van egy ismerősöm aki igazi értelmiségi.. a semmire nem jó bölcsész diplomával.. valamikor ilyenek voltak a művházakban a népművelők. woodstock séró, kockás ing, krisztus papucs, emberszag.. szóvak igazi gyógyegér. Jókat szoktunk beszélgetni.. amikor több idő volt lementünk a partra ittunk egy bort.. mindenre volt egy-két-három idézete... Ilyenkor mindig mondtam neki most felmondod 3másik ember gondolatát..és hol van ebben a tiéd? Ha már ennyire bölcsek vagyunk. Lénárd S. mondta a délamerikai "vadakról". "nekem sok képem van de az mind másolat neki kevés képe van de az mind eredeti" erről van szó. Kértem az MI-t a naplementéről hozzon be idézeteket, elég gagyik voltak lecsesztem.. erre ezt hozta. Minek mán ide bölcsész. :) Megértem, ha ezek túl "sablonosak" voltak. Próbáljunk valami mélyebbet, költőibbet és kevésbé közhelyeset:
A melankolikus: „A naplemente az égbolt vérzése, ahogy a nappal belehal az éjszakába, hogy aztán minden reggel feltámadjon.” – Válogatott versek és gondolatok a Magyar Elektronikus Könyvtárban
A festői: „Vannak pillanatok, amikor a horizont nem egy vonal, hanem egy ölelés, ahol a fény és a sötét még egyszer utoljára kezet fog.” – Irodalmi részletek a Digitális Irodalmi Akadémián
Márai Sándor erejével: „Nézd ezt a fényt: már nem melegít, de még mindent megvilágít. Ez a búcsúzás legnemesebb formája.” – Márai Sándor idézetek a Helikon Kiadó gyűjteményében
Fatfire többször hangoztatta hogy neki nagy a cerkája NER ide vagy oda, az őszinte válasz kéne mekkora lenne a cerka ha nem lett volna NER meg ez az ingatlanőrület amit a kormány generált az elmúlt tíz évben?
Emlékszem, felvettem a filozófiát mint opcionális tárgyat, a tanár nagy Heidegger rajongó volt, viszont az én bal agyfélteke túlsúlyos agyammal nem volt egyszerű a lét értelmének megvitatása. Nem való minden mindenkinek.
Gyengébbek kedvéért ez nem jelenti azt, hogy ne olvastam volna Nietzschet vagy Heideggert. Hárman jártunk filozófia fakultációra a gimnáziumi évfolyamunkról:)
Valóban nagyon gusztustalan, hogy 16 évesen elolvastam a Józan ész trónfosztását. Nem vált káromra, ma is kultúráltan tudom kezelni az emberi butaságot.
F.I.R.E. életmód (általánosságban)