Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Freeshark 2025. 11. 13. 09:09
Előzmény: #2378  szieszta
A topicban értékeljük a hazai részvényeket akár e héten.
Egyelőre a Richter tűnik a leginkább alulárazottnak hiszen ez a cég sokkal többre képes.
Freszelés 2025. 11. 13. 08:53
Előzmény: #2378  szieszta
Diverzifikációval meg lemondasz potenciális hozamról, meg persze veszteségről is.
A mai világban inkább az a "baj", hogy ha nem vállalasz nem elhanyagolható mértékű kockázatot, akkor biztosan és szemmel látható mértékben lemaradsz a versenyben, mert nagyon sok versenyző van a pályán és nagyon sokan vállalják a kockázatot és lesznek rengetegen, akiknek szerencséjük van. Viszont ha vállalod te is, akkor meg hamar kisodródhatsz egy hirtelen kanyarban.
Nyilván az élet egy maraton, de simán lehet az hogy egy okos stratégiával és megszívod, a hülye meg nagyon hangos lesz és nem győzi osztani az észt.
Kérlek ne vegye magára azt senki. Az utolsó mondattal nem céloztam itt senkire. Akik itt vannak, azok alapvetően bőven okosabbak-ügyesebbek, mint akikről ezt írtam.
szieszta 2025. 11. 13. 08:09
Előzmény: #2373  Freeshark

Utólag mindenki tudja, mibe kell fektetni, de  a META-nak is volt szép mélyrepülése, lehetett vele akár felezni is. Az okosok azt mondják, mindent csak ki kell ülni, mert ilyen világot élünk. De ha kell  a pénz, akkor a veszteséget kell realizálni. Meg persze, ha az ember úgy gondolja, máshol többet hoz.
Én is úgy látom, hogy  a kormány magasan tartja az ingatlan árakat az elhibázott támogatásokkal, de külföldön még magasabbak az árak, támogatás nélkül.
Diverzifikálni kell, mert akkor megoszlik a rizikó. Mert rizikó mindenben van, még ha   a párnacihában tartod a bankókat, akkor is.
slash
slash 2025. 11. 13. 06:40
Előzmény: #2368  Spiller
Én bírom az írásaid. A túlzott önbizalom a hátradőlés veszélyes. Jövö áprilisban totális "újratervezés " lesz mindegy melyik lesz 2026 ősze és tele olyan nyomor lesz hogy beszarsz. Minden meg lesz bacva , ingatlan, PMAP , tőzsde, minden.  Én is kp és deviza váltásban vagyok most. 
Capi
Capi 2025. 11. 13. 06:39
Előzmény: #2361  Spiller
 "Nem hiszem egy pályán lennénk nincs is mit versenyezni a magam maratonját futom amit másnak is ajánlok. Régen edzőm mondta soha nem lehet tudni ki van a zakóban és mindig van egy jobb. Egy harcos azért látja a másik mozgásán ha az is harcos.  Ha mészáros vagizna akkor van legalább 10 másik magyar aki jobb csak nem látszik ki, vagy a szomszédban a románok vagy a lengyeleknél is jópár. És azoknál is van sokkal jobb. A világ vezető pénzemberei nincsenek fenn semmilyen listán. Nem kell senkivel versengened főleg nem rokonokkal szomszédokkal jóskákkal pistákkal. "
+1
slash
slash 2025. 11. 13. 06:05
Előzmény: #2363  tihamer
Ebben igazad van. Pont egy melós keresheti magát dögre a szakadt ingatlanok vételével és felújításával. Mi is így alapoztuk meg a vagyonunkat mindegyik kecót ratyi állapotban vettük. Pedig én   fehérgalléros vagyok de meg tudok keverni egy vödör anyagot. Hát ez van, elment a vonat..
bronz 2025. 11. 13. 05:50
Előzmény: #2367  Spiller
Nincs szükségem szakemberre, még az álmaimban sem szerepelsz, a homokozást meghagyom neked. :)
Attól, hogy a végleges kitiltást követően törölted a korábbi Ibiza Nudli zajec nickjeidet, mi régiek tudjuk, hogy milyen ember vagy, ezt jól bemutattad egy éve, amikor más betegsége mögé bújva mosdattad magad EUR/HUF topicban. Akkor kerültél sokunknál végképp a legalja szintre.
Értem, hogy nem tetszik az ezzel való szembesítés, hiszen új nicked van már, nem ismerik sokan az előzményt, de mi sokan tudjuk, ahogy a Stocklandyard régi és mai közössége is tudja és te beszélsz, oktatsz ki bárkit is stílusról vagy egyáltalán bármiről ezek után nagyképűen??? 
Kapj már a fejedhez, ember!
Freeshark 2025. 11. 13. 03:18
A gazdasági teljesítményt a tech fejlődésnek köszönhető a vállalatok termelik meg a hozzáadott értéket nem az ingatlanok.
Vannak országrészek ahol csökken a népesség és az ingatlanok hozama alacsony és eleve problémásak a bérlők.
Egy index v szektor ETF-el már egy jól diverzifikált portfóliót kap az ember, egyedi részvényekbe is érdemes fektetni a Meta agyonvert bármilyen hazai ingatlant.
A hazai ingatlanok mesterségesen túlárazottak a kormányzati intézkedések miatt hiszen csak a tulajdont támogatják abba nem gondolnak bele h munka és vállalkozás áttelepítése miatt költözés esetén ez probléma.
Tény h a GDP növekedést a jövőben is a vállalati szektor fogja adni tehát továbbra is a tőkepiac az ideális.
Freeshark 2025. 11. 13. 03:08
A hazai tőzsde helyzetéről mit gondoltok, van néhány olyan részvény ami még növekedhet, a több éve vett OTP-t még érdemes tartani hiszen lehet még akvizíció.
Freeshark 2025. 11. 13. 03:03
A fizikai arany rossz döntés hiszen nehéz azonnal zárni a pozíciót hiszen ez egy spekulatív eszköz napon belül több 100$-t kileng, sokkal jobb ETF-t venni ahol kisebb a spread, fizikai aranynál magas a spread, etf esetén pedig limitáras megbízással érdemes zárni, úgyse fog senki fizikai arannyal fizetni, ha olyan válság v káosz alakul ki akkor pedig veszélyes, egy jó önvédelmi eszköz sokkal többet ér ha vki mindenképp védekezni akar biztonsági válságra így lehet felkészülni.
Spiller 2025. 11. 13. 00:06
Azt se feledjuk a realizalt nyero a nyero. Amikor a buxadban kuncog a krajczar.  Ezekben az idokben szarazon kell tartani a puskaport, lesz ido amikor a kp a isten. Irtam mar keselyu uzemmodban vagyok,  magas a likvid penzeim aranya. Jon az eves hozam. Deviza valuta huf..reszveny szamla ugyanez.  Ingatlanbol szeles paletta, mindegyik hasznalatban. A csetreszek fiatalok meg hosszu evekig kitartanak. A kedvezmenyes hitelek befektetve.   Azt gondolom idealis portfoliom van minden eshetosegre.
Spiller 2025. 11. 12. 23:43
Senki nem tudja mit hoz a jovo.  Megtetted a tetjeidet bejöttek. Lassuk be nem volt nehez mert minden felment. Reszvenyek ingatlanok arany...azert veszélyes mert mert elhisszük ugyesek okosak vagyunk.  A tudas akkor kell amikor minden esik. Normalisan az van a piacon vannak agazatok amik felfele mennek masok le. Most vagy minden fel vagy minden le. Nagyon meghatarozo idok ezek haboruk hatalmi atrendezodesek es mellette minden az egben. Ez nem normalis. Azt gondolom nagyon sokan fognak nagyon sok pénzt vesziteni. Ugrik a fire frusztracio, fasultsag. Ha valsag van akkor a nem elsodleges szolgaltatasok aruk garazsok mennek a levesbe. Elhuzodnak beruhazasok felujitasok nem mennek kormoshoz kozmetikushoz. Elso reakcio marpedig akkor is fenntartjuk a szinvonalunkat. Aztan jon a belatas. 
Spiller 2025. 11. 12. 23:28
Előzmény: #2362  bronz
Szerintem fordulj szakemberhez. Mondtam nem erdekelsz. Te szottel bele az almaidba de ez mar szanalmas. 
bronz 2025. 11. 12. 21:34
Előzmény: #2365  tihamer
Ne add el őket.
Bárki nyer, értékálló lesz/marad.
tihamer
tihamer 2025. 11. 12. 20:56
Előzmény: #2364  bronz
Ezért bízok meg jobban az ingatlanjaimban. Érdemes elolvasni a cikket okulásra, tanulságos..
.
2025-11-11
A nyerő részvényalapA múlt héten volt egy hölgy, aki ha jól emlékszem, az eladott ingatlan árát szerette volna befektetni. A privátbankártól remek ajánlatokat kapott, azokat néztük végig együtt. Az egyik r...Tovább olvasom...
bronz 2025. 11. 12. 20:40
Előzmény: #2332  HZsooolt
Ibiza Nudli zajec Spiller hónapok óta parázik, hogy nem a szeretett dossziézó kommunista bálványa nyer. Azóta mindenféle saját maga által is kitalált programpontokkal riogat a Tisza ellen, de az nem zavarja, hogy 6 éve durván nő, már évi cirka 5000 milliárddal az államadósság a felelőtlen túlköltekezés, az agyonadóztatás miatt. 
Az elcseszett gazdaságpolitika miatt 3 éve nem nő a magyar gazdaság, jövőre se fog 3,1%-kal, ahogy most Marci hazudja. 
Ugyan mitől nőne?
NER cickókon lóghat, különben nem fosna ennyire attól, hogy az ország megszabadul ezektől a pedofilmosdató kleptokrata putriótáktól.
tihamer
tihamer 2025. 11. 12. 20:33
Előzmény: #2361  Spiller
Velem meg melós szokott packázni hogy annyi vagyonom lehet, mintegy budapesti lakás ára. 🙂 Csak mosolygok ilyenkor, mivel nem ismeri a teljes befektetési portfóliómat és így itélkezik hogy neki több van , lesz. Direkt nem mentem bele az eszközeim mennyiségének és milyenségének felsorolásába. Egyszer valamikor már leírtam mennyi kiadott ingatlanom van. Továbbá még rendelkezem befektetési  fizikai arannyal, devizával(chf), magyar állampapirokkal (Bmap, fixmáp ). Úgysem hitte volna el. Habár ő kidobta az indexet, mivel leírta hogy Pesten van egy szobakonyhája (ami nem vagyon, mert saját lakhatás, így pénzbe kerül ) plusz van mápban 58 milliós forintja. Ez az 58 milliós összeg jól hangzik, de ezt be kellett volna forgatni év elején - mikor leesett a PMÁP kamat- ingatlanba, pl lakásba. Nem tette, én megtettem annó januárban. Nem volt elég felkészült mentálisan (többszöri alkoholos allapot ?) , így nem volt bátorsága lépni. Pedig egyértelműek voltak a jelek.
PMÁP kamat le, munkashitel, választási kampány➡️ várható helikopter pénz , lásd később pl OSP, stb. Izomman és én kihasználtuk a jó időzítést. Az ajtó júniusban bezárult.
Szóval ha melós januárban 58 millióért vásárolt volna egy jó felújított lakást, akkor azóta kb plusz 30 % tokenyereseg érte volna, ami kb 75 millió lenne mára. Plusz ha mondjuk februártól kiadta volna, további 10x250.000,-, azaz 2,500.000,- forint bérleti díj bevétele lenne.
Tehát közel 20 millió forintot teremtett volna 9-10 hónap alatt.
Erre szoktam mondani hogy egy bizonyos vagyon felett a pénzt csinálni, teremteni kell, nem pedig kétkezi munkával megszakadni érte.
De sajnos neki más a valósága. Talán azért mert az ősöktől örökölni fog és ez gyengítheti? Nem tudom. 
Mindenesetre mutatja a labilitását hogy impulzivan belekezd a mondanivalójába és egy idő után alkoholos állapotban törli magát, elmenekül. Ezek a dolgok nem a megbízhatóság, a jellemes ember mutatói, amik nélkülözhetetlenek a jó befektető számára.
.
A jellem a sors.
bronz 2025. 11. 12. 20:33
Előzmény: #2355  Spiller
Te beszélsz stílusról Ibiza Nudli zajec Spiller
- akit nem győzött a PF modi kitiltani személyeskedésért ideiglenesen, majd véglegesen?
- aki sportot űzött a jelentgetésből? Nem én írtam, PF modi.
- aki más betegsége mögé bújva próbálta meg magát mosdatni EUR/HUF topicban pont ma 1 évvel ezelőtt? Ott vesztetted el a gerincedet végleg.
De azért nyomd tovább a nagyképű, beképzelt dumádat. Vagyunk itt páran Stocklandyard időkből, akik már "ismernek" 1x éve. 
Bármilyen nicken jössz vissza, eddig mindig lebuktál.
Spiller 2025. 11. 12. 20:00
szánalmasak az ilyen mások zsebében kotorászni akaró kispályák. Nem is értem ezeket. Volt már ilyen nem egyszer valamelyik nyomi mondta találkozzunk valami mekiben és majd jól megnézi a számláimat. Nem hiszem egy pályán lennénk nincs is mit versenyezni a magam maratonját futom amit másnak is ajánlok. Régen edzőm mondta soha nem lehet tudni ki van a zakóban és mindig van egy jobb. Egy harcos azért látja a másik mozgásán ha az is harcos.  Ha mészáros vagizna akkor van legalább 10 másik magyar aki jobb csak nem látszik ki, vagy a szomszédban a románok vagy a lengyeleknél is jópár. És azoknál is van sokkal jobb. A világ vezető pénzemberei nincsenek fenn semmilyen listán. Nem kell senkivel versengened főleg nem rokonokkal szomszédokkal jóskákkal pistákkal. 
Mindenkinek más fexik mindenkinek mások a képességei. Mindenki hozott anyagból dolgozik. Amit tehetsz tanulsz életed végéig, kihasználod a zsugákat és nyomod a teljesítményt. Aztán elérsz egy színtet ahol eldöntöd nyomod még vagy csökkented a gázt  vagy leállsz és eteted a mókusokat. Kinek mi fexik. 
Ez egy gazdasági fórum ami régen szelektálta a tagokat, ma már mindenféléket befúj a szél. Ki kellene használni amíg írogatnak olyanok ilyen helyekre akik lejártak egy utat és akiknek komoly tapasztalatuk van. Nem az MP féle nethuszárok, beszólogató kis pofátlanok az érték. Sajnos ez már aranymosás lett. Lötykölöd a felkeveredett iszapot  és az alján csillannak a kis aranyszemcsék. 

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek