A sok nickes jelentgetett, feltételezem. Korábban is ezt csinálta az előzö nickjén. Érdekes a PF modi, hogy már nem először nem azt rakja ki, akit ki kellene, hanem azt, akit pont nem és vitába mer szállni egy propagandista trollal.
kosz a karoras tanacsokat elgondolkodtatoak voltak le is toltam a lecet 200k ala de igy is bodulet a kinalat egyik szebb ora mint a masik a boseg zavara
Na na, ez ebben a formában nagyon nem igaz! Az építőipari cégek legalább 2/3-a valóban a NER-hez köthető (igazi aranybánya nekik), viszont az igaz,hogy a kicsit bonyolultabb és munkásabb szolgáltató szektorrészeket bottal sem piszkálják. Csak rövid távú hasznot néznek, tehát az olyan szektorok, amik pénz és humánerőforrás igényesek azokat vagy részfeladatként tovább számlázzák lefölözve a hasznot, vagy hozzá sem szagolnak.Persze mindig van kivétel, Frei tökéletesen megfogalmazza ebben az interjúban:https://youtu.be/YmwAiy-t5PY?si=rCGVwG6jLd7ul6ir
Igen, aki nem ért velük egyet, az komcsi. Kritizálják helyesen a régi idők lakás osztogatásait bagóért, de az nem zavarja őket, hogy Bayer cimborájuk a Várban mennyiért jutott hozzá.
ja ja és minden sikeres vállalkozó NERes. A vállalkozók 99%a nem is találkozik neres cégekkel. Teljesen más liga. Egy kis vállalkozás boldog 1mrd-os árbevétellel. Ez még nagyon radar alatti színt. A komcsi fiókákból meg ismertem ismerek párat, első kézből lévő tapasztalatok vannak. Ha kaptak jó helyen lévő lakásokat bezsákolták az új parcellázású telkeket 3évente kaptak autó kiutalást akkor amikor a 3éves autó még az új autó ára felett volt. Amikor módszerváltás volt jöttek a dolgozói részvény programok, az emberektől felvásárolták ezeket a papírokat vagy kárpótlási jegyeket és máig ott vannak nekik a TSZ földek és azok az iparterületek amiket most építenek be lakóparkoknak. Azért ezek kellemes löketek mégha cserébe eladták is a lelküket. De most már érzékeny a kis lelkük. Jó példa dobrev félék meg a gyurcsóti. Apró villa története, Motim... Most meg azt mondja dobrevnyica ne lehessen használni a szemkilövetős jelzőt... egyem a húsát. Azért viselje már azt a skarlát betűt.
azért vannak elvi dolgok is, én se vettem fel hitelt soha, valóban beszoptam mint melós, de nem tudhattuk hogy az ingatlan árak így menetelnek fel. Te sem tudtad, nem vagy te se jövőbe látó. Nem tudhattuk covidnal se mi lesz az emberiséggel, lesz - ember aki kiveszi a garázsaidat stb... Hazárdíroztál és szerencséd volt Visszakanyarodva az elvi kérdésre az hogy hitelbe nyomva gazdagodsz az nem új keletű, valik hitelt vesznek fel és elmennek casinóba vagy tőzsdére belőle... szóval hitellel menőzni nem túl gizda... ez olyan mintha a autoversenyen csak a te kocsidban van nitroglicerin, majd azt mondod a végén hogy mindenki balfa$zjancsi csak te nem
"hat nem mondom hogy szarul kerestem az elmult evekbe ment is minden a makba de hogy tulajdonkeppen lehuztam evek munkajat a Wc-n az tutti ha egy nyomorult 2 szobas 6 keres lakast vettem voln hitelre !!! kb most ugyanott tartanek mint most" . Továbbra is több pénzt csinálunk horkolva, mint aktívan. Emlékszem régen milyen hitel ellenes voltál. Próbáltam elmagyarázni neked, hogy hitel gazdaságban élünk. Én anno 2020-ban vettem fel szab. felhaszn. jelzáloghitelt az egyik kiadott lakásomra. (Akkor négy garázs havi bérleti díja volt a törlesztő , most közel két garázs havi bérleti díja fedezi ) Ezt az összeget beraktam PMÁP -ba - ami így jól felhízott- és idén év elején vásároltam egy következő használt, felújított lakást. Ami persze újabb 30 %-ot emelkedett azóta. Köszönhetően a PMÁP kamat esőnek és a júliusban bejelentett Otthon Start programnak köszönhetően. Plusz tavasz óta szépen termeli ez a pénzt termelő eszköz is a havi bérleti díjakat. Tehát a művészet hogy a pénzt csinálni, teremteni kell. Pénzt keresni bárki tud pl alkalmazottként. Az önálló gondolkodásban mindig is több pénz van, mint a kétkezi munkában. "Gondolkozz és gazdagodj!" Napóleon Hill
Engem a nagyszerviz komolyan elgondolkodtatott, vagy másfél évig nem hordtam az órát, aztán pont az említett ok miatt (emlék), megcsináltattam. Régen sosem vettem le, azt gondoltam a vízállóság ugyanazt jelenti mint egy olcsó óránál, de felvilágosítottak, hogy nem:)
Okolszabaly, hogy amennyi az óra ára annak 10%a a szervizelés. 10 év alatt a szerviz annyi mint az óra ára!!!! De vannak nagyszervizek ahol vastagon fog a ceruza. Pl. Breitling cronograf 700-800k a szerviz. Érdemes atvizsgaltatni
Fura ez a jobboldali, kormánypárti felsőbbrendűség. Mindenki komcsi meg szadeszes, vagy vagyonokat örökölt komcsifióka, aki nem ért velük egyet és elért valamit. Nyilván vannak ilyenek is, csak most már vannak NER fiókák is. És ők vannak többen. Érdekes ők nem zavarják a világképet. Én a munkás szüleimtől "csak" azt kaptam, hogy első generációs értelmiségi lehettem. A FIRE létet már magam intéztem el. Bármilyen kormánytól, kapcsolatoktól, kedvezményes hiteltől függetlenül. Ilyen is van.
Az automatakat minden évben szervizelni kell. Okolszabaly, hogy amennyi az óra ára annyi a szervizelés. 10 év alatt a szerviz annyi mint az óra ára!!!! De vannak nagyszervizek ahol vastagon fog a ceruza. Pl. Breitling cronograf 700-800k a szerviz. Érdemes atvizsgaltatni vétel előtt egy komoly órát mert súlyos 100ezrek mehetnek el szervizre. Rajtam egy AP van most de ha olyan a helyzet akkor nem veszem fel mert csúnyán néznek rám.
F.I.R.E. életmód (általánosságban)