Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Spiller 2025. 11. 08. 12:19
Előzmény: #1834  FatFIRE
Spiller 2025. 11. 08. 12:17
Előzmény: #1897  HZsooolt
soha nem írtam a félelmetes képességeimről. A véleményemet tapasztalatomat írom és ez belőletek hozza ki ezeket a jelzőket és persze a frusztráltságot.  Szóval ennek van értéke :) az öntömjén füstje lepkefingként elillan. 
izommanvagyok 2025. 11. 08. 12:16
Előzmény: #1916  izommanvagyok
ellenzéki program forrása :
https://dkp.hu/uploads/content/Dobrev_Klara_vallalasai.pdf
Még csak ez van meg Péter nem tesz fel részletes programot mert megbukna szegény! 
De KB a DK programja félét fog végrehajtani ha jönne  koalicióba a Tisza DK vagy csak a Tisza lesz  de erre egyre kevesebb az esély érdemes olvasgatni csemegézni a másik oldal hogy képzeli el az országot.
Goldstein17 2025. 11. 08. 12:14
Előzmény: #1904  kuruczr77
A fiam szerint, aki külföldön kezdte az egyetemet, majd hazáért,  hogy a legjobb helyen tanuljon matematikát, jelenleg az AI bizonyos területeken már egy átlagos Phd- szintjét hozzá a matematikában. Ebből számomra az derül ki, hogy valahol ott húzódik az igazi tehetség határa. Kérdés,  hogy mi fog történni az átlagosan jó képességű, ma értelmiségi állásokat betöltő emberek tömegeivel.
izommanvagyok 2025. 11. 08. 12:14
Előzmény: #1910  HZsooolt

A közgazdász diplomám nagyban hozzájárult , hogy jó  befektetési döntéseket ( lakás befektetés) hozzak.
Tőke áttétellel növekedtem ilyen gyorsan ... 50 X   et értem el 10 év alatt megnézem te mit fogsz az elkövetkezendő 10 évben elérni...!
Nekem van mire büszkének lenni  a FIRE kapujában vagyok vagyis már most is az lehetnék hobbiként dolgozom már csak nem kényszerből nagy különbség..!
Engem egyetlen egy munkahely sem leckéztet  presszionál ha csúnyán bánnak velem otthagyom őket aztán kész nem létfeltétel már most sem hogy dolgozzak és e az igazi szabadság ha meg tudod venni az életed ha nem rabszolga vagy egy meló helyen.
Mert elmondom neked te is csak egy rabszolga vagy mert az időd eladod a főnöknek ! HIába keresel te 100 ezer eurot csak egy jól megfizetett rabszolga vagy másnak a kutyája ez az igazság.
ÉN már 20 évesen eldöntöttem kiharcolom az anyagi függetlenségem és ez már bármikor meglehet... Még egy Tisza alatt is sikerülni fog egyébként majd úgy alakítom az életem , ahogy kell vannak adoptimalizációs eszközök és 9 hónapos munkanélküliségi ellátás is lesz  rengeteg segéllyel  a következő rendszer ( segély alapu társadalom nem munka alapú )  pillanatok alatt munkanélkülivé varázsolom magam  ha a rendszer ezt fogja jutalmazni engem nem érdekel te viszont fogod fizetni a 15+15+13 % os adót ( SZJA + szolidaritási adó + echo korlátlan mértékben )  ÉN biztos nem fogom fizetni a 30-43 % os adót nem ettem meszet nekem van választásom mert anyagilag független vagyok már neked viszont nem lesz maradjunk annyiban! ;-)
Spiller 2025. 11. 08. 12:13
Előzmény: #1883  FatFIRE
Igen. Amúgy kellenek elemzők a multiknál. A többség olyan gazdasági számításokat projektek kampányok költségeit számolja amire vannak képletek és az MI gyorsan pontosan kiszámolná. De nézzük visszafelé. kapok gazdasági elemzéseket ajánlásokat az erstétől és egy két helyről ez vagy az lesz. Ezeket vissza szoktam nézni és látható egy tökéletes kontra indikátorok. Képzettség nélkül vagy vakmajomként tudsz egy vagy bejön vagy nem 50-50%ot kihozni. De ez csak egy példa. Számtalan elemzést olvasok és nagyon kevésnél látom azt a félelmetes tudást fókuszáltságot tárgyi ismeretet amire szüksége lenne.  
Igen a gazdasági oktatás pl a brókerek is kiszolgálnak egy rendszert beidomítják őket és ettől kiszámíthatóak lesznek a viselkedéseik amit a felsőbbrendűek Ai kereskedési robotjai kacagva kihasználnak. 
Biztos vagyok benne van sok nagy tudású szakértő akik támogatják a hatalmon lévőket. Egyszer mondta valamelyik volt politikus kb 1000 szakértő van MO-on akik politikai szinezettől függetlenül kiszolgálják a kormányokat. Jó lenne de akkor miért nincs egy kormánynál sem egy mesterterv egy országfejlesztési biblia.  Néha néha kilátszik egy belső használatos magas színtű logika amik pl filmekben is megjelennek.  Suits, Bourne filmek.. Nyílván ezek rendelkezésre állnak a magasabb politikai körökben a titkosszolgálatoknál a katonai agytrösztöknél.. vagy akár olyan helyen ahol "a mi lenne ha " verziókat elemzik vagy ahol a világ kollektív bölcsességében a könyvekben keresik az értékes gondolatmorzsákat. (keselyű3napja)  Orbánt is biztosan felkészítették a szakértők akik vizsgálták trumpi személyiségét usa érdekeit protokolját. Sokan elcseszik mert ebből egy szervilis viselkedés lesz  egy görnyedt kérő pozíció. Orbán jól csinálja hozza a  karakterét jó agya van azonnal reagál. ÉÉééés még is hibázott egyett, kicsit túlpörgött és azt mondta a usa sajtótájékoztatón "ukrajna nem nyerhet" trumpi visszakérdezett Nem? Mondta "csodák lehetnek". sztem ez hiba volt ezt 4szem köztelmondhatja és itthol is de ott nem jött ki jól. Ez azért sem volt jó mert az a hivatalos usa verzió az ukrán háborúról  meg kell egyezni mert ha nem akkor mindkét oldal veszít és senki nem nyerhet. 
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 08. 12:12
Előzmény: #1909  izommanvagyok
az király hogy mindenki jól keres már, de sajnos minden is drágább lett ( ingatlanostúl) tehát reálértéken semmi hudeszárnyalás nincs, közgazon ilyeneket nem tanítottak?
N0MAD 2025. 11. 08. 12:10
Előzmény: #1909  izommanvagyok
Ó, ügy látod a ksh orbán ellenes és lehazudja az adatokat?
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 08. 12:09
Előzmény: #1910  HZsooolt
keresek = keresel
izommanvagyok 2025. 11. 08. 12:09
az elírás vessző hibák gyors gépelésből adódnak nincs csok időm rátok már lépek is mindenkinek sok pénzt és Orbanisztáni jövőt jövőre is! :-P
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 08. 12:08
izom, ha te mindent Orbánnak köszönhetsz, szarul keresek a munkahelyeden de ingatlanhuszár vagy, 
akkor mi a bánatnak jártál közgazra?
izommanvagyok 2025. 11. 08. 12:08
Előzmény: #1902  N0MAD

Hagyad már a fogasztási adatok is 100 % leírtam amiből kihozzák meg a minimálbérből , hogy el van hazudva az egész. Nem veszik bele az SZJA mentességeket nem veszik bele a családi adókedvezményeket    nem veszik bele azt, hogy a magyar 90 % ban saját lakásban él kevesebbet fogaszt mint egy nyugati  ( albérletre nem kell a lé)  kevesebbet költ rezsire mint egy nyugati és rekord a megtakarítási rátája!
800 e ft ot keres már egy tanár is miről beszélünk én is már lassan 2000 eurot egy semmilyen tingli tangli diplomás melóval miről beszélünk? Tisztán jelzem nettóba.
Pesten egy kukás vagy egy buszsofőr is megkeres már lassan ennyit miről beszélünk? Ti hol léltek mikor az orvosok 1,5-2 mft os bérrel vannak számold már ki az hány ezer euro? 
ez a libernyák média szajkózza mekkora sz-ar itthon élni mennyire le vagyunk maradva hát én nem ezt látom mindenki tollasodik meg körülöttem és én is igen.. ÉN extrán mert jó befektetéseket hoztam szorgalmas vagyok okos és kitartó  nem félek megfogni a kalapácsot az ecsetet diplomásként ha kell ... vállalom a lakás kezelés gondjait  és nem félek ha valami extra meló megtalál!  ( De ez nagyon de nagyon - a lakások - kényelmes életet fog nekem és a családomnak biztosítani- ha okosan szervezel mindent  , de ehhez több éves tapasztalat is kell ) 
ujonc 2025. 11. 08. 12:06
Előzmény: #1906  Goldstein17
 Na igen! Ez alapján nem is lenne kérdéses ki a világ legjobb gázszerelője.
izommanvagyok 2025. 11. 08. 12:02

JÖvő nyáron már lehet FIRE ba teszem magam de legkésőbb 2027 nyara.. még ez nem dőlt el.
Attól függ , hogy a főnök szigorít e a melón vagy nem..  lesz e home office vagy nem elköltözteti e messzebb a melót vagy nem   be kell e járni 8 től fél 5 ig vagy elég csak 9 től 4 ig bemenni ahogy most elkummantva a munka órát stb stb... Én csak hobbiból dolgozom már ha nem dolgoznék sem lenne semmi életem végég meglennék én és a családom...  Ha lejár a CSOK moratórium is huzok le Kanizsára aztán vissza se nézek a munka világára utazgálok hobbinak fogok élni aztán kész. Már most is mennék, csak sajnos a jelenlegi Pesti ingatlant nem tudom 2027 januárig elhagyni CSOK miatt ha pedig itt kell rostokolnom a rossz levegőn a sok ideges ember között Pesten akkor dolgozok amíg jók a munka feltételek és laza a körülmény..
Ennyike
Goldstein17 2025. 11. 08. 12:01
Előzmény: #1895  izommanvagyok
"Vagyonunk különbsége nagyban meghatározza ki ért a szakmájához és ki nem maradjunk ennyiben." Ez az állítás még fordítva se lenne igaz, így viszont nem csak nem igaz, hanem értelmetlen is. 
N0MAD 2025. 11. 08. 12:01
Előzmény: #1901  izommanvagyok
Szerntem a “ha orban nyer” kezdetu mondatokat már kár is befejezni.
A “ha orbán nyert volna” kezdetuek meg meg nem aktuálisak.
kuruczr77 2025. 11. 08. 12:01
Előzmény: #1890  Goldstein17

Teljesen egyetértek ebben veled.
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 08. 12:00
Előzmény: #1901  izommanvagyok
azt irtad " ha nyer a fidesz," de ezt most nem tudjuk ugyebár... akkor most hazárdírozzak?...
N0MAD 2025. 11. 08. 12:00
Előzmény: #1899  HZsooolt
Hiába no, orbán beléptetett minket az euba, azőta csak kicsit fejlődünk lassabban mint a velünk csatlakozók. Ja, nem. Azőta is haragszik érte a világra hogy nem ő írta alá, reménytelen is az eu a szemében.
Na mindegy, akkor is ami jó az miatta van!
izommanvagyok 2025. 11. 08. 11:58
Előzmény: #1899  HZsooolt

TE hiába keresel ennyit  be se tudod fektetni  nem elég jól keresni jól is kell tudni befektetni és szorgalmasnak is kell lenni tudnod kell hogy fogd meg a pénzt ( spórlás)  stb stb.
Csak egy elem a jó fizetés ettől függetlenül  még viheted semmire az életben.
Nem fogadod meg a tanácsom sem, pedig ha nyer a Fidesz még egy +50 % lesz a piacba sőt lehet a dupla is kinézhet  a lakáspiacon aranybánya lesz továbbra is hightech ország leszünk rengeteg gyárral fényes jövő előtt áll az ország! ;)
Ha pedig 3 % os hitelre te vagy a feleséged jogosult és nem éltek vele akkor meg nem is mondom  mi a helyzet.. .kihagyhatatlan lenne részetekről is  azonnal lépnetek kéne már most is el vagytok késve
Mindig az élelmes jár jól  ez mindig így lesz aki hamar lép aki mamlasz fél lusta beruházni az megszívja és csak szitkozódik elmegy mellette a piac ...

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek