Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Goldstein17 2025. 11. 17. 09:14
Előzmény: #2515  Capi
Nekünk egy Andrássy úti lakásunk áll üresen már fél éve úgy, hogy ha az általunk elvárt bérleti díjat fizetné a bérlő, akkor se érnénk el a 3 %-ot. Persze ennek örülhetünk is, nagyon megemelkedztek az árak. A földpiacon ugyanezt látom, az általam figyelt körzetben olyan árakon kelnek el kis 8-10 hektáros területek, amik teljesen irreálisak. Persze, haaz ember egy kicsit belelát ezekbe az ügyletekbe látja, hogy nem a megtérülés a mozgatórugó.
szieszta 2025. 11. 17. 09:01
Előzmény: #2513  Spiller

Ezeket a szakértőktől kiszivárgott terveket a fidesz kreálja és harsogja reggeltől estig. Több órás  véleményt, ami az utolsó 5 évben valaki mondott, azt szavanként összecsipegetik, összevágják és rémhírt csinálnak belőle. Aztán a csókos szakértők meg magyarázzák, mit jelenthet, mire gondolt az illető. Ezt meg szépen a közmédia folyamatosan leközli, hírként.
Nevetséges, mikor bemondják, hogy a tisza szakértője az adóemelésről beszélt és mikor hallgatom rájövök, hogy ezt már egy hónapja is hallottam. Ja .....azóta minden nap bemondják.
A fidesznek nem kell az adóforintjaink, majd kérnek kölcsön fűtől, fától. Szerintem attól is félnek, hogy az ezer évre titkosított hitelszerződések napvilágra kerülnek. Például az orosz, kínai, meg majd a közeljövőben aktuális amcsi milliárdok. Persze dollárban.
Azt meg pontosan tudjuk, hogy nem a NER-nek kell visszafizetni, hanem a NÉP-nek. Pedig ennek nagy része is a NER zsebében landol, mint eddig  az EU-s pénzek, meg az állampapírokból a bevétel. Itt ne csak a lölökre, tiborcokra meg a színpadon lévő csókosokra kell gondolni, hanem az egész maffiahálóra, ami sok éven keresztül feji az államkasszát.  A helyi csókos vállalkozóktól, a közszférán élősködő vezetőkön keresztül, a protekciós családtagokig.
Nandi 2025. 11. 17. 08:41
Ezzel még egyet is értünk, lesz adóemelés. A kérdés az, hogy ha OV marad, akkor nem lesz? És ha nem lesz miért nem lesz?A bankadó duplázása már bejelentve. Persze, fizessenek a szemét bankok, sokat keresnek, gondolja az egyszeri kormánypárti, csak ugye ennek jó része be lesz építve a költségekbe, vagyis te fizeted.Jó példa az élelmiszer kiskereskedelem. Ott az átlagos haszonkulcs 2-4%. A nyakukba kapták a  4,5% parasztvakító un. "extraprofitadót". Ha nem hárítják át, veszteséges működésre kényszerülnének. Persze, hogy áthárítják. Vagyis te fizeted.Gondolom ezt mind látod, csak valahogy megmagyarázod. Magadnak is.
Capi
Capi 2025. 11. 17. 08:19
Előzmény: #2512  Nandi
A CATL1 is csak 50%on üzemel. A napokban voltam Debrecenben és több érdekeltel beszéltem, akik kapcsolatban van a céggel. Elszámították magukat! Ami pörög az a LEGO (Nyegyháza) és a BMW.
Capi
Capi 2025. 11. 17. 08:16
Előzmény: #2509  Spiller
Az egyik legjobb bérlőm egy ukrán. Fene se gondolta volna.
Azt látod, hogy már érzik, hogy itt van a teteje?
Capi
Capi 2025. 11. 17. 08:14
Előzmény: #2504  Spiller
90%-val egyetértek, a többi 10% pedig billeg, hogy merre az arra.
Függ attól, hogy a választások után ki kormányoz majd.
Az biztos, hogy a leszakadás nő a tsi rétegek között.
Lakáskiadással én is küzdök, idióta bérlők. 3% kb. valós. Unom már de ez van.
Van ami ki sincs adva pont ezért, de megy az értéke felfelé. Kérdés, hogy megáll-e a növekedése.
bronz 2025. 11. 17. 05:00
Látom, megy az MP rettegés megint. :)))
Szerinted ha a felcsúti kommunista nagyvezéred nyer, az eddig kiszórt választási cirka 2000 milliárdot nem fogja visszaszedni kamatokkal, lásd 2022-es választási osztogatás után, amikor hülyére inflálták a forintot?
Elég rosszul tolod te is a propagandát, tele logikai bukfencekkel. De nyomd csak, cirka 150 nap és véget ér számodra is a NER cici korszak. :) 
Hogy fogtok itt majd visítozni. :) 
Spiller 2025. 11. 17. 01:41
Előzmény: #2512  Nandi
Igen, biztosra veszem mp adoemelest. Egyszeru, eu tamogatja mpt es azokat kell megtennie amit eu minden evben javasol kifogasol. Mp szakertoitol is kiszivarogtak tervek. Maskepp nem jon ki a matek sem.  Mar parszor kiveseztuk nem irom le ujra.
Nandi 2025. 11. 16. 23:45
Igen érdekes, MP estén biztosra veszed az adóemelést. Ha marad OV, akkor nem lesz? És ha nem lesz miért nem lesz?
Akkugyárakhoz egy gondolat. Kb. az öntött betonon kívül mindent külföldről hoznak, még a magyar célgépépítők se rúgnak labdába. Esetleg a tartalék eszközök beszerzésében lehet némi aprópénz. Ugyanakkor a magyar állam jelentősen megtolta ezeket a gyárakat, ahol kérdés mennyi magyar fog dolgozni. A külföldi meg minimálisan fogyaszt itt (ÁFA). A megépült gyárak döglődnek, a CATL2 már nem is ide jön. Kérdéses, hogy nemzetgazdasági szinten kijön e pluszosra az egész móka.
Spiller 2025. 11. 16. 19:56
Előzmény: #2507  Placi82
Titok de neked elmondom a Kunsági csatorna. van egy két titkos lejárat amit sokan nem ismernek  :) 
Spiller 2025. 11. 16. 19:54
Előzmény: #2507  Placi82
igen. Ökölszabályként olvastam valamikor a max 20éves megtérülést ingatlannál .. és ideálisként számoltam adó és felújítás mentesen 100% kihasználtsággal  az 5%ot.. ami nem reális a gyakorlatban  és még munka is van vele.  Mondjuk az airb lakás ügynökség általi hasznosításának a számait ne ismerem. 
Spiller 2025. 11. 16. 19:48
ingatlanhoz még hozzá tartozik, lesz még 1-2 hullám sztem mert a zsidók ukránok és egyéb nációk  tolhatnak rajta.   Mondjuk a zsidók zsidóktól fognak venni akik most - ahogy érzékeltem- eladják a kiadásra szánt ingatlanokat érzik itt van kb az árak teteje. 
MP-ék pár rendelkezéssel helyre tehetik az ingatlanárakat ha neadjisten.
1. airbnb tiltás (megnövexik a kiadásra szánt lakások száma kínálati piac alakul ki)  
2. külföldi ingatlanvásárlás korlátozás vagy lefölözés (spanyol tervek /bár lehet csak a piac felpörgetése miatt dobták be/ ) 
3. ingatlanadók 
4. vagyonadók. 
5. szociális lakások és kollégiumok építése
Placi82 2025. 11. 16. 19:35
Előzmény: #2506  Goldstein17
Világbajnok No1  emelkedés volt az elmúlt 10 évben euróban és dollárban számolva is a magyar lakás árakban. ! 
Placi82 2025. 11. 16. 19:18
Nincs 5% már Pesten . Sehol.Kiveve ha luxus ,lakás , rövidre kiadásra. Azt nem számoltam. 
De számoltam a kiadás utáni adóval 24 havonta 2 hónap üresállással, 3 évente tisztasági festés egy festővel .
Nincs benne semmi problémás bérlő etc...,mostani ingatlanárak mellett a befektetési hozam nincs 3%se lassan nemhogy 5%.
Minden mással, 1,2 3 As pontokban  110%osan egyetèrtek veled !:).
És isten legyen irgalmas, ha jön egy deglobalizacios háború következményeként, a  termelő Kelet nem finanszírozza tovább  a fogyasztó  Nyugatot...
Annak minden következményeivel.
UI:Mi az a vadregényes  csatorna, ha publikus?:))
Goldstein17 2025. 11. 16. 19:01
Előzmény: #2501  Placi82
A budapesti lakáspiacon  egy egyszeri együttállás van, egy bizonyos szegmensben szűk knálat mellett, olcsó hitelekkel és egyéb állami támogatásokkal megtámogatt keresleti oldal , mesterségesen gerjesztett árak, erős forint, a lehető legjobb kiszállási pont. 
Most sokan gyakorlatilag önerő nélkül ugorhatnak bele egy vásárlásba úgy, hogy 15 év  szinte töretlen emelkedése van mögöttünk, így nagyszerű befektetésnek gondolhatják a lakásvásárlást. A jövőben viszont a bérleti díjak további nyomás alá kerülhetnek, ami a befektetési célú vásárlások megtérülését is megkérdőjelezi a jelenlegi árakon. 
A kínálati oldal is erősödhet az új építésű lakások számának növekedése miatt, illetve kormányzati intézkedésekkel a bérleti piacra terelhetik a most kiadatlan állami, önkormányzati és magántulajdonú lakásokat, ami egyébként eddig érthetetlen módon nem történt meg.
Mérséklődhet az állami támogatás a vásárlásokra ezeket a forrásokat pedig inkább bérlakások építésére esetleg bérleti díj támogatásokra fordíthatják.
Spiller 2025. 11. 16. 18:59
pergetek, élőhallal is horgászom és úszóval fenekezővel mindenrehorgászon, nem csak ponty vagy süllő.  Néha harcsázom. Sajna idén még nem voltam :( 
Spiller 2025. 11. 16. 18:56
Előzmény: #2501  Placi82
Mi lesz itt jövő év nyaratol, a hazai ingatlan piacon?  
.
Szerintem túlkínálat lesz, mert  minden ingatlanfejlesztő lakást csinál, aki irodásnak kezdte el az is átváltott lakásra másrészt aki akart az már vett ingatlant 1-2-3 db-ot  most még a 3%os hitelesek "ki kéne valahogy ezt használni"   hitelesek mozgatják a piacot és nem kevesen csúcsnak gondolva kiszállnak és adriai dubaji ingatlanokba ugranak és rengeteg az idős ember akik meghalnak és az örökösöknek a pénz kell.   
A matek sem jön ki: pl  1.500.000-es nm vételárat 6250Ft nm áron kellene kiadni havonta ha 20éves megtérüléssel számolsz, nem adóztál nincs felújítási alap. 
És ezzel évi 5%ot kerestél.  Ennyit kereshetsz euros vagy dolláros állampapírral is.  Ft-os állampapírral 7%-ot
Ha kormányváltás lesz nem ismerjük a tulajdonos által lakott és a kiadott ingatlanok adózását. 
Ha beindul az osztrák típusú szociális lakásépítés  pl önkormányzati minidubaji területen vagy valamelyik rozsdatemetőben 
Egy bizonytalan dolog van tovább emelkedik vagy sem az ingatlanok ára. Ez olyan mint a kutya vacsorája. 
.
2)Az ipari  termelésben?   
.
Az ipar egyik fontos eleme az energiaár ilyenek pl a vegyipar alu és egyéb fémgyártás stb.. Eu elcseszte az olcsó energiát  másrészt usa belevezette eut a piacának a 66%ának az elvesztésébe.. orosz és kína..  A magyar ipar gyenge, elsődleges piacunk a németek és együtt mozgunk a hazai multikkal mint beszállítók. 
Az akkugyártás jó lehet, mindenhez akku kell még egy darabig.  Sajnos a multik nagyrészt autóipar, ami usa embargó miatt egyelőre csak lesnek mint lukinyúl.  Igaz a vád beszállítók vagyunk bérmunkások. A kutatásokban elvileg jók vagyunk  de nem jelenik meg a gyakorlatban.  Már írtam a kábelektől kezdve a csavarokig szögekig mindent importálunk. Lásd barkácsboltok, tüzépek villanyszerelési anyagok.   Talán a hadiipar hoz valamit de saját fejlesztések is kellenének pl a drónok speciális páncélok.. lőszerek.  
Minden gyártó és csomagoló gépsor, cnc eszköz külföldi..jellemzően német svájci. és már kínai is. 
.
3)az általános makro gazdaságban. 
.
Langyos pocsolya  sok a multi magasak a bérek kevés magyar termék, innováció kutatás nem jelenik meg a gyártásban.. Mezőgazdaság élelmiszer gyártás lapos veszteséges. A beszállító vállalkozások felvevő piacai pl autóipar válságban. 
Ne feledjünk mellettünk itt a háború, nem lehet tudni eszkalálódik e, aki nem hülye az tartalékol ugrásra kész. Ezért hiába a magas bérek nem fogyasztanak az emberek aki tud megtakarít. Állítólag 20-25% aki hónapról hónapra él  nincs megtakarítása.  
Az MP féle megszigorítások és adóbomba vélhetően a középréteget fogja megtizedelni.  
.
Szerintem coresz, jönnek a megszorítások... 
Szerinted? Véleményed, Fatfire? 
Goldstein, és Spiller mester szerintetek? 
Lenni kell, MP is betesz és még ha jön a válság világ színten akkor az nagyot durran nálunk is.. sokak fire álma örökre füstbe megy. .. az emberek 50%át padlóra teszi..átrendezi a vagyonokat.. szerencsére sokaknak lesz mit eladni..feladni. 
Ui :hol horgászol a Balatonon Spiller?, Sullozöl vagy potyozol? :(
.
élővizeket szeretem pl Körös Tisza. és van nem messze pesttől egy kis csatorna, nagyon vadregényes. 
Spiller 2025. 11. 16. 18:10
Előzmény: #2500  FR73
részben igaz. A helyiek is éjszaka mozognak akkor de minden étterem pláza konditerem taxi légkondis.  
Spiller 2025. 11. 16. 18:08
Előzmény: #2494  Törölt felhasználó
Igen az elvtársak és fiókáik akik marxot engels tanultak hirtelen rájöttek mit tanultak. Tőkésnek lenni jó amikor tiéd a termelőeszköz. Már nem is volt olyan ronda a nagyhasú szivarozó szelvényvagdosó tőkés.   A proletárok meg termelőeszköz nélküliek akik bérért  kölcsönadják a tudásukat munkaerejüket majd ők működtetik. Megszerezték az ipari területeket az út és hídépítő cégeket  a dunaparti sóderbányákat és betongyártó cégeket aszfaltcégeket a nagy katobergereket és rekultivációs gépeket markolókat teherautókat... A nagy raktárterületeket  és termőföldeket amiket később átminösítettek, irodaépületeket. A haveri bankok adtak pénzt amit nem kellett visszafizetni mert még konszolidalizáció előtt voltak.    Máig ezeken a telkeken épülnek a   lakóparkok a XI ker, a Váci út a  marina part.. a plázák és nagy bevásárlóközpontok. Pl a soroksári Auchen helyét elvtársak eladták olcsón azzal a kitétellel a vevőnek méregteleníteni kell. Haveri cég megvakarászta a föld  tetejét elvitt pár teherautó földet és leszámlázta a zseppénzt.   Később a második körben átjátszották francia és egyéb haveri kezekbe közműveket malmokat gyárakat.  Anno egy lakossági fórumon egy valódi kommunista bácsika nekiszegezte a kérdést valamelyik főelvtársnak (gyurcsány is rémlik de nem pontos az emlék) . Elvtársak, hogy lehet az vannak köztünk milliárdosok? Főelvtárs azt mondta az a nép vagyona, nem akarjuk a nácik kezébe kerüljön, ha hatalomra kerülünk visszaadjuk a népnek.  
Még ezeknek  a komcsiknak a fiókái a fiókáik fiókái..és azoknak is a f... :) még itt vannak köztünk. 
A NER ehhez képest kis mihály. A NER a konzervatív érzületű erisztokrácia akar lenni szemben a vörösingesekkel. "Kicsit zöld kicsit savanyú de a mienk"  Ezeket egy irányba lehetett volna állítani. 
Azért van átjárás és vannak összekötők táskás emberek. 
Azt gondolom a 40év komcsi kísérletezgetés 80év kárt okozott. egyrészt az emberek mentalitásában gondolkodásmódjában. Már írtam a fidesz egyik bűne az az emberek gondolkodását meghagyta ebben a gondoskodó állam a kádári modellben. Ok van ilyen irányzat hogy a szociális piacgazdaság legyen ne pedig a rideg kapitalista rendszer..és a 3. út a szingapúr féle ahol diktatórikusan  vezet egy hatékony irányba egy erős vezető. Az is igaz Magyarországot nem akarja a nyugat elengedni a gyarmati sorból. Itt nincs igazi verseny sem a multik sem pedig a banki oldalon. kartellben vannak. Ez szabadságharc.    Azt se mondja nekem senki nem lehet senkinek kiteljesedni. 9% társasági adó (jelenleg)  ha ezzel nem megy akkor semmivel. Elérhető bármilyen technika technológia 5mrd alatt még NER-est sem látsz.  Tehát minden adva van kivéve a piac. A hazai sovány a külföldihez meg csak nyomokban férsz hozzá. 
Placi82 2025. 11. 16. 17:49
Előzmény: #2494  Törölt felhasználó
Mi lesz itt jövő év nyaratol, a hazai ingatlan piacon?
2)Az ipari  termelésben? 
3)az általános makro gazdaságban. 
Szerintem coresz, jönnek a megszorítások... 
Szerinted? Véleményed, Fatfire? 
Goldstein, és Spiller mester szerintetek? 
Ui :hol horgászol a Balatonon Spiller?, Sullozöl vagy potyozol? :(

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek