Az infláció mértékére mondtam. De emlékeim szerint nem, de rákerestem: "Magyarországon a bruttó átlagkereset 2006-ban 171 351 forint volt havonta a teljes munkaidőben alkalmazásban állók körében. A nettó átlagkereset ekkor nagyságrendileg 110 000 - 111 000 forint körül alakult. " Kérdés bruttó vagy nettó, de ugye az átlag ápol és eltakar, vidéken sok helyen jónak számíthatott bruttóban is...
annyira érdekelt mindenkit a véleményed hogy le is halasztottad a beszélgetést. Ismét. Meg jöttél a fikázásoddal és a politikai rettegtetéseddel. Ismét. Sokat dobtál a beszélgetésen. Ismét.
a vége lemaradt én szeretek dolgozni agyalni, szervezni összerakni valamit, tárgyalni... Ha azt vesszük FIRE létnek, hogy veszel házat spamyolbaaa és lejártok a partra esetleg van egy kis hajód.. meg ott kajáltok és pár sznob magyar öreggel összejártok, sütögetés. Háá biztos jó de azt gondolnám beszűkült az életem. talán 75-80körül ha..
Korábban írtam szerintem a fire állapot definiciója hiányzik. És miért vágyunk pont a fire állapotra. Én kb 20éve azt csinálok amit akarok. Keresek a tőzsdén a céggel heti 2-3 napot kell foglalkozni, ha akarom azt távolról is meg tudom tenni..A tárgyalásokat én végzem, ha kell át tudom adni ez már nem kritérium vagy a kommunikáció több formáját használhatnám. Megvannak azok a csetreszek amikre szükségünk van a cégek jövedelme biztosítja a megélhetést a megtakarítások egy részét elutazzuk egy része visszaforog. Azt gondolom valamikor a föld 3 részén fogok élni. Vélhetően Ázsia, földközi tenger és Magyarország kb 4 hónapos etapokkal. Jelenleg családi kötöttségem is van. A gyerekek önállóak. Kell e vagy sem a gyerekekről a szülőnek gondoskodni. Hááát szerintem nem baj ha egy kezdőcsomagot megkapnak. Egy olyat amiből akarjanak tovább lépni. egy 50nm lakás némi befektetési pénz, pár milliós autó. ez 60-100millió. Ez megspórol nekik kb 10évet. Ha akarják akkor ebből már tovább léphetnek. Nekem ez megfelel mert egész életemben a szabadság volt a legfontosabb és az igényem szerinti élet. Ha valaki a családban a házimunkát végziés a kertet is elintézi vagy főz ez attól függ neki munka vagy az élethez tartozóan örömmel végzi.
nemhogy így de durvábban is, haver annó ismerkedett valami csajjal, az úgy kb az első pár randin mondta a srác szülei házára is hogy az a mienk lesz, meg a te jövedelmedből így élünk majd, ami az enyém az meg az enyém. De annyira hogy a hűtőből ha a dinnyének a felénél többet evett meg lehordta a srácot hogy az ÉN részem, majd pár nap múlva kidobta amikor már nem volt jó de az az ÖVÉ. Le is lett koptatva persze, de azért na :D (nem vonatkoztatva senki jelenlévőre vagy párjára természetesen)
Majd decemberben tervezek "Kata szabad" néven topikot indítani. Igyekszem majd az érdeklődőket odahívni és a témában beszélgetni. A szóhasználat részletkérdés, lehet akár részleges szabadságként hívni, nekem mindegy.
Ez így teljesen rendben is van, csak a szóhasználatban volt véleménykülönbség. Sok sikert hozzá, majd számolj be, ha már a topikindítónk elmaradt mindkét FIRE topikból :D
Nekem párom félt elengedni a munkát, (agymunka igény volt az indok, és azért presztizs is) így négy órában dolgozik otthonról. Betanította az utódját de még nem lehet elengedni a kezét, de szerette is volna folytatni, így jelenleg ez megy. Én elvileg abbahagyhatnám (külön kezeljük a megtakarításainkat, így alakult ki, nem nullával jöttünk össze és más a kockáázatvállalási hajlandóság és befektetési hajlam) egy személyre nagyobb befektetéssel rendelkezem mint az emlegetett összegek, de egyrészt szeretem is amit csinálok (bár azért már sokszor unom ) másrészt nem is nagy terhelés, már régi rutinból megy, harmadrészt meg 27 végével kezdenek lejárni TBSZ csomagok, addig még tervezem csinálni, gyarapodik is. De nagyon nem érzem hogy 60 éves koromig ki kellene húznom a nyes miatt, valahol aközött és ötven közt fogom abbahagyni. Igazándiból nem a munka a fő tényező hanem a szabadságfaktor, jelenleg azért helyhezköt a munkám ha nagyobbrészt HO is, nem tudom tengerpartról tolni, hiába informatikai munka. Aztán meglátjuk, lehet nem akarnak majd könnyen elengedni, valami távfelügyeletet lehet megajánlnak, majd kiderül, azt lehet bevállalom. Van (fiatalabb) kollega aki vállalkozásra váltott, őt se engedték könnyen, valami négy órás állásnak megfelelő rendelkezésre állást kialkudtak nála. (a rendszer amit üzemeltetünk nemzetközi, de az országban csak egy van, elég egyedi, ősi hardverektől terepi eszközökön és perifériákon át a virtualizált szerverekig. Nem megyek bele majd ha abbahagytam elehet elmesélem mivel foglalkoztam :D )
A hosszabbtávú szemlélet kapcsán egyetértek. De előfordult már, pl 04.13.-án, hogy nyitáskor nagyon jó vételeim voltak és ezt azért tudtam csak megtenni, mert rosszullétet színleltem és kint a mosdóban nyomtam a tőzsdét. Ha nincs főnök és munkahely, ezekről nem maradok le. Mert többször előfordult már, hogy nem volt lehetőségem megnyitni az appot. Nyilván nekem is van unalmas része a portfoliómnak, de számomra kell izgalmasabb láb is.
F.I.R.E. életmód (általánosságban)