Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Capi
Capi 2025. 11. 16. 11:06
Előzmény: #2477  Törölt felhasználó
Ez bizony így van, nagyon is. Hitelkirályok, autó, utazás, stb...nem látunk bele de biztos hogy van benne egyfajta feltűnési viszketegség és többet mutatok a valóságnál.
10ből9 ilyen.
Én azt az elvet vallom, hogy kevesebbet mutatok mit a valóság. A családomat is ebbe az irányba formálom. És a barátaimat is.
Persze amikor tudják hogy 1 hónap nyaralás a föld túloldalán januárban az ellen nincs mit tenni. Ez van.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 11. 16. 10:41
Előzmény: #2477  Törölt felhasználó

Szerintem ez nem igaz. Aki általánosít és irigy, annak tök mindegy hogy "gazdag" a másik, vagy csak éppen van olyan dolga amit Ő nem tehet meg.A probléma (és az én problémám is) nem itt van.Egyszerűen a 2010-s évektől (amikor volt lehetőség rá), nem a megfelelő emberekre, nem a legokosabb, legrátermettebb és versenyképes vállalkozói réteg lett kiemelve, és ez a kicsitől egészen a tőkésig igaz!
Emiatt nagyon kevés a nemzetközileg is versenyképes cég!
Pedig simán ott lehetnénk az építőiparban, élelmiszeriparban, egészségiparban. Ott a Forbes 100-as cég listája, érdemes megnézni!
https://forbes.hu/lists/magyar100-2025/?slide=1
Van egy érdekes dolog benne, mégpedig az, hogy aki ide be tud kerülni, az jelentős, hanem és kizárólag toppon van a nemzetközi árbevételben, vagyis jelentős export tevékenységet folytat. Aki nem így került ide be, az a haveri kör = NER. Még az is furcsa lehet, hogy a 100 leggazdagabb magyar közül hánynak van a cége ezen a listán. Amit írsz a végén, egy érdekes dolog az ún. újgazdagok jelensége, és ami a NER-hez köthető, az rettenetesen sokat ártott és árt a Fidesznek...
Törölt felhasználó 2025. 11. 16. 10:25
Előzmény: #2449  Placi82
Placi, múltkor kérdezted, mibe fektetek, ebben van változás: elindultam Dubai ingatlanpiaca felé. Tartósan növekvő lakosság, rengeteg jól kereső, vagyonos ember, az európai gazdaság lassulása miatt várhatóan növekvő tőkevonzó képesség, magas hozamok. 
Törölt felhasználó 2025. 11. 16. 10:17
Előzmény: #2421  szieszta
Máshol is beszéltünk már róla, hogy a magyar társadalom erősen gazdagellenes. Emiatt a vagyonos embereket számos negatív tulajdonsággal ruházza fel és miután ezeket az elképzeléseket más, hasonlóan gondolkodó emberek is visszaigazolják, az ilyen elképzelések meggyökeresedtek és általánossá váltak. Egy index nélkül az autók között szlalomozó BMW-s egyszerre akár több tucat emberben is képes napi visszaigazolást adni a gazdagok gátlástalan bunkóságáról. Holott ma már egy durrogó kipufogós M-es BMW, vagy egy Merci AMG egy átlagos csepeli panellakás árának ötödéért is megvehető (használtan), s mint ilyen, teljesen alkalmatlan tárgy a gazdagság megjelenítésére. 
Az egyszerűbb lelkeknél azonban már egy új iPhone, vagy valami egyéb divatos gadget is betöltheti a státuszszimbólum szerepét. De a közösségi médiában akár a tengerpartokról lőtt utazós fotók is megteremtik a gazdagság, a luxusélet látszatát.  Én például soha egyetlen ilyen fotót nem osztottam meg, mások viszont állandóan igyekeznek ilyeneket posztolni - sokszor a hasonlóan nem túl magas keresetű, szintén munkavállalóként dolgozó kollégáik előtti felvágás céljából. 
N0MAD 2025. 11. 16. 10:17
Előzmény: #2472  szieszta
“ Valahogy úgy lehetne leírni, az érték nem változik, csak az ára.”
Le lehetne írni csak nem lenne igaz. Nem ugyanannyi volt az értéke a termófóldnek amikor gaekés korszakban egy tonnát vetve két tonnát arattak, de semminek nem azonos az értéke hanem a körülmények eredejője.
Primitív példával nem ugyanannyi az érteke egy palackos víznek most a vízcsapod mellett ülve mint a sivatagban szomjazva, egy jegynek az usába most meg a kimenekülések idején, meg semminek akkor ha nem létszükséglet meg akkor ha igen.
Attöl függetlenul hogy forintban dollárban aranyban búzában vagy kagylóhéjban és üveggyongyben nézed az értékét.
Vagy egy doboz cigi ertéke egy dohányosnak vagy nem dohányosnak. Ésigytovább, ésigytovább.
Az érték is változik.
Capi
Capi 2025. 11. 16. 10:13
Előzmény: #2447  Spiller
Minden évben a szilvesztert és a januárt ott töltjük. Mindig máshol. Legutóbb Koch Changon voltunk. Én lazán ott töltenék 3 hónapot is. Nagyon szeretem Ázsiát. Vietnam is nagyon jó amúgy, ajánlom a tengerparti részeit.
z0li23
z0li23 2025. 11. 16. 09:44
Előzmény: #2470  slash
✔️
Placi82 2025. 11. 16. 09:29
Előzmény: #2469  Spiller
Nem hiába mondom mindig, hogy az arany a pénz, a többi papír pénz csak adósság.!!
Ja ja. De Gaulle elkezdte hadihajó számra haza hordani az USA aranyat és papír  dollárt adott érte.....
Oszt csodálkozott hogy 1968 ban bebuktattak.. .😂
Amúgy én speciel egyre jobban  bírlak Spiller srác!:)), értelmes, jo vilaglatasu szabadszájú vagy:)
Merre jártál meg a  nagyvilágban?? EU ban melyik kedvenc országod, ha 3 honapot kellene kötelezően ott töltened  melyiket valasztanad,  (spanyol,  Észak vagy  Dél olasz, Francia.o.?).
szieszta 2025. 11. 16. 09:23
Előzmény: #2469  Spiller

Ahogy írod, az aranystandard is mindig kamu volt. Mikor kézből kézbe ment az aranypénz, gondolom akkor is volt infláció. Valójában  a pénz mögött mindennek az értéke volt, nem csak az aranyfedezetről szólt. Ez csak az értéktelen csereeszközként működik átvivőként, mikor értéket adsz el, majd értéket veszel belőle.Az csak köztes állapot, mikor a pénzt birtoklod.
Valahogy úgy lehetne leírni, az érték nem változik, csak az ára.
A mostani liberális kapitalizmusnak éppen ez na baja, mindenkinek jár  a jólét, nagyon előre futottunk. Minden azonnal kell, ha pedig ez kell, akkor ezt kell nyújtani. A politikusaink hatalmon akarnak maradni, így nem hosszútávú jólétet támogatják, hanem a mézesmadzagot húzogatják. Mindig megtalálva azt a határt, mikor lehet bekeményíteni és mikor engedni. Ehhez pedig nagyon sok pénz kell és ha nincs, kölcsön kell kérni. Kölcsönt meg csak annak adnak, aki "hitelesen" tudja bizonyítani, hogy vissza is tudja fizetni, mert jól használja fel.
Megint csak  a parasztokra húzom ezt rá. Nagyapám szívesen adott kölcsön búzát annak, akinek volt földje és azt elvetve többet kapott vissza. De   a napszámosnak is adott, mert az meg ledolgozta nála. A hitelnek éppen ez az alapja, ezzel az emberek nagy részét le lehet kötni.
Tegnap volt egy beszélgetés egy elemzővel, aki azt mondta, ezért fontos a család és gyerekek, mert ott már nagyobb a felelősség és sokkal jobban lehet azokat az embereket irányítani. Az ember félti családját, vagyonkáját, így nem lázad. Látjuk ezt a történelemben, mikor a diákok, nincstelenek indítják a forradalmat. Nincs mit félteniük, vagy már akkora az elkeseredés, hogy felülírja a félelmet. Megjegyzem, mindig kell felbújtó, a nép nem lázad, ha nincs szikra.
szieszta 2025. 11. 16. 08:54
Előzmény: #2463  Spiller

Már korábban is mondtam, nem vagyunk egyformák. Mindenkinek másra van igénye.
Például én soha nem értettem, miért kell azért elutazni, hogy kipihenjem magam. Főleg, ha valaki mindig ugyan oda megy , ugyan azt nézi és csinálja. Mintha haza menne. Szerintem mindenhol egyforma  a napkelte és   a napnyugta, csak meg kell találni a szépségét. Mi a gyerkőcökkel  ki szoktunk menni a határba ezt nézegetni.
Tegnap egy régi ismerőssel beszélgettem erről,  mikor egy nagyon félresikerült tíznapos kirándulásuk miatt panaszkodott. Még egy éve azt mondta, kell az az évi kétszer két hét külföldi feltöltődés.
Én disznó és csirkeevő vagyok, nagyon ritkán próbálkozok mással, mert úgy sem ízlik. Birka, kecske, nyúl, kacsa volt a szüleimnél, én egyiket sem ettem meg, de ismerősök hoztak halat, vadat, de én abból sem ettem.
Masszázson talán négyszer voltam, az is csak akkor, mikor fájt a lábam. Lehet, többször kellett volna, mert nem segített. Ezekben az energia átvitelekben sem nagyon hiszek, miért nem a te energiád áramlik át a másikba?
A szexet meg elintézzük a feleségemmel, nem tartozik másra, nem  a legfőbb eleme az életemnek.
slash
slash 2025. 11. 16. 07:03
Előzmény: #2467  Spiller
Így van. Én 20-31 éves korom között fullban kiéltem magam. Aki lány szembejött és visszamosolygott hát levarrtam mint a szél. Ma van szép feleségem nyugodtan röhögök már mindenen.  Körülöttem válások tucatjai borzalom a mai világ. 
Spiller 2025. 11. 16. 01:50
Előzmény: #2429  Placi82
Meg rosszabb. Usaban 71ben kikerult  a dollar az aranystandart alol mert mar akkor kamu volt. Azóta az aruk es a munkad a bizalmad a fedezet. zanzasitva . A FED 0.5 dollarert nyomtat 100dollaros bankjegyet,  odaadja az usa kormanynak 100dollar hitelkent aki 100dollar erteku munkaert odaadja neked vagy lefolozi a munkabéred adoval es ezzel fizet . 100dollarnyi melot csinalsz 0.5 dollarert.  Ha hitelt kersz kapsz egy virtualis számsort es nem csak siman munkaval fizeted vissza hanem  kamatokkal növelt munkaval. Kohn mondana,hogy ügyes.
Spiller 2025. 11. 16. 01:29
Előzmény: #2451  szieszta
Nem feltetlen. A magam reszerol 3Dben  3 dimenzióban elek. Munka, csalad,a baratok szorakozas hobbi. Ha egyikből atlepek masikra akkor rahangolodom es csak az van.Sokan ezt nem a tudják. Minden dolog ügy tema egy vonalban egy sikba van rendezve.  Es nincsenek szetvalasztva. Ezert szaladgálnak.
Spiller 2025. 11. 16. 00:55
Előzmény: #2448  Placi82
Amugy mindenkinek azt mondom ferfinak nonek ki kell elni a vágyait házasság elott es nem kell errol beszelni nem kell oszintesegi roham. Akkor lehet csak jo csaladapa vagy anya, lezarul egy szakasz es nyilik egy csodas uj...ha nem, akkor vagyakozik keseruseg marad benne vagy 40 50evesen megbolondul es elvalik 10-20 evvel fiatalabb partnerekkel potolgat.  
Spiller 2025. 11. 16. 00:32
Előzmény: #2455  szieszta
Szallodaban altalaban csak reggeliztem vagy azt sem.  A varosban kajaltam delben csodas keves este sulthalak rakok kagylok... Ejjel is volt olyan nenike sutogette parazson csirkemajat, szivet palcikara fuzve..,  ahogy sult ugy ettem. Mondom fizetem menyi volt, mondta en tudom. Fizettem 10db kb 6-7 lehetett. Erdekes kialakult a 2x 4 oras alvas ritmusom.  Roppant pihenteto nyugtató. Ottani napfelkeltekor ebredes tengerparti seta relax 1 -2 ora  majd egy leves majd le a strandra shinga beer delutan fel furdes alvas 4 ora este 9kor ebredes es ejszakai elet boltok..kb 2ig majd  4ora alvas.. Na tenyleg vege.
Spiller 2025. 11. 16. 00:13
Előzmény: #2460  szieszta
2008ban itt volt soros. Elmondta a kapitalizmusnal jobb dolgot meg nem találtak ki.szabad verseny önszabályozó piac. Ja.. Meg mozgott a mondat után a szaja mikor bedőltek a piacok es soros azt mondta.hogy az amerikai kormanynak kutya kotelessege megmenteni a bankokat. Mama hogy van?
Spiller 2025. 11. 16. 00:05
Előzmény: #2462  szieszta
Persze. Teruletvedok. Ha kimesz a teruletukrol visszamennek.
Spiller 2025. 11. 16. 00:04
Előzmény: #2461  Spiller
Este mesz a 33 fokban,  fűszeres illatok. Mindenhol kaják. Ilyen olyan masszazsszalonok. Zene barok.. Dudolod a maganyos este bkkbant..Szeretem a thai masszazst akar a strandon is. Nem az itteni vietnami kislány aki azt mondja thai de nem erti mit mondok neki thaiul es csak nyomkod. Persze kiprobaltam bady masszazst jol lemasziriznak es egy olajos lany csuszkal rajrad. Alapbol az erintesrol a noi energiarol szol. Amugy tévhit  a masszazsokban nem alap a sex kerheted de nem kötelező a nonek. Ma mar alig van szexmasszazs.  Ugyanez a barokban. Csak akkor megy el veled a csajszi ha akar. Nem veletlenul először beszelgetnek veled vagy tarsasjatekoznak.  1-2 nap es felismered a ladyboyokat amugy kulon vannak. Jókat rohogsz nemet holland futykon aki nyomul rajuk. Csodas helyek vannak. Erzed a misztikumot a termeszetes erot.  Na vege.
szieszta 2025. 11. 15. 23:52
Előzmény: #2461  Spiller

A kutyákról csak annyit, hogy az én kutyáim majd szétszedik a kerítést, mikor más kutyát sétáltat, vagy cigány megy az utcán, nagy ritkán elmegy egy lovaskocsi.  Volt, hogy a kocsibejárónál nyitva volt a kapu, ott elszaladnak, és a bekerített résznél újra vicsorognak, ugatnak.
Mikor megyek a sétámra, van több ház, ahol őrülten ugat a kutya, majd szétszedi a kerítést. Volt, mikor kint lófrált, akkor meg rám sem hederítve szaglászott.
Spiller 2025. 11. 15. 23:43
Előzmény: #2448  Placi82
Van szemet de nem veszes. Van amikor aramlatok kihoznak a partra vagy elvisznek. Amugy a viz es a homok tiszta, ismerni kell a strandokat.  A koborkutyak nem cukimuki ember baratai hanem tobb generacio ota vadon falkaban  nevelkedo allatok. Ez azsiaban is jellemzo de nalunk is a tanyak kietlen reszek környékén. Nem szabad felejuk lepni felejuk nyulni plane simogatni akarni. Ez alap. Ha éjjel ures telek mellett mesz megugatnak mert az o teruletuk.  Amugy szicializaltak nem foglalkoznak nappal veled. 

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek