milliós forgalma  abból nem nehéz éves színten kivenni a fenti összeget.  Szerintem ha sikeres vagy a magad területén akkor nem vagy irígy senkire, hanem teszed a dolgod és próbálsz mindenből tanulni és a tapasztalataidat átadni.  Sokakat inkább frusztrál mások sikere próbálják bagatelizálni vagy persze mert ner vagy lop vagy stb..lefordítják a saját vacak kis értelmezésükre... sajnálom őket. Komolyan. Az embernek van egy élete és 40felett érzed rossz az irány vagy nem úgy csináltad ahogy kell akkor persze bekeserednek főleg ha már 50 az a szám.  Az is gond sokak annyit hoztak a szülői házból csinálj egy jó iskolát és dolgozz,  miközben azt látják mások sokkal előrébb vannak. nagyobbak lettek a különbségek és ettől összetöpörödnek. Nem a teljesítményre irígyek hanem az eredményre.    Egy fórum elvileg a kollektív bölcsesség tárháza még ha sok is a reszli a hordalék. Persze az én hordalékom nem ugyanaz mint a tiéd vagy a másiké. 
akrki ma, 11:44

40m brutto nem feltelenul 2m. netto. ibkr-nel sima programozo allasnal egesz nagy resze a vested reszvenybol jon, plusz az egyszerri cash bonusz. 
Ettol fuggetlenul nem feltelenul ertenek a befektetesekhez.
Jo kereset es nagy vagyon nem feltelenul talaja meg egymast. negyed akkora fizuval es jo, kitarto portfolioval siman tul lehet az ilyen embereket noni vagyonban, Fidesz, mutyi es apuci penze nelkul is!
FatFIRE ma, 10:45
Nem megy át a lényeg: nem az összeg a problémás itt, hanem a tag. De gondolom nem érted ezt sem, ugye? 🤷🏻‍♂️
N0MAD ma, 10:29
mintha az éves bruttó negyven, azaz havi két milla nettó munkajövedelem olyan elképzelhetetlen lenne....
egy fire topicban. LOL
de amúgy a főfidesztolók fő érve mindig ez volt: te csóró vagy azért mondod hogy... én bezzeg gazdag vagyok tehát igazam van!!!!!!!!
rohadt unalmas már de hár eddig ért el a végtelen iq a vitakultúrában. :D
Firekiller ma, 10:07
Másrészt;
az arány ezek között 8-9 az 1-2 -höz. Tehát jogos a társadalmi feltételezés....
" a vagyont mindig apuci pénzével és/vagy a NER-rel magyarázzák, véletlenül sem a tehetséggel, a szorgalommal, vagy azzal, hogy a másik ügyesebb volt és jobb döntéseket hozott" 
Firekiller ma, 10:05
Előzmény: #3987  FatFIRE
Ne sértődj meg, de ezen most jót kuncogtam.
Egyrészt volt itt egy tag aki sokszor megírta hogy a szakterületén profi  évi 40 millió bruttóval - ami nem befektetési témakör - mégis körberöhögted és meghazudtoltad számtalanszor ... csakmert befektetési témakörben nem penge...
FatFIRE ma, 08:05
Előzmény: #3981  Spiller
"A többségből kicsavarnak valami iskolát, izzadságszagúan elvégzik aztán írják az önéletrajzokat "riportokra" járnak multikhoz."
Aztán meg vannak sértődve, amikor valaki leírja, hogy egy ilyen átlagjóska munkakörben elérhető jövedelemnek mások a többszörösét is simán megkeresik. 🤷🏻‍♂️ Ez is egyike a magyar társadalom nagy élethazugságainak: a vagyont mindig apuci pénzével és/vagy a NER-rel magyarázzák, véletlenül sem a tehetséggel, a szorgalommal, vagy azzal, hogy a másik ügyesebb volt és jobb döntéseket hozott. 😂
FatFIRE ma, 07:43
Előzmény: #3979  Freszelés
Dehogy, nem haragszom rád, 🙂‍↔️ csak engem úgy neveltek, hogy akkor se tartsam elfogadhatónak a hazugságot, ha érdekemben áll. Nekem ez nagyon megtérült az üzletben és a magánéletben is. Így választottam párt is és a gyerekeimet is így neveltem. 
Spiller szerda, 23:44
Előzmény: #3970  Freszelés
El lehet venni az élét. Azt mondod 20cm es a tied?
Firekiller szerda, 17:56
Előzmény: #3983  Goldstein17
tőlem most a jóbarátom ajándékba kér egy használt 9 személyes gépjárművet.... mit tegyek?
Goldstein17 szerda, 17:48
Előzmény: #3982  Goldstein17
...kölcsönkértek...
Goldstein17 szerda, 17:47
Előzmény: #3964  Firekiller
Nagyapám, amikor kölcsön kértek tőle, sosem adott, mindig azt mondta kölcsön nem adok, csak ajándékba. Ezt (is) megtanultam tőle, egy problémával kevesebb.
Spiller szerda, 17:35
Előzmény: #3964  Firekiller
Hiába magyarázod úgy sem megy át. De nem is kell. Mindenkinek az adottságai és a teljesítménye szerinti élet jár. Ha van hozzá egy csipet szerencse az már extra, ha nem akkor marad a kőkemény teljesítmény. 
Én csak azért szoktam magyarázni hátha valakiben ott motoszkál valami de még nem fogalmazta meg mi az és akkor beugrik neki.  A többségből kicsavarnak valami iskolát, izzadságszagúan elvégzik aztán írják az önéletrajzokat "riportokra" járnak multikhoz. Túlképzettek de az élet nem igazolja vissza a tudásukat főleg nem azt amire értékelik a sajátjukat. Nekik marad az okoskodás a mit miért nem lehet megcsinálni. Meg sem értik a  kötött agyukkal. Nekik a legnagyobb szopacs az tiszaéra, mert most már nem lehet arra fogni, azért mert a gaz fidesz leuralja a piacot és a jó cégeket elveszik.  
.
.Amúgy a világ így van kitalálva. Mehetsz a németekhez hollandokhoz, belgákhoz, Londonban kb ugyanez. 
Egyszerűen nem alkalmasok más feladatra. De nem is kell. A 80% a méhecske aki összehordja a kis fogaskerék a szerkezetben amit valaki összerakott . Az igénye  8 órából dolgozni 6ot, az a lényeg ne legyen olajos a keze "értelmiségi" "irodai" munka legyen és meglegyenek a csetreszek, ha a haverok kérdezik akkor lehessen valami szép címet mondani. A számára kitalált társasjáték gazdálkodj okosan kis papírvackaival jól elvan.   Minden országban összeraknak egy papírmasé díszletet a kis méhecskéknek. Ők a bérmunkás réteg  a modern kor proletár rétege. Miért? mert nem az ő tulajdonuk a termelőeszközök. Mivel ilyennel nem rendelkeznek ezért a munkaerejüket tudásukat kölcsönzik a "tőkéseknek"  Amúgy érdekes: A társadalom működésében vannak feladatok amit igény szerint eltérő módon megfizet. Ebből a palettából választhatnak a delikvensek. A mai korban kialakult egy jóléti rendszer.  De mert mindenkinek az a célja a gyerekének jó legyen és ezt úgy értelmezik a gyerek ne fizikai munkát végezzen. Viszont ezért szükség van vendégmunkásokra akik elvégzik a fizikai munkákat amire a jóléti  társadalomban már kevés a jelentkező.  Itt a qrva nagy veszély a szövetnadrágos proletároknak az MI kb 10x jobban elvégzi az ő munkáját.  Ez a széles kör lesz az elkövetkező időszak nagy vesztese. Mivel hatalmas rész ezek ezért kíváncsi vagyok a megoldásra. 

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek